• Haberler
  • Spor
  • Afyonkarahisarlı Sporcudan Riyad'da Tarihi Zafer!

Afyonkarahisarlı Sporcudan Riyad'da Tarihi Zafer!

Afyonkarahisarlı güreşçi Fatih Bozkurt Riyad'da bronz madalya kazandı.

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen 2025 İslami Dayanışma Oyunları’nda milli güreşçi Fatih Bozkurt, Grekoromen stil 130 kiloda bronz madalya elde etti.

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük köyünden yetişen Bozkurt, turnuvada ortaya koyduğu performansla hem Türkiye’ye hem de memleketine büyük gurur yaşattı.

Müsabakalara başarılı bir giriş yapan Bozkurt, grup aşamasında Kırgız sporcu Roman Kim’i 9-0, Iraklı rakip Ali Al Sharuee’yi ise 10-0 teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Mısırlı sporucu Abdellatif Mohammed ile karşılaşan milli güreşçi, mücadeleyi 3-0 kaybetti.Afyonkarahisarlı Sporcudan Riyad'da Tarihi Zafer!

Bronz madalya müsabakasında yeniden Kırgız sporcu Roman Kim ile mindere çıkan Bozkurt, rakibini bu kez 11-2 teknik üstünlükle yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Fatih Bozkurt’un başarısı, Türk güreşinin uluslararası arenadaki gücünü bir kez daha ortaya koyarken Afyonkarahisar’da da büyük bir sevinçle karşılandı.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme