Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’ın konumu ticarette büyük avantaj”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan derneğin Afyonkarahisar toplantısında şehirden övgüyle söz etti. Kaan, “Türkiye ve Afyonkarahisar’a ticaret noktasında büyük işler düşüyor. Afyonkarahisar konumuyla ticaret açısından büyük avantaja sahiptir” dedi

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şubesi’nin 8. olağan toplantısı Atlıspor Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya; MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve derneğin Afyonkarahisar üyesi iş insanları katıldı. a
“İSTİŞARE
TOPLANTILARI ÖNEMLİ”
Toplantının açış konuşmasını MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol yaptı. Kovid-19 pandemisinin toplumsal, ekonomik ve sosyal olarak tüm insanlığa zarar verdiği bir dönemin yaşanıldığını söyleyen Karakol, “Doğal olarak küresel bir ekonomik krizi de hep birlikte yaşadığımız bu dönemde bugünki istişare toplantıları son derece önem arz etmektedir. Pandemi sonrasında toplantıların ve kalabalık etkinliklerin düzenlenmesine getirilen kısıtlamalar nedeni ile Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda birçok önemli konunun ele alındığı sanal ortamda düzenlenen elektronik buluşmalarla üyelerimizin yaşadığı sorunlar ve çözümleri ile eğitimler yapılabilmiştir.” dedi.
“TÜRKİYE OLUMSUZLUKLARA
RAĞMEN BÜYÜYOR”
Son dönemde ekonomik hayatta yaşanan sorunlar ve aksamaların sektörler bazında farklı etkiler oluşturduğunu belirten Karakol şu ifadeleri kullandı: “Hükümetimizin girişimleri ile iş dünyasına kaynak kullanımı ve maddi destekler sağlanmıştır. Borç yapılandırılması vergi ve kamu alacaklarının yapılandırılması gibi uygulamalarla iş dünyasına destek verilmiştir. Toplamda bugüne kadar dünyada 3 milyon 800 bin kişinin Kovid-19 sebebi ile vefat ettiği ve dünya ekonomisinin minimum yüzde 6 oranında küçüldüğü ve son 100 yıldır böylesine olağanüstü bir durumla karşılaşılamamış olması rağmen, hamdolsun ki ülkemiz büyümesini devam ettiren birkaç ülkeden birisi olmuştur.”
“CİDDİ ÜRÜN KAYBI
VE ZARAR YAŞANIYOR”
Pandemi döneminde hizmet sektörünün diğer sektörlere oranla daha fazla olumsuz etkilendiğini belirten Karakol sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi ve imalat sektörü ise geçen yıldan itibaren emtia fiyatlarına yaşanılan büyük artışların olumsuz etkileri ile boğuşmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektörünün ise gerek kuraklık ve olumsuz çevre şartlarının etkisi gerekse girdi maliyetlerindeki olağanüstü artışların yansıması ile ciddi ürün kaybı ve zararın ortaya çıkmasını en derin şekli ile yaşamaktadır. Tüm bu hususların ihtisas kurullarımızın çalışmaları ile ele alınması son derece önem arz etmektedir. Bu toplantıda üyelerinin içinde bulunduğu durumu değerli Genel Başkanımıza iletebilmesi çok önemlidir. Biliyoruz ki Sayın Genel Başkanımızda sizlerin sorunlarınızın çözüm yollarının bulunması ve hükümetimize iletilmesin de elinden geleni yapacaktır”
“EKONOMİNİN TEMEL UNSURU
İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ”
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan toplantıda yaptığı konuşmada, küresel salgın sürecinde Türkiye ve Afyonkarahisar’a ticaret noktasında büyük işler düştüğünü belirtti. Afyonkarahisar konumunun ticaret açısından büyük avantaja sahip olduğunu ifade eden Kaan, “Kovid-19 salgını sürecinde ekonominin temel unsuru internet alışverişleridir. Salgın sürecinde sanal mağazası olanların, dijitale yatırım yapan firmalar büyük bir avantaja kavuştu. Artık ekonominin temel unsuru internet alışverişleridir. Bu süreçte kargo firmaları ve büyük ölçekli e-ticaret yapan internet siteleri başı çekiyor. Bazı ürünlerde satış patlamaları var. Örneğin benim hiç tahmin etmediklerimden biri saç boyası, salgın süresince yüzde bin 200 artmış durumda.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi