Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar hali her yönüyle örnek

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve
Afyonkarahisar hali her yönüyle örnek

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, Kocatepe Gazetesi muhabirine Afyonkarahisar Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Halini anlattı.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Halinin çevre illere örnek bir hal olduğu anlatılır. Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı ve tecrübeli bir esnaf olarak sizin değerlendirmeniz nedir?
Ali Çiloğlu: Öncelikle Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen “Zeytin Dalı” operasyonunda üstün gayret ve başarılar gösteren askerlerimizi saygı ile anarken, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız ve gazilerimizin de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını niyaz ediyorum. İfade bulduğu üzere Afyon Sebze ve Meyve Toptancı Hali Ege Bölgesinin güzide hallerinden biridir. Mevcut halimizin yapılışı üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen gayet güzel şekilde hizmet vermekteyiz. Bu hizmetlerimizi ifade ederken ben yıllarca bu halin Başkanı olarak 30 yılı aşan süredir görev yapmaktayız. Kaldı ki Afyon Toptancı Halinin üretim bölgesi olan Antalya pazarlarında satışa sunulan, yerinde üretilip de satılan sebze meyve fiyatları üzerine basa basa iddia ediyorum Afyonumuz da ve Afyon Toptancı Hali’nde daha ucuza satılmaktadır. Afyonlu hemşehrilerimizin ve şehrimizde ikamet etmek durumuna kalan insanlarımızın bunu böyle bilmesinde yarar vardır.


Burcu Aydın: Afyon’da Toptancı Hali tarihi ne zamana dayanıyor?
Ali Çiloğlu: Afyonumuz da Toptancı Halimizin tarihi 1938 yılından başlayıp günümüze kadar gelmiştir. Köklü bir haldir. Her dönem hizmetini en iyi şekilde vermiştir. Son dönemde de mevcut hal binamız 20 bin metrekare üzerine yapılmış olan kapalı halimiz 15’nci yılını bu sene doldurmaktadır. O nedenle kışların rahat bir şekilde geçmesi, yazın serin olması Toptancı Halimize gelen yaş sebze ve meyvenin raf ömrü uzamaktadır.  Bu zaman içerisinde Toptancı Halimizin yapılmasında emeği geçenlere, geçtiğimiz yılda halimizin çevre düzenlemesi ve asfaltlama işlerinin yapılmış olması da sevindiricidir.
Burcu Aydın: Afyon’da ki sebze meyve fiyatlarının çevreye göre hesaplı olmasının temel etkeni nedir?
Ali Çiloğlu: Şu anda toptancı halimiz doğal gazla ısıtılmaktadır. Toptancı Hali Yönetim Kurulu ve esnafları olarak bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Doğal gaz konusunda bize yardımcı olan Afyon Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyoruz. Halimizle ilgili olarak sözlerimin başında ifade ettiğim üzere bölgenin en güzel en gelişmiş hali olması, kavşak il olmamızdan üretim bölgesine yakınlığımız nedeniyle diğer bölgelere göre kaliteli, taze sebze ve meyve daha ucuza tüketilmektedir. Halimiz de yaş sebze ve meyve fiyatları son derece makuldür. Bu noktada değerli halkımızdan duyarlı olmalarını istiyorum. Sebze meyve ihtiyaçlarını haftanın her günü kurulan semt pazarları ya da yerli manavlardan karşılamalarını istirham ediyorum. Büyük marketlerden çok pahalıya alışveriş yapmaları yerine semt pazarları ve yerli manavlarımızı tercih etmeleri onlar içinde hesaplı alışveriş anlamına gelir. Ayrıca toptancı halimize gelerek bir iki kasa meyve sebze alışverişi yapmak isteyenlere yardımcı olmaktayız.
Burcu Aydın: Mevsimin kurak gitmesi fiyatların artacağı kaygısı oluşturuyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ali Çiloğlu: Ilıman bir kış kurak bir mevsim yaşanmaktadır. O bakımdan inşallah önümüzde ki günlerde Cenab-ı Allah yağmur ve kar verirse inşallah sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum.
Burcu Aydın: Toptancı Hali’nde kaç esnaf faaliyet gösteriyor?
Ali Çiloğlu: Şu anda ilavesi ile birlikte 54 dükkân bulunmaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali sabah 05.00’de açılıp akşam 16.00’da kapanmaktadır. Halimizde sabah güneş doğmadan yoğun bir trafik ya��anır. Günün ilk saatlerinde büyük bir kalabalık göze çarpar. Bütün kurumlar, manavlar, marketler merkez köylerimiz ve kasabalarımızdan, ilçelerimize kadar hizmet veriyoruz. Bu halden 500’ün üzerinde kişi ekmek yemektedir. İş ahlakından, disiplinine, halimizin fiziki mekânına kadar Afyon Sebze ve Meyve Toptancı Hali her yönüyle örnektir. Samsun, Manisa, Kütahya gibi illerden 15 yıldır bulunduğumuz halimizin projesi talep edilmiştir.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti