Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar BelediyesiRamazan hazırlıklarını tamamladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar BelediyesiRamazan hazırlıklarını tamamladı

Afyonkarahisar Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi hazırlıklarını tamamlandı. Ramazan şenlikleri adı altında eski Ramazanların yeniden yaşatılacağı Afyonkarahisar’da renkli gösteriler sunulacak. Belediye tarafından kurulacak iftar çadırlarında ise günlük 3500 kişiye sıcak yemek ikramı yapılacak

Afyonkarahisarlıların huşu içinde bir Ramazan geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamlayan Belediye bu yıl birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 6-13 ve 20 Ağustos tarihleri arasında ‘Eski Ramazanlar’ ana temasıyla düzenlenecek Ramazan şenliklerinde nostalji rüzgarı esecek. Şenliklerde birbirinden renkli animasyon gösterileri, aşuk-maşuk, Karagöz-Hacivat, illüzyonist gösterisi ve sema gösterileri yer alacak. Bunun yanı sıra tasavvuf müziği, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği eserlerinin de yer alacağı etkinliklerde çeşitli dans gösterileri de sunulacak. 13 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek etkinlikte ise 2010 yılı Dünya Kuran’ı Kerim-i güzel okuma yarışmasında birinci olan Hafız Ali Tel tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti okunacak.
9 noktada iftar çadırı kurulacak
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak açılan iftar çadırları da bu Ramazan’da yerini alacak. 9 ayrı noktada halkın hizmetine sunulacak olan iftar çadırlarında günlük 3500 kişiye sıcak yemek ikramı yapılacak. Talebin yoğun olması durumunda ise bu sayının 5000 bine kadar yükselmesi bekleniyor. Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesi bu Ramazan yeni bir uygulamaya daha başlıyor. Belediye tarafından tespit edilen mahallelerde belirli günlerde iftar programları düzenlenecek. Belediye Başkanı Burnahettin Çoban’ın da katılacağı iftar programlarında mahalle sakinleri bir arada iftar yapmanın keyfini yaşayacak. Öte yandan bu yılki Ramazan şenlikleri ise eski emek binası bulunduğu alanda gerçekleştirilecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti