Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, Kitap Fuarı’nı aşkla kucakladı

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı himayesinde 24 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında “Tarihin dokusunda kitabın kokusunda” sloganıyla 3’üncüsü düzenlenen Afyonkarahisar Kitap Fuarı, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde, 100’ yakın ulusal yazar, 50 Afyonlu yazar, çok sayıda yazarın söyleşi ve imza etkinliklerinin yapılacağı zengin bir içerik ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı

 

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen 3. Kitap Fuarı’nın açılışına Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, il müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çeşitli yayınevi ve seçkin yazarlara ait kitaplar ile hem çocuklara, hem de gençlere yönelik etkinliklerin yer alacağı 3. Kitap Fuarının açılışı renkli görüntülere sahne olurken, her yaştan ziyaretçinin de akınına uğradı.
Açılışta, konuşan AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, desteklerinden dolayı Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ve tüm kamu kurumlarına teşekkür etti. AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
“KONU EĞİTİMSE AKAN SULAR DURUR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’de, “Konu eğitim olunca akan sular durur” diyerek, Afyonkarahisar Belediyesi olarak kitap fuarına destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Zeybek, “Belediye olarak eğitime nasıl katkı verebilir, ilimizin eğitim düzeyini nasıl artırabilirizin gayreti içindeyiz. Her zaman here koşulda eğitim hususunda yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Kitap Fuarının düzenlenmesi konusunda yapılan istişarelerde belediye olarak destek vermeyi arkadaşlarımıza beyan ettik. Valimiz Gökmen Çiçek öncülüğünde bu fuarı gerçekleştiriyoruz. İyi ki kitapseverler ile yazarları bu güzel ortamda buluşturduk. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Dinimizde ilk emir “Oku”dur. “Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?” hükmü gereği, “İlim Müslümanın yitik malıdır nerde bulursa almak zorundadır” düsturları gereği hareket ediyoruz. Bizler bir aracıyız. Eğitim alan yavrularımızın daha güzel yetişmesi için bize düşen görev ne ise onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİLERE BURS BU YILDA DEVAM EDECEK”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin eğitime yönelik çalışmalarını da anlatan Başkan Zeybek, “Bu kapsamda farklı çalışmalarda hayata geçiriyoruz. Onlardan biri de burs desteği. Her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs sağlıyoruz. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere burs desteği sağlarken üniversite öğrencilerimiz içinde yeni bir uygulamamız olan ‘Kale Kart’ uygulamasını başlattık. İkametini şehrimize taşıyan üniversite öğrencilerimize ulaşımda %10 sosyal tesislerde %20 hanımlar lokalinde %20 indirim yaptık. Afyonkarahisar 737 bin nüfuslu bir il. Erenler üniversite öğrencilerimizin yoğun olarak konakladığı bir yer. Burada bulunan öğrenci sayısı 20 binin üzerinde. İller bankasından gelen ödenek ile hem Öğrencilerimize hem de şehrimize hizmet edeceğiz. Başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu
“KÜLTÜREL YÖNDEN DE SIÇRAMA YAPMANIN ZAMANI GELDİ”
Afyonkarahisar’ın her anlamda geliştiğine ve aynı şekilde kültürel alanda da sıçrama yapması gerektiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar binlerce yıllık tarihi olan, üzerinde çok büyük medeniyetler kurulmuş bir il. Hitilerden, Friglerden, Romalılardan, Selçuklu ve Osmanlı’dan ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren çok büyük eserler barındıran bir şehir. İşgal yaşamış, zaferler görmüş bir il. Afyonkarahisar son 10 yılda büyük bir sıçrama yapmış bir kent. Ekonomide, turizmde, ticari yaşamda güzel işler yapılıyor. Bir sıçramadayız. Hızı aldık gidiyoruz. Ancak bu hızımızda beşeri insan kaynağımızı kültürel anlamda kalkındıramazsak maalesef kısa süreli olacağı aşikâr. Biz kültürel anlamda mutlaka ama mutlaka sıçrama yapmak durumundayız. Ekonomik yönden kalkınıyoruz, turizm anlamında kalkınıyoruz. Şehrimiz sadece Türkiye’deki metropollerle değil, Avrupa’daki metropollerle yarışır halde. Bu ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz MXGP’deki başarı ortada. Bugün merkezdeki otellerimiz doluluk oranında yüzde 80, Gazlıgöl’de yüzde 90’lara ulaştı. Spor tesislerimiz benzersiz. Kültürel yönden de artık sıçrama yapmanın zamanı geldi” dedi.
“KİTAP OKUMA ORANINI ARTIRMALIYIZ”
Gelişmiş ülkelere göre Türkiye’de kitap okuma oranlarının düşük olduğunu belirten Vali Çiçek, “Gelişmiş ülkelere baktığımızda Japonya’da yüzde 15, Fransa’da yüzde 21, İngiltere’de yüzde 16. Türkiye olarak bizler bu konuda biraz daha gerideyiz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun son yayınlanan verilerine göre Türkiye’nin kitap okuma oranı çok düşük. Ülkemizde kitap okumaya ayrılan süre günde yalnızca bir dakika. Avrupa’da Afyonkarahisar ayarındaki bir şehirde bu oran 5 saat. Bu oranı mutlaka ama mutlaka artırmak zorundayız. Ben istiyorum ki Afyonkarahisar’dan çok ünlü yazarlar, mütefekkirler, münevverler, sanatkârlar çıksın.” diye konuştu.
“KİTAP FUARI İLE ANILAN
BİR ŞEHİR OLALIM”
Son zamanlarda göğsümüzü kabartan başarıların da olduğunu kaydeden ve bu anlamda Kitap Fuarı’nın önemli olduğunu altını çizen Vali Çiçek, “Afyon Kocatepe Üniversitesi TEKNOFEST İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmalarından 2 mansiyon ödülü ile döndü. Yine Teknofest 2021 Liseler Arası İnsansız Hava Yarışması’nda döner kanat kategorisinde ROBİLSA takımımız Türkiye ikinciliği elde etti. Olimpiyatlarda madalyalar elde eden sporcularımız var. Yerel yazarlarımızdan kalemi güçlü isimler var. Basınımız büyük şehirlerle yarışır durumda. Bizim genç kalemlere, genç sanatkârlara da ihtiyacımız var. Bu anlamda bu fuarın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bazı şehirler sinema ile bazı şehirler tiyatro ile anılıyor. Bizde kitap fuarı ile anılalım. Bu anlamda emeği olan başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar’a Mehmet Abdioğulları’na, Tahsin Külcüoğlu ve Hasan Abdioğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sunulan müzik dinletisi sonrası açılış kurdelesi kesildi. 110 stantta 200 yayınevinin yer aldığı fuar alanında incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, stantları tek tek dolaşarak fuarın gidişatı hakkında bilgiler aldı.
Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e kitap fuarı anısına Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılan kara kalem çalışmaları takdim edildi.
Öte yandan fuarda bu yıla özel açılan “Sahaflar Sokağı” bölümünde sınav, kültür, çocuk ve akademik yayınlar yer alıyor.
3. Kitap Fuarı 3 Ekim tarihine kadar her gün 09:00-20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Fuar kapsamında 25-26 Eylül ile 2-3 Ekim tarihlerinde Frigya’ya 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 saatlerinde ücretsiz gezi düzenlenecek. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti