Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’a 4 dozer – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’a 4 dozer – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar'a 4 dozer

Orman Genel Müdürlüğü tarafından alınan yeni dozerlerden 4 tanesi Eskişehir’e gönderilirken 4 adet dozer de Afyonkarahisar’da konuşlandırıldı

Orman teşkilatı makine parkını güçlendiriyor. Son gelen D85 model dozer ile toplam sayı 8’e yükseldi. Dozer Eskişehir’e ulaştığında bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere yeni model dozerlerin çok güçlü olduğuna değinerek; “Taşlık ve kayalık alanlarda bile derin toprak işlemesi yapabiliyorlar. Bu da dikilen fidanların tutma oranını yükseltiyor. Toplam 8 dozerimiz oldu. Her yıl ortalama Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinde 4 bin hektar yer sürüyoruz. Dozerleri yaz aylarında da yangınla mücadelede kullanıyoruz” diye konuştu.
Bütün iş makinelerinin herhangi afette kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacağını da belirten Bölge Müdürü Mere, önümüzdeki günlerde de sel ve heyelan tehlikesinin olabileceğini söyledi. Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bütün teşkilatı uyardığını ifade eden Mere, “Bu kış çok kar yağdı, ormanlık alanlarda 1 metreden fazla kar var. Havaların ani ısınması ile karların hızla eriyip sel ve heyelana neden olmasından korkuluyor. Sayın Bakanımız iş makinelerinin afetler içinde hazır tutulmasını talimatladı” şeklinde konuştu.
Yeni alınan dozerle birlikte 8’e çıkan dozerlerden 4 tanesi Afyonkarahisar’da, 4 tanesi de Eskişehir’de konuşlandırıldı. (Kocatepe)