Afyonkarahisar'da Duygulandıran Gece
AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Av. Mevlüt Yeşil, Mekke'nin merhametin adı, Kudüs'ün ise ümmetin kalbi olduğunu söyledi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Salonunda gerçekleştirildi. AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), 51. dönem faaliyetleri kapsamında düzenlenen programda, milletin ve ümmet coğrafyasının içinden geçtiği hassas dönemde geleneksel hâle gelen “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı yoğun ilgi gördü.
“ÜMMET OLMA SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIZ”
Programın açış konuşmasını AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Av. Mevlüt Yeşil gerçekleştirdi. AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Av. Mevlüt Çınar, “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programını bir tarihi hatırlamak için değil; bir ruhu diriltmek, bir bilinci tazelemek ve ümmet olmanın sorumluluğunu yeniden kuşanmak için düzenlediklerini söyledi. Yeşil, “Mekke’nin Fethi; merhametin, adaletin ve teslimiyetin yeryüzüne yeniden hâkim oluşunun adıdır. Kudüs ise ümmetin kalbidir, izzetidir, onurudur. Bizler de bu gece hem fethin ruhunu selamlamak hem de Kudüs’ün sarsılmaz direnişinin yanında olduğumuzu vurgulamak için bir aradayız. Fethin coşkusu ve heyecanı ile Kudüs’ün feth olunacağı günün hasretinde gayretindeyiz.” dedi.
“KUDÜS MÜCADELESİNİN BİR NEFERİ OLMALIYIZ”
“Bu gecenin yalnızca bir anma değil, bir diriliş buluşması olduğunu özellikle ifade etmek isterim.” diyen Başkan Yeşil, “İçinde yaşadığımız zaman diliminde ümmet coğrafyası ağır imtihanlardan geçerken, bizlere düşen sorumluluk; fethin ruhunu kavramak, Kudüs’ün hakikatini haykırmak ve bu mücadelenin birer neferi olmaktır. Bu inanç ile geçirdiğimiz zamanın bilincinde olarak ümmeti Muhammed ve insanlık için ne yaptığımızın ve ne yapabileceğimizin derin bir sorgulaması halindeyiz. Bu vesileyle, 14 Aralık’ta gerçekleştirilen ve ‘Kaybedeni Olmayan Yarışma’ olarak nitelendirdiğimiz Siyer-i Nebi Sınavında dereceye giren gençlerimizi de tebrik ediyor, ödüllerini bu anlamlı gecede takdim edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatını öğrenmeyi bir yarıştan öte bir şuur meselesi olarak gören gençlerimiz, geleceğimizin en büyük umududur. Programımıza teşrif eden tüm misafirlerimize, çalışmalarıyla gönül veren tüm kardeşlerimize ve bu programı tertip ederken bizlerden desteklerini esirgemeyen kıymetli sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gecemizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, Rabbimizden bu milleti izzetli, bu ümmeti birlikli ve bu gençliği dirayetli kılmasını diliyorum.”
Bakmadan Geçme