Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yangında faciadan dönüldü

2. Küçük Sanayi Sitesi’nin

2. Küçük Sanayi Sitesi’nin 10. adasında ortak kullanım bacasında çıkan yangında Site yönetiminin erken müdahalesi ile faciadan dönüldü. 4 dükkan yanmaktan son anda kurtuldu.

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi 10. Adada 1140 sokakta meydana gelen olayda 4 dükkanın birlikte kullandığı bacadan bir anda dumanlar çıkmaya başladı. Dumanlar kısa sürede yerini alevlere bırakınca 4 dükkanın çalışanları kendilerini can havliyle dışarı attı. Bu sırada yangını gören 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Bekir Koçak ve çalışanlar yangını görerek durumu hemen itfaiyeye bildirip yardım istedi. Ardından eğitimli kooperatif çalışanları alevlere kompresörlü yangın söndürme tankeri ile müdahale etti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ise 4 araç ve çok sayıda personelle alevlere müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda alevlere zamanında müdahale ile faciadan dönülürken, 4 dükkan ise yanmaktan son anda kurtarıldı.


Olayda ayrıca alevlerin oto gaz dükkanına sıçramadan söndürülmesi de herkese yangının faciadan dönülmesini sağladı.
Olayın ardından yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için itfaiye ekipleri ve Polis Ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
Yangına nasıl müdahale ettiklerini anlatan 2. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak, “Yüksek derecede duman çıktığını gördüğümde daha henüz ihbar yapılmamıştı. Dumanı gördüm, çok fazla lastik yakıyorlar zannettim. İkaz edeyim derken yangın olduğunu fark ettim. Eğitimle personelimizle geldik alelacele taktık, ilk görevleri oldu, inşallah rabbim tekrar kullandırmak nasip etmesin, böyle afetler vermesin. El birliği ile çatıya çıktık. Sacları ayırdık, beraberinde yanan ateşin üzerine tazyikli su basıncıyla söndürme. Daha sonra itfaiye ekiplerimiz de yetişti. Onlara da ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Bu adadaki pek çok işyeri zarar görebilirdi. Bunları önlemiş olduk bu arada. İlk yangının çıktığı yer baca. Bacadan gördük biz, saclarla kaplı olduğu için sacları yolarak, bu bacalar müşterek, 4 tane dükkanın havalandırma bacası olduğu için hangisinden çıktığını bilmiyorum. Oto gazcıda olduğunu düşünerek harekete geçtik. Daha sonra çatıdan sacların arasından geldiğini görünce sacları yolarak ateşe müdahale ettik.” dedi.
Öte yandan yangın ilk çıktığı anlarda çevredeki esnafların ve işletmelerde çalışanların panik anları Site’nin güvenlik kameralarına an be yansıdı. Görüntülerde çatısı yanan işletmede çalışanların dışarı çıktığı anlar ve olay yerinin güvenliğini sağlamaya çalışmaları ise dikkat çekiyor. Caddenin girişinde bekleyen bir kişi ise caddeye girmek isteyen araçları yangın konusunda bilgilendirerek başka yöne gitmeleri konusunda uyardı. Rüzgarın etkisi ile artan dumanlar 2 kilometre öteden rahatlıkla görülebiliyordu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti