Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da ittifak yok projeler yakında açıklanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi
Afyonkarahisar’da ittifak yok projeler yakında açıklanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek gündemi değerlendirerek soruları cevaplandırdı.
“YENİ YILDA
TOPLANTILAR SÜRECEK”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, parti içi program yoğunluğundan dolayı birkaç haftadır basın toplantısı yapamadıklarını söyledi. Bu süreçte yazılı bilgilendirmelerin devam ettiğini belirten Sezen, “AK Parti İl Başkanlığı olarak inşallah yeni yılda mutat olarak yaptığımız basın toplantılarımıza devam edeceğiz. İl Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızdan bazıları gerek İl Genel Meclisi Üyeliği gerekse Belediye Meclis Üyeliğine aday adaylıkları nedenli istifalarından dolayı Tanıtım Medya Başkanlığı görevine Selim Arıcı getirildi.” dedi.
“ERDOĞAN ZEYBEK’İ UYGUN GÖRDÜ”
Geçtiğimiz günlere yönelik bir değerlendirme ile sözlerine devam eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, partisinin genel merkezince illerde ki Belediye Başkan adaylıklarıyla ilgili açıklamaların yapıldığını hatırlattı. Sezen, “Afyonkarahisar’da da değerli büyüğümüz, eski İl Başkanımız, Milletvekili adayımız partimizin kuruluşundan beri emektarımız olan Mehmet Zeybek ağabeyimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülerek Afyonkarahisar adaylığı açıklandı. İlçe ve beldelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Takip edildiği üzere en geç 15 Ocak 2019 tarihine kadar tüm Türkiye’de ki adaylıklarımız inşallah açıklanacak.” diye konuştu.
“İNDİRİM SÜRESİ 3 AY UZATILDI”
Yeni yıl kutlaması ve Mekke’nin fetih yıldönümüne yönelik bir mesaj yayınladıklarını dile getiren Hüseyin Sezen, Mekke’nin fethinin tüm ümmete mübarek olmasını diledi. 2019 yılının Türkiye, millet, bölgede ki kardeşlik ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik, refah içerisinde geçmesini temenni eden Sezen, “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin de özellikle Afyonkarahisarımıza tüm ülkemiz için hayırlı sonuçlanmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Partimizin yeni yıl açıklamalarıyla ilgili ÖTV, KDV indirimleriyle ilgili süre bilindiği üzere 3 ay daha uzatıldı. Asgari ücret açıklamamızda kesinlikle hiçbir işçimizin enflasyona ezdirilmeyeceğini taahhüt etmiştim. Enflasyon oranı üzerinde bir artışla asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Engelliye cepte indirimimiz var. Engelliler, hak ve vazife şehitleri dul ve yetimleriyle gaziler iletişimden yüzde 25 oranda faydalanacak. Çevre için poşet hamlemiz var. Çevre kirliliğini azaltmak üzere plastik kullanımını sınırlandırmak için marketlerde poşetler ücretlendirildi. Müşteriler her bir poşet için 25 kuruş ödeyecek.” şeklinde konuştu.
“KAMUYA 200 BİNE YAKIN
PERSONEL ALINACAK”
“Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin bizzat takip ettiği sıfır atık projemiz var” diyen Sezen sözlerine şöyle devam etti: “Bunun tüm Türkiye’de ciddi bir dönüşü oldu. Afyonkarahisar’da da Kadın Kollarımız bilgilendirme toplantısı yaptı. İnşallah memleketimizin geleceği, çocuklarımız için sıfır atık projesini biz çok önemsiyoruz. İnternette yeni yılla birlikte kota kalktı. KOBİ alacaklarına garanti sağlandı. Ticari alacak sigortası devrede. Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında açıkladığı üzere elektrik ve doğal gazda yüzde 10 oranında indirim yapıldı. İki yüz bine yakın personel kamuya alınacak. Sağlık Bakanlığına 25 bin, Adalet Bakanlığına 10 bin DİB 6 bin 100, Milli Eğitim bünyesine 20 bin öğretmen istihdam edilecek. İŞ-KUR ve Türkiye Kömür İşletmelerine 15 bin, 10 bin bekçi istihdam edilecek. İnşallah yeni yılda PTT’ye de bin 100 personel alınacak.”
“SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI
 04-17 OCAK ARASINDA”
31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışının bakanlık görüşü ile 6 ay daha uzatıldığını belirten Sezen, “Başvuru ve ödeme süreleri İmar Barışında altı ay daha uzatıldı. Yerel seçimlerde YSK’nın açıklamış olduğu resmi takvim başladı. Muhtarlık Bölgesi Askı listeleri 04 Ocak 2019 Cuma günü saat 08:00’den 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 17:00’ye kadar askıda kalacak. Bunlarla ilgili itirazlar YSK’ya yapılacak. Özellikle belirtiyorum 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Milletvekili Genel Seçimlerinde bununla ilgili düzeltme yapılmasına rağmen Afyon’da çok talep olmamıştı. Hastalık ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin 04-17 Ocak tarihleri arasında bir yakını tarafından seyyar sandık yazılı talep formu doldurularak bağlı bulundukları muhtarlığa başvurabilecekler. Seçim günü seyyar sandık yaşlı, engelli ve hastaların evlerine kadar geliyor. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasında ki yerleri 24 Ocak 2019 tarihinde çekilecek olan kura ile belirlenecek.” ifadelerine yer verdi.
“MÜLAKAT İÇİN AFYON’A
GÖREVLİ GELECEK”
Aday listelerinin 19 Şubat 2019 tarihinde Seçim Kuruluna teslim edileceğini belirten Sezen şu ifadeleri kullandı: “Geçici aday listeleri 22 Şubat 2019, kesin aday listeleri 03 Mart 2019 tarihinde ilan edilecek. Seçim propaganda ve yasakları süreci 21 Mart 2019 tarihinde başlayacak. Seçim propagandası 30 Mart 2019 tarihinde sona erecek. Biz AK Parti olarak Afyonkarahisar’da milletimizin gönlünde ki isimlerle seçime gidiyoruz. Çok hassas bir çalışma İl Başkanlığımız ve genel merkezimiz nezdin de yapıldı. Bugün yarın inşallah beldelerde ve ilçelerde ki adaylarımız netleşecek. Bundan sonra da Belediye Meclis Üyesi adayları ve İl Genel Meclisi Üye adayları ile ilgili komisyonlarımızda çalışmalarımızı yapacağız. Genel Merkezimizde de Seçim İşleri Başkanlığı tarafından buraya mülakat için bir görevli gönderilecek. İnşallah en doğru adaylarımızı mülakat sonucu belirleyip adaylarımız açıklandıktan sonra yakında bunları da açıklayacağız.”
“YÜKSEK KARAR MERCİ
YÖNETİM KURULU”
AK Partinin teşkilat adabı olan bir parti olduğunun altını çizen Sezen şöyle konuştu:
“AK Parti teşkilat adabı olan kurumsal bir partidir. AK Partimizin adaylıklarla ilgili en yüksek karar merci AK Parti Yönetim Kuruludur. Gerekli çalışmaları yaparak komisyonlarımızı oluşturacağız. İl Yürütme Kurulumuzla, İl Başkan Yardımcılarımızla nihai listeleri inşallah genel merkezle birlikte hazırlayıp Seçim Kuruluna teslim edeceğiz. İlçelerde de İlçe Yönetimleri, İlçe Başkan Yardımcılarından oluşan 5’şer kişilik komisyonlarda İlçe Belediye Meclis Üyelikleri ilgili görüşleri alınıyor. Belediye Başkan adaylarımız da komisyonlar içerisine dâhildir. Bize gelen listeler İl Yönetim Kurulunun oluru ile birlikte listeler inşallah Seçim Kuruluna teslim edilecek.”
“AK PARTİ DAVA PARTİSİDİR”
Afyonkarahisar’da AK Partinin milletin gönlünde ki isimlerle seçime gittiğini vurgulayan Sezen şunları söyledi: “Yerel seçimlerle ilgili manifestomuz 15 Şubat 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Adayımız belirlendikten sonra Mehmet Zeybek ağabeyimizle birlikte tevazu, samimiyet, gayretle diye yola çıktık. İnşallah önce memleket, önce millet dedik. Afyonkarahisar’ı inşallah karış karış gezeceğiz. Mehmet Bey şu anda gece gündüz demeden tüm kapıları çalışıyor. Tüm elleri sıkıyor. Genç yaşlı, ihtiyar demeden, sanayi, çarşı esnafı demeden, öğrenci demeden inşallah biz toplumun her kesimine ulaşacağız. AK Parti bu milletin partisidir. AK Parti normal sıradan bir siyasi parti değildir. AK Parti bir dava partisidir. Biz gönüllere girmek için ‘Gönül Belediyeciliği’ hamlesi başlattık. Bizim tek derdimiz bu millete hizmet etmektir. Milletin gönüllerinde yer bulmaktır. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de Afyonkarahisar her dönem olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza, Belediye Başkan adayımıza en büyük desteği verecektir. AK Parti Belediyeciliği inşallah Afyonkarahisar’ın tüm seçim bölgelerinde devam edecektir.”
“SAVUNMA SANAYİNDE
 İHRACAAT YAPIYORUZ”
Savunma Sanayi yatırımlarıyla ilgili AK Parti hükümetlerinin bu yatırımlara devam ettiğini belirten Hüseyin Sezen, Altay tankı üretimi için son derece önemli adımlar atıldığını söyledi. 30 Atak helikopterinin satışı için Pakistan’la imzalanan sözleşmenin ardından Filipinler’e ihracaat yolu açıldığını kaydeden Sezen, “Savunma sanayini biz ithal eden bir ülke konumunda iken şu anda savunma sanayinde ihracaat yapan bir ülke konumuna geldik. Filipinler’e ihracaat için imzalar atıldı. Kısa sürede yerli ve milli olarak Atak helikopterimiz üretildi. Yeni modern tank mühimmatı göreve hazırdır. Yine Anadolu gemimiz müthiş bir şekilde bu yılın ilk çeyreğinde inşallah suya inecek. Hürkuş eğitim uçağı olma yolunda silahları ve koruma sistemleriyle yakın hava desteği görevlerinde hazır hale geliyor. Fırat’ın doğusuna operasyon hazırlıkları TSK tarafından devam ediyor. 2018 yılı ihracaat rakamları kesin olmayan bilgilere göre; 170 milyar dolara koşuyor.” dedi.
“DAMIZLIK ÇİFTLİĞİ CİDDİ YATIRIM”
TARSİM Genel Müdürü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürünce Çobanlar ilçesi yolu üzerinde Hazine’ye ait arazi üzerinde incelemeler yapıldığını söyleyen Sezen, “İnşallah Afyonkarahisar’a yatırımla ilgili ciddi bir müjdemiz olacak. Arazi şu anda ihale aşamasındadır. Buraya Türkiye’nin en büyüklerinden birisi olacak Tarım Kredi Kooperatifleri açısından Damızlık Üretim Çiftliği yapılacak. Afyonkarahisarlı üreticilerimizden gerektiğinde mallarını almak için ciddi bir çiftlik yapılıyor. İnşallah ilimiz için tarım ve hayvancılık sektörü adına ciddi bir yatırım olacak.” diye konuştu.
“CHP’Lİ BELEDİYE’DE
HAYRA VESİLE OLMUŞUZ”
“Bizim asgari ücretle ilgili açıklamalarımızdan sonra CHP’li bir Belediye Başkanı sosyal medya üzerinden birkaç açıklama yapmış” ifadelerini kullanan Sezen, “Bizim hukukçu kimliğimize atıf yapar şekilde. Biz onlara sessiz kalmıyoruz ama o İlçe Belediyesi ile ilgili emekçi kardeşlerimiz için bir hayra vesile olmuşuz. Bu açıklamayı yapmadan önce birikmiş olan 5’er aylık maaşları ödenmiş. Bizde mutlu olduk. Kış günü işçi arkadaşlarımızın maaşlarının ceplerine girmesiyle hayra vesile olduk. CHP asgari ücretle ilgili reel olmayan rakamlar telaffuz etmişti. Biz yüzde 26’ya yakın bir asgari ücret oranı açıkladık. İşçi kardeşlerimiz çok memnun oldu. Fiili duruma bakmak lazımdır. Olur, olmadık rakamlar telaffuz ediliyor ama kendi çalıştırdıkları işçilere bu ücretleri ne oranda veriyorlar araştırıp sormak lazım. Kendi İl Başkanlıklarında çalıştırdıkları bir personele ne kadar maaş veriyorlar. Sormak lazım.” şeklinde konuştu.
“AFYON’DA İTTİFAK SÖZKONUSU DEĞİL”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’in şehri özümsemiş değerli bir şahsiyet olduğunu söyledi. Sezen, “İnşallah 31 Mart’ta da Afyonkarahisar’a AK Parti bayrağını dalgalandıracağız.  Bu arada Afyonkarahisar’da herhangi bir ittifak söz konusu değil. Sadece Dinar’da teşkilatlarımız karşılıklı görüşmelerine devam ediyorlar. Ancak bu, şu an için görüşme aşamasındadır. Şuana kadar herhangi bir sonuca varılmıştır. AK Parti’nin hiçbir seçim bölgesinde aday çıkarmama gibi bir durum söz konusu değildir.” ifadelerine yer verdi.
“BEN HER ZAMAN ARAZİDEYİM”
Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’in İl Başkanlığı görevinde ve Milletvekili adayı olduğunda her daim sahada olduğuna dikkat çekti. Zeybek şöyle konuştu:  
“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Belediye Başkan adaylığı şahsımıza tebliğ edildiği günden bugüne kadar tek başıma nokta ziyaretlerine devam ediyorum. Birçok arkadaşımız da saha da neler yaptığımızı yakinen biliyorlar. Hatta bir kardeşimiz demişti ki; ‘Fatih Çetinkaya ve Mahmut Koçak’ı arazide görüyoruz ancak sen ne zaman arazide göreceğiz.’ Beni ararsanız sanayideyim. Beni ararsınız organize sanayideyim. Beni ararsınız Çavuşbaş’tayım, pazardayım. İşimiz gereği 1967’den itibaren Afyon’un içerisindeyim. Her tarafı karış karış gezen ve bilen bir insanım. Problemleri biliyoruz ve halkımızla iç içeyiz. Zaten Belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz. Halkımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda çözüm üreteceğiz. İnşallah 31 Mart’ta da halkımız yine istikrardan yana oy kullanacaktır. Merkezi hükümetten yana oy kullanacaktır. Bizim bundan şüphemiz yok. Çünkü bugüne kadar Afyonkarahisar her zaman hükümetimizin yanında yer aldı. Ben bugüne kadar hiçbir zaman yalan konuşmadım. Ayağı yere basmayan proje açıklamadım. Gayretimiz vatandaşımızın sosyal hayatını kolaylaştırabilmesidir. İnşallah yakın zaman içerisinde projelerimizi açıklayacağız” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti