Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar Tanıtım Bürosu kentin tanıtımı için çalışma yapıyor”

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada
"Afyonkarahisar Tanıtım Bürosu kentin tanıtımı için çalışma yapıyor"

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada Afyonkarahisar Tanıtım Bürosu hakkında ortaya atılan iddialara cevap verildi.
TANITIM VE KOORDİNASYON
TEK ÇATI ALTINDA
Afyonkarahisar Tanıtım Bürosunun kurulma amacının bildirildiği açıklamada, “İlimizin daha etkin tanıtılması amacıyla kurulan Afyonkarahisar Tanıtım Bürosu ve çalışmaları hakkında son zamanlarda gerek medyada gerekse değişik platformlarda olumsuz bir imaj algısı oluşturulmaya çalışıldığı gözlemlenmiştir. Son yıllarda ilimizin turizm potansiyelinin artması, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta yapılacak tanıtımlarda valilik çatısı altında hızlı bir biçimde koordinasyonun sağlanması, işbirliği ağlarının kurulması ve markalaşma çalışmalarının etkin bir biçimde yapılması Afyonkarahisar Tanıtım Bürosunu kurulmasındaki temel amaç olmuştur” denildi.
PAYDAŞLAR BİRBİRİNDEN
HABERSİZ ÇALIŞMA YAPIYORLARDI
Paydaşlar tarafından Afyonkarahisar’ın tanıtılması için yapılan çalışmaların ayrı ayrı birbirinden habersiz gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, “Afyonkarahisar’da yapılan değerlendirme toplantılarında kamu kurumlarının, Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve özel sektörün yürüttükleri çalışmaları tanıtım ve paylaşım konusunda birbirlerinden habersiz hareket ettikleri görülmüştür. Yürütülen bu bağımsız çalışmaların kamu, STK ve özel sektörle koordinesi gündeme gelmiştir. Yine yapılan toplantılarda bu koordinasyonun valilik tarafından yapılması istenilmiştir. Ayrıca kurulabilecek bir Turizm Tanıtım Vakfı, Tanıtım Şirketi gibi önerilerde olmuştur. Bu öneriler değerlendirilmiş vakit kaybetmeden çalışmaları yürütmek gelecekte de kurulması düşünülen Tanıtım Vakfı, Tanıtım Şirketi ve benzeri oluşumlar içinde altlık niteliğinde bir tanıtım koordinasyon birimi olarak Afyonkarahisar Tanıtım Bürosu oluşturulmuştur” ifadelerini yer verildi.
PROJELER KOMİSYON
TARAFINDAN BELİRLENİYOR
Komsiyon tarafından projelerin değerlendirildiği ve gerekli koordinenin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Daha çok bir koordinasyon birimi olarak faaliyetlerine devam eden tanıtım bürosu kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve özel sektörün proje tekliflerini; Afyonkarahisar Valisinin Başkanlığında, Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, Rektör, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Afyon Ticaret Borsası Başkanı veya temsilcilerinin bulunduğu komisyona sunulmaktadır. Bu komisyon tarafından projeler değerlendirilerek; kamu, mahalli idareler ve STK’ların projelere verecekleri nakdi ya da ayni destekler belirlenmektedir. Bugüne kadar Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, Afyonkarahisar Kitap Fuarı, Afyonkarahisar Jazz Festivali, Afyonkarahisar Film Festivali, Frig Vadileri Bisiklet Turu, sinema filmi projesi bu komisyon tarafından değerlendirilmiş ve gerekli koordine çalışmaları yapılmıştır” denildi.
DOĞRUDAN HARCAMA YAPILMIYOR
Afyonkarahisar Tanıtım Bürosunun doğrudan yaptığı bir harcama bulunmadığı ifade edilen açıklamada, “Bu bağlamda İlimizde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinde gerek tanıtım bürosu işbirliğinde gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının kendi gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları için İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, Mahalli İdare Birlikleri, STK’lar ve Özel Sektör bütçeleri her kurum ve kuruluşun kendi tabi olduğu mevzuat hükümlerince ilgili kurumlar tarafından kullanılmaktadır. İlimizde tanıtım amaçlı yürütülen çalışmalardan yurt içi fuarlara katılımlar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilmektedir. Yurtdışında düzenlenen ITB Berlin, MITT Moskova ve Dubai Turizm Fuarlarına tanıtım bürosu koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığından ücretsiz stant tahsisi yapılmıştır. Bu fuarlardan MITT Moskova fuarına bir personel İlimizin termal turizm potansiyelini tanıtmak üzere görevlendirilmiş,  ITB Berlin ve Dubai fuarına da Türkiye MotorSporları Federasyonu aracılığı ile katılım sağlanmıştır. Bu fuarlara ilimizi tanıtıcı broşürler hazırlanarak gönderilmiştir. Tanıtım Bürosu koordinasyonunda turizm tanıtım işbirliği ağlarının oluşturulması için www.visitafyon.org sitesini hazırlattırılmış ayrıca tanıtım ve pazarlama için ulusal düzeyde yayın yapan Atlas ve Tempo Travel dergilerinde birer adet Basın İlan Kurumu aracılığı ile reklam verilmiştir.Ocak ayında çalışmalarına başlayan tanıtım bürosu yürüttüğü çalışmalarda herhangi bir şirket, ajans veya kişiden rehberlik, danışmanlık ve müşavirlik hizmeti satın almamıştır. Tüm çalışmalar kamu personeli aracılığı ile yürütülmektedir. Tanıtım bürosunda görevlendirilen personeller 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna göre nitelikleri ve deneyimleri göz önüne alınarak asli görevleri de uhdesinde olmak üzere ek görev olarak ücret ödenmeksizin çalışmaktadırlar.”
PERSONELİMİZİN
OĞLUNUN ŞİRKETİ YOK
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Çalışan bir personelimizin oğlunun bir şirketi bulunmamakta olup tanıtım bürosunun var olduğu iddia edilen şirkette herhangi bir alım yapması söz konusu değildir. İlimizin tanıtım amaçlı hazırlanan filmleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığı ile hazırlattırılmakta olup 2017 yılında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kurumsal tanıtım filmi 18.500 TL ve Afyonkarahisar tanıtım CD’si 3.500 TL çalışmaları Anadolu Prodüksiyon’a (Hasan Akkaya) yaptırılmıştır. Ayrıca Tanıtım Bürosu tarafından herhangi bir tanıtım veya reklam amaçlı film çekimi yapılmamıştır. Bilinmelidir ki İlimizin sahip olduğu tarihi, kültürel, sportif, doğa ve termal alanındaki potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmak, ekonomik performansını arttırmak, amacıyla yürütülen çalışmalarda kamu yararının ve kamu kaynaklarının etkin verimli kullanımı öncelik konusudur. İlimizde yapılması planlanan projelerin ve çalışmaların nerdeyse ilgili tüm paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülmekte olduğunun ve tanıtım bürosunun tek amacının Afyonkarahisar’ın her alanda sahip olduğu potansiyeli daha geniş kitlelere en iyi şekilde tanıtılması olduğu bilinmesini; Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”