Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar için yatırım yapmaya hazırız”

“Afyonkarahisar için yatırım yapmaya hazırız”
“Afyonkarahisar için yatırım yapmaya hazırız”

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Ocak ayı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Afyonkarahisar’da başarılı yatırım yapan isimlerin olduğuna dikkat çekerek, “Bize de görev düşerse memnuniyetle yaparız” dedi.
Kente yatırım konusunda önemli açıklamalarda bulunan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, özgeçmişinin anlatıldığı slâyt gösteriminin ardından söz aldığı konuşmasında Afyonkarahisarlılar’ı işini iyi bilen, işlerini iyi yapan insanlar olarak tanımladı. Afyonkarahisar için yapılması gereken her türlü yatırımda seve seve bulunacaklarını belirten Başkan Mehmet Torun, “Afyonkarahisar’ın benim hayatımda önemli bir yeri var. Afyon’un bendeki yeri 1975’ten başlar. O yıllarda şeker, yağ bulmak kolay değildi. Afyonkarahisarlılar işini iyi bilen, işlerini iyi yapan insanlardır. O zaman işinizi iyi yapıyor, iyi bir kar elde ediyorsunuz. Afyon benim yatırım yaptığım bir yer. Afyon’da zaten çok başarılı yatırımlar yapan arkadaşlar var. Bize de görev düşerse memnuniyetle yaparız” diye konuştu.
“Başarının anahtarı:
İstemek ve çalışmak”
İş hayatında başarının ‘istemek ve çalışmakla’ mümkün olabileceğini söyleyen Mehmet Torun, gayret gösterildiği takdirde başarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yatırımı ‘Gönül meselesi’ olarak nitelendiren Mehmet Torun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Allah’tan isterseniz hayırsa hayır şerse şer ne isterseniz isteğinize göre veriyor. Ne isterseniz, onu yapmak için azim ve gayret gösterirseniz sonunda mutlu sona ulaşmak mümkün. İnsanoğlu hemen bugün dua edip yarın netice almak istiyor. Cenab-ı Hak’tan bir şeyler isterken devamında mücadelede etmek lazım. Gayret gösterdiğiniz vakit başarıyı elde etmemek mümkün değil.”
“Büyük yatırım,
herkesin harcı değil”
90’lı yılarda ilk AVM’yi kurduklarını söyleyen Başkan Mehmet Torun, büyük işlere yatırım yapmanın herkesin harcı olmadığını belirtti. Kriz döneminde Başbakan Erdoğan’ın tutumu ile bugünkü şartlara gelindiğini kaydeden Başkan Mehmet Torun “Büyük işlere yatırım yapmak herkesin yapabileceği bir iş değil. AK Merkez Zafer Plazada 3. Kuruluştur. O günkü şartlarda kiralamada büyük sıkıntı çektik. İkinci alışveriş merkezini Antalya’da yaptık. Daha sonraki yıllarda Korupark’ ta önemli çalışmalara imza attık. Bursa’da Korupark önemli bir diğer yatırım idi. Haramidere’deki depoo projemiz önemli bir proje. O da zor bir proje idi. Onu da başardık. Şekercilik hep hayatımızda vardı, 50 yıldır da hayatımızda var. Önceden sabahlara kadar kapısında şeker almak için beklerken bugün hükümetin özelleştirme programları sayesinde Kütahya ilinde şeker fabrikası sahibi olduk. ”
“Akıl hocaları
amatör ruhlu olmalı”
İş hayatında aile ve birlik bütünlüğü kavramını da masaya yatıran Torun, belirli yerlere gelindiğinde ortaya çıkan akıl hocaların amatör ruhlu olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında, en doğru olanı yine elini taşın altına koyan kişilerin bildiğine dikkat çekti. Profesyonellere devredilen işlerde ağır fatura ödediklerini belirten Başkan Mehmet Torun, “Bu iş şans ve süreç işi. Patronla profesyonel bir arada olmuyor. Bir işte ya profesyonel olacaksın ya da patron olacaksın. Bizler gibi tencerede pişirip, kapağında yemek yemiş insanların huylarını değiştirmek pek kolay olmaz. Onlara da mutlaka şans vermek gerekir. Yöneten biz olsak da artık mühür bizde değil. Bizden sonraki nesillerde bunu heba etmeye kalkarsa sistem buna müsaade etmez. Dolayısı ile kurumsallaşmakta fayda görüyorum” dedi.

MEHMET TORUN kimdir?
1953 yılında Erzincan Kemah Ağaçsaray Köyü’nde doğdu. İlk iş yeri Kadıköy’deki çay ocağının ardından 1962 yılında Tahtakale’de Bakkal Dükkânı-Gıda toptancılığı yaptı.
Mehmet Torun, 1983 yılından itibaren Torunlar Gıda A.Ş. olarak hizmet vermeye devam etti.
Küçük ölçekli projelerle inşaat konusunda kazanılan deneyimle 1986 yılında Torunlar İnşaat Kuruldu. 1995 yılında çay işletme tesisleri alınarak, Torunlar Çay faaliyete geçti. 2000’li yıllarda Uzunköprü, Bandırma ve Mersin çeltik fabrikalarında üretime başland��.
Türkiye’de özel sektöre ait olarak üretime geçen ilk tesis olan Kütahya Şeker Fabrikası Torunlar ile birlikte günde 4.000 ton şeker pancarı işleme kapasitesine ulaştı.
Kuruluş, bugün Torunlar Gıda, Torun Çay, Torun Kağıt, Torun Pazarlama, Torun Yapı gibi birçok sektörde değer yaratmaya çalışırken Ülker, Koç, Dempaş ve Kiler gibi Türkiye’nin iş yaşamına yön veren kuruluşlarla gerçekleştirdiği ortaklıklarla da gücüne güç katıyor.
Torunlar GYO bünyesinde, her yıl 48 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlayan alışveriş merkezlerini, konut projelerini ülke turizmine büyük katkı sağlayan marinayı buluşturuyor.
Mehmet Torun, evli ve 3 çocuk babasıdır.