Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, otel misafirlerine tanıtılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar, otel misafirlerine tanıtılıyor – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar, otel misafirlerine tanıtılıyor

Afyonkarahisar Valiliği, İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde tesis edilen tur otobüsü, hizmet vermeye başladı

Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm değerleriyle düzenli olarak buluşturulması için, gezi otobüsü ile kent turu güzergahının kamu oyuna tanıtılması amacıyla, Gezi Otobüsü’nün Vali Hakan Yusuf Güner’in öncülüğünde ilk turu düzenlendi. Gezi öncesi oteller ve konaklardan misafirleri alan otobüs, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş ve basın mensuplarının katılımıyla Anıtpark önünden hareket etti. Geziyi başlatmak üzere otobüse binen Vali Hakan Yusuf Güner, misafirlere ilimize hoş geldiniz diyerek, misafirlere ve otobüste bulunan otel yetkililerine, tarihi bir ana şahitlik edeceklerini belirterek otobüsün hareket etmesi talimatını verdi. Gezi otobüsü sırasıyla, Ulu Cami, Kalenin eteklerinde bulunan eski Afyon evleri ve konakları, Mevlevi Türbe Cami ve Mevlevihane, Zafer Müzesi, Utku Anıtı, Gedik Ahmet Paşa Külliyesi, Afyon Müzesi ve son olarak da Akarçay’a uğradı. Gezi sırasında otel yetkilileri ile yakından ilgilenen ve onların istek ve talepleri doğrultusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, ilimize gelen misafirlerin de beğeni, istek ve talepleri doğrultusunda gezinin en güzel şeklini alması hedefinde olduğunu belirtirken, ilk etapta geziye katılan misafirlerle anket çalışması yapılması gerektiğini söyledi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU
TALİMAT VERDİ
Gezi sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Hakan Yusuf Güner; “Afyonkarahisar mermerin, lezzetin, Mevlevi kültürün ve aynı zamanda da yolların kesiştiği, önemli tarihi eserlere tanıklık yapan, göç almamış güzel bir şehrimizdir. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ilimizde gerçekleştirdiği programında Valiliğimizi ziyareti sırasında Belediye Başkanı kardeşime ve bana bu sokaklarda yapılan çalışmanın daha organize, göz önünde olacak şekilde, turizme ve özellikle de termal turizme cevap verecek, ziyaretlere açık olacak bir biçimde organizasyon ve çalışmaların yapılması tavsiyesinde bulundu. Bu anlamda biz Valilik olarak Belediyemiz ve Üniversitemiz ile bu kurumlara bağlı birimlerle birlikte iki tane önemli çalıştay ve bir de çok önemli nihai sonuç toplantısı gerçekleştirdik” dedi.
MART AYINDA DEĞERLENDİRME YAPILACAK
Mart ayında bir değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini kaydeden Vali Güner, “Bu anlamda 5 ana konu üzerinde 58 adet proje belirledik. Bu 58 temel projenin muhataplarını belirledik. Üniversite hangisini yapacak, Belediye hangisini yapacak, Valilik ve Valiliğe bağlı birimler hangisini yapacak, hangileri de ortaklaşa yürütülecek bunları belirledik. Bu çalışmaları biz disiplinli bir şekilde yürütüyoruz. 2016 Mart ayında bu çalışmalarımızın değerlendirilmesi Üniversitemizde yapılacak. Mart ayındaki değerlendirme toplantısında bir gün belirleyeceğiz ve o gün Belediye de bir toplantı yapacağız. Daha sonra da Valilikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Dönüşümlü olarak, bu toplantıları koordineli bir şekilde yapacağız. Belediyemizde bir ofis oluşturduk. Vali Yardımcımız, Belediye Başkan Yardımcımız, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Özge Hanım ve bunlardan oluşan bir heyet düzenli olarak bu çalışmaların ne şekilde yürüdüğünü ve ne şekilde yürütüldüğünü takip edecekler. Bizler de bunu diri tutacağız” ifadelerini kullandı.
BEN BİLE GÜZELLİKLERDEN HABERDAR DEĞİLMİŞİM
Güner şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar il merkezinde Kültür ve Turizm Danışma Bürosu oluşturduk. Daha sonrasında bir otobüs temin ederek deneme seferleri yapıyoruz. İnşallah bunun sistemini tam oturttuğumuz zaman İl Özel İdaremiz ve Belediyemizle birlikte turizme entegre olacak daha güzel, ilave otobüsler almayı planlıyoruz. Ayrıca Belediyemizin hazırladığı bir proje mevcut. 2,2 kilometrelik 3 ana aks üzerinde yapılacak. Bunun finansmanını da Sayın Başbakanımızın eşi Saygıdeğer Sare Hanım başta olmak üzere, Belediyemiz ve Özel İdaremiz destek sağlayarak startını da Allah izin verirse önümüzdeki günlerde vermeyi planlıyoruz. Şu anda amacımız otel müdürleriyle ve misafirlerimizle birlikte bu ilk deneme turumuzu yapıp, nelerde aksama ve noksanlık var, keşfedemediğimiz neler var, neler ilave edilebilir bunların değerlendirmesini yapmak ve zaman içerisinde bunları daha dinamik hale getirmek istiyoruz. Bu yönüyle Üniversitemize, Belediyemize, Valilik ve Valiliğe bağlı birimler ile bu işe asıl destek veren Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Amacımız otellere gelen misafirlerimizin ilimizin lezzetlerini tatmaları, lokumumuzdan almaları, yöresel ürünlerimizden almaları, Afyonkarahisar’ın bilinmeyen yönlerini görmeleri ve keşfedilmeyen yerlerini keşif etmesidir. Ben bile Vali olarak bugün bu gezimizde bir sürü yer keşif ettim. Demek ki Vali olarak ben bile bazı güzelliklerden haberdar değilmişim. Afyonkarahisar’da da otellerinde de bilinmeyen birçok özellikler var. Amacımız bunları paydaş kurumlarca dinamik olarak ortaya koymaktır. Ben destek ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” Gezi sırasında tüm konaklama işletmeleri temsilcileri ve basın mensuplarına bilgiler aktaran Özge Öztürk Demirayak, gezi boyunca otellerde kalan misafirlere mihmandarlık yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)