Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da 3 yılda 14 milyon fidantoprakla buluşturuldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar'da 3 yılda 14 milyon fidantoprakla buluşturuldu

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2008-2012 yıllarını kapsayan ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde, Afyonkarahisar genelinde 32 bin hektar alanda çalışma yapılarak, 14 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi

Çevre ve Orman Bakanlığı Basın Mü-şavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde ülke genelinde uy-gulanan ağaçlandırma çalışmaları Af-yonkarahisar’da da bütün hızıyla devam ediyor. Ağaçlandır-ma seferberliği çer-çevesinde Türkiye’yi yeşile bezeyen Ba-kanlık, Afyonkara-hisar genelinde 32 bin hektar alanda çalışma yaparak 14 milyon adet fidan dikti. Afyonkarahi-sar’da, 2008 yılında 2 milyon 750 bin, 2009 yılında 3 milyon 300, 2010 yılında da yaklaşık 8 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu.
Açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun titizlikle takip ettiği çalışmalar neticesinde, ağaçlandırmada dünya üçüncüsü olan Türkiye’de ilan e-dilen seferberlikle, 2012 yılı sonu itiba-riyle Trakya büyüklüğünde bir alanın ağaçlandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Ağaçlandırma seferberliğinin, Çevre ve Orman Bakanlığı ile protokol imzalayan Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Ba-kanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Tica-ret Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdür-lüğü yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve halkın yoğun desteğiyle yürütüldüğü bil-dirildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti