Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’daki firmalara daha çok destek vermek isteriz”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
"Afyonkarahisar'daki firmalara daha çok destek vermek isteriz"

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Afyonkarahisar’daki firmalar için önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ’lere sağlanan desteklerin anlatıldığı toplantıda, sunumu KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt yaptı.
Toplantıya ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Oda ve Borsa camiası temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile firmaların yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KOSGEB’in KOBİ’ler için önemli bir finans kaynağı olduğunu vurguladı.
Uzkurt, ATSO düzenlenen “KOSGEB Vizyonu ve Destekleri” konulu toplantıda, KOSGEB’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yakın temas halinde olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’daki KOBİ’lerin KOSGEB’ten bu yıl yaklaşık 8 milyon lira destek aldığını dile getiren Uzkurt, şöyle devam etti:
“Bu rakam, Afyonkarahisar gibi sanayisi gelişmekte olan ve KOBİ ağırlığı yüksek bir ilimizin, diğer illerle kıyaslandığında çok da hak ettiği destek miktarı değildir. KOSGEB olarak, Afyonkarahisar’da daha fazla firmamızı destekleme arzusundayız. Afyonkarahisar’dan daha fazla KOBİ’mizin KOSGEB destekleri için proje hazırlayarak bizlere müracaat etmesi konusunda hem sizleri bilgilendirmek hem de cesaretlendirmek adına buradayız.”
“DESTEKLERİN DOĞRU ADRESLERE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
Uzkurt, ilde işletmesini KOSGEB desteğinden yararlanarak kurmuş ya da kurulu işletmesinin kapasitesini artırarak, ithal ürünleri yerli imkanlarla üreten firmaları incelediğini söyledi.
Destek verilen işletmelerin ülke için ürettiği katma değeri yerinde gördüğünü belirten Uzkurt, şunları kaydetti:
“Bir firmamızın Almanya’dan ithal ettiğimiz tıbbi cihazın ilk defa Türkiye’de yerli üretimini sağlayarak, KOSGEB desteğiyle bunu hem iç pazarda ithalatın önünü kesecek şekilde hem de dış pazarlara ihracat yapacak şekilde geliştiriyor olmasından dolayı son derece mutluyum. Devlet ve KOSGEB olarak verdiğimiz desteklerin doğru adreslere gittiği görüyoruz. Kamu kaynağı da kullanılarak en az 100 katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz. O anlamda da doğru yoldayız.”
SERTESER İSTEDİ, UZKURT “TAMAM” DEDİ
Toplantı, Uzkurt’un yaptığı sunumun ardından soru-cevap kısmı ile devam etti. Bu bölümde söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “KOSGEB KOBİ Temsilciliği’nin Odamız’da kurulmasını istiyoruz” dedi. Bunun üzerine KOSGEB Başkanı Uzkurt, “Buradaki sanayicilerin daha fazla KOSGEB desteklerinden yararlanmasını istiyoruz. Bu konuda dile getirdiğiniz talebin gereğini yaparız. Buradaki temsilcimiz de sizden birisi olsun. En kısa zamanda Afyon’da bir temsilcilik açalım. Odamız’ın içinde de, sizin uygun gördüğünüz yerde de olabilir. Temsilciliği kuralım. Biz desteği açıkladığımızda bir komisyon oluşturun. Sorularınızı, projelerinizi hazırlayın, uzmanlarımızı da gönderirim, kendim de gelirim” şeklinde cevap verdi. Uzkurt’un bu yaklaşımına Serteser teşekkür etti.
Programın sonunda, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a hediye takdim etti.