Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’da doğalgazın ulaşmadığı ilçe kalmayacak”

AK Parti Milletvekilleri Av.

AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, bu yıl Çobanlar ve Evciler olmak üzere iki ilçe ile merkeze bağlı Susuz Beldesi’ne, 2022 yılında Başmakçı ve Dazkırı ilçelerine, Sinanpaşa ilçesi ve 9 beldesine doğalgaz arzının yapılacağını açıkladılar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar merkez ve ilçelerine yapılacak yatırımlarla ilgili açıklama yaptı.
“BU YIL ÇOBANLAR EVCİLER VE
SUSUZ’A DOĞAL GAZ VERİLECEK”
AK Parti Milletvekilleri Özkaya ve Yurdunuseven, Afyonkarahisar’da doğal gazın ulaşmadığı ilçe kalmamasının hedeflendiğini bildirerek, “Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile verimli bir görüşme gerçekleştirmiştik. Afyonkarahisarımızın enerji sorunlarını ve taleplerimizi ilettik. Sağ olsun Sayın Bakanımız, tüm taleplerimize olumlu yanıt vererek, ilimizin bu alandaki sorunlarına çözüm sağlıyor. Çobanlar, Evciler ve merkeze bağlı Susuz beldemize Afyon dağıtım şebekesinden bağlantı yapılmak suretiyle, Evciler ilçemize geçici CNG yöntemiyle 2021 yılında doğal gaz verilecek. Böylece insanımız temiz, çevre dostu ve ucuz doğal gazdan istifade etmeye başlamış olacak. Başmakçı ve Dazkırı ilçelerimize de 2022 yılında doğal gaz arzının verileceği müjdesini hemşehrilerimizle paylaşmanın sevincini yaşıyorum. Yine Sinanpaşa ilçemiz ve 9 beldesine de en geç 2023 yılında doğal gaz halkımızın istifadesine sunulmuş olacak” dediler.
Milletvekilleri Özkaya ve Yurdunuseven, doğal gazın tarihi bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, “AK Parti öncesinde Türkiye’de sadece 2 ilde doğal gaz arzı vardı, şuanda Cumhurbaşkanımız liderliğinde geldiğimiz nokta, 81 il ve hatta beldelerimize bile doğal gaz arz edilmektedir.” şeklinde konuştular.
“ÜÇ YENİ TRAFO MERKEZİ
İHALESİ SON AŞAMADA”
Özkaya ve Yurdunuseven, elektrik enerjisi alanında da birçok yatırımın planlandığını aktararak, “Afyon-1 Trafo Merkezi’nin yenilenmesi için çalışmalar Bakanlığımız tarafından yapılıyor. 154 kilowat GIS fiderlerinin kablo direğine irtibatının sağlanması için, YG kablo güzergâhlarının güzergâh belirleme çalışmaları sonrası, Afyon-1 Trafo Merkezi 2021 yılı Temmuz ayında inşallah Bakanlığımız tarafından ihale edilecek. Bu sayede bu bölgede elektrik enerjisiyle ilgili sorunlarımız minimuma inecek. Merkeze bağlı Karaaslan Köyü trafo merkeziyle ilgili ihale öncesi hazırlık çalışmaları sürüyor. İnşallah sahada devam eden kamulaştırma çalışmaları sonrasında ihale gerçekleştirilerek. Karaaslan Trafo Merkezi’de vatandaşlarımızın kesintisiz elektrik enerjisine ulaşması için devreye alınacak. Bolvadin bölgesine hizmet vermesi planlanan Bolvadin Trafo Merkezi ile ilgili kamulaştırma ve ihale öncesi hazırlık çalışmaları sürüyor. İnşallah ilimiz de enerji alanında sorun kalmayacak. Bu sorunları minimuma indirmek için Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Bakanımız Fatih Dönmez’e bu vesileyle teşekkür ediyorum. Kendileri tüm taleplerimize olumlu yaklaşarak bizlere destek oldu.” ifadelerini kullandılar.
“MİLLETİN EMANETİ MİLLETİN
EMRİNDE KULLANILIYOR”
Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven Afyonkarahisarla ilgili tüm sorunların çözümü için ilgili bakanlık ve kurumlarda gerekli takiplerde bulunduklarının altını çizerek şunları kaydettiler: “Vatandaşlarımızın her türlü makul ve kanunlar çerçevesindeki talepleri bizler için talimattır. Bizde bu taleplerin ve yatırımların hayata geçirilmesi için burada gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Milletimizin verdiği emaneti, milletimizin emrinde kullanıyoruz. Afyonkarahisar’ın her alanda hak ettiği noktaya ulaşması için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi