Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da yılda 6 bin 500 bebek doğuyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar'da yılda 6 bin 500 bebek doğuyor

Uzman hekim eksiği bulunmadığını aktaran Kebabcı, kış döneminde enfeksiyonel hastalıklar nedeniyle çocuk hasta sayısının artış gösterebildiğini kaydetti

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri ve hastanenin genel durumu hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Hasip Kebabcı, yılda yaklaşık olarak 6 bin 5 yüz bebeğin dünyaya geldiğini açıkladı.
Uzman hekim sayısı yeterli
Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hasip Kebabcı, doğum, kadın hastalıkarı, çocuk sağlığı ve hastalıkları üze-rine hizmet veren hastanenin toplam 280 adet yatak sayısına sahip bulunduğunu söyledi. Hastanenin Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerinin yanı sıra çevre yörelerden gelen hastalara da sağlık ve tedavi hizmetlerinin ve-rildiğini belirten Başhekim Op. Dr. M. Hasip Kebabcı, yılda 6 bin 5 yüz civarında doğum gerçekleştiğini ifade etti. Doğum sayısının fazla olduğunu kaydeden Kebabcı, personel olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekimin yanında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı hekim anlamında bir eksiklik ve sıkıntının söz konusu olmadığını kaydetti. Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde uzman hekim sayısının yeterli olduğunu aktaran Başhekim Kebabcı; “Uzman hekim sayımız yeterli. Herhangi bir sıkıntımız yok. Aktif 8 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 8 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanımız var. Üç Çocuk Cerrahı Uzmanımız bir Çocuk Psikiyatri Uzmanı hekimimiz var. Çocuk Psikiyatri Uzmanı hekim çok önemli çünkü bu uzmanlığa sahip hekim her yerde bulunmuyor. Bir Patalog, iki Biyo Kimya Uzmanı arkadaşımız hizmet veriyor. Biri kadrosu bizde bir diğeri de geçici görevli olmak üzere Radyoloji Uzmanımız da bulunu-yor. Personel açısından bir sıkıntımız yok. Şu an için mevcut ekip yeterli sayıdadır. Pek çok hastaneye göre iyi durumdayız. Hizmetlerimiz doğum ve çocuk sağlığı alanında sunulmaktadır.”dedi.
Fiziki mekan bazen sıkıntılı
Doğum, gebelik takibi, kadın hastalıkları ile ilgili ameliyatlar, çocuk hastalıkları ve cerrahisi gibi hizmetlerin aralıksız verildiğini dile getiren Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Hasip Kebabcı, ihtiyaca cevap ve-rildiğini ileri durum ve vakaların kanser hastaları, tüp bebek gibi ihtiyaç ve taleplerin üçüncü bir basamağa yönlendirdiklerini kaydetti. Hastanenin toplam 280 adet yatağının 130’unun kadın doğum 150’de çocuk hastalıkları servisinde kullanıldığını belirten Başhekim Kebabcı, yatak sayısının bazı durumlarda yeterli olamadığını belirtti. Kebabcı, mevsimsel olarak kış aylarında salgın dönemlerindeki yoğunluk nedeniyle bir yetersizliğin ortaya çıkabildiğine işaret etti. Kış aylarında üst so-lunum yolu enfeksiyonları ve akciğer enfeksiyonu salgını ya da yaz aylarında ishal salgını gibi mevsimsel hastalıklarda yatarak tedavi hizmetinde yoğunluklar yaşıyoruz. Diğer zaman dilimlerinde biraz normal oluyor. Hastanemizin doluluk oranı yüzde 90 civarındadır. Bazen yüzde yüzü bulabilmektedir. Fiziki imkanlar olarak yetmiyoruz. Salgın dönemlerinde sıkıntımız oluyor. Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nde Sağlık Bakanlığımızın istediği hasta odaları ve hastane içerisindeki poliklinikler olsun ve diğer hizmetler için bazı kriterler getiriyor. Bir iki kişilik hasta odaları, her oda da tuvalet ve banyo olması gibi. Binamız eski olduğundan bunlara tam olarak cevap veremeyebiliyoruz. Kısaca fiziki koşullardan dolayı problemimiz var. Onun dışında personel ve cihaz açısıdan bir sıkıntımız yok.”diye konuştu. Mevsimin sonbahara dönmesi nedeniyle enfeksiyonel hastalıklara bağlı olarak çocuk hasta sayısında bir artış gözlendiğini belirten Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Hasip Kebabcı, anne babaların çocuklarının doktoru ile gerekli diyalog içerisinde bulunarak koruyucu ve önleyici sağlık bakım şartlarına uyulmasının önemine işaret etti. Doğum ve kadın hastalıklarının mevsimsel bir değişim göstermediğini hatırlatan Başhekim Op. Dr. Hasip Kebabcı, bu sorun ve ihtiyacın dört mevsimde gece gündüz gibi zaman ayrımı olmaksızın ortaya çıktığını söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti