Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlular hayırlara imza attı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonlular hayırlara imza attı

Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı protokol bayramlaşma töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar insanınınhayra ve hasenata düşkün olduğunu, şehrin Ramazan ayında büyük hayırlara imza attığını söyledi

Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen protokol bayramlaşma töreni bayramın ilk günü Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Bayramlaşma törenine il yöneticileri, bürokratlar ve siyasetçiler katıldı
RAMAZAN
GÜZELLİKLERİYLE GELDİ
Bayramlaşma töreninin ilk mesajını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban verdi. Ev sahibi olarak bayramlaşma programına katılan tüm konukların bayramını kutlayan Çoban, güzel bir Ramazan ayı geçirildiğini vurguladı. İslam dünyasının arzulanan bir tablo ile bayrama giremediğini belirten Çoban; “Ramazan ayı memleketimize, İslam Âlemine kendine has güzellikleri ile geldi. Annelerimiz, eşlerimiz erkenden kalkarak hem geceleri sahurda hem de akşamları bizleri doyurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Öncelikle tüm annelerin, eşlerin, hanımefendilerin Ramazan Bayramını kutluyorum. Ramazan ayı boyunca görev yapan kişiler vardı. Hudutta nöbet bekleyen asker, onların çok değerli komutanları, bizlerin güvenli yaşam sürebilmemiz için 24 saat görev yapan jandarmamız, polisimiz vardı. Vatandaşa hizmet sunabilmek için sürekli çalışan PTT, Telekom memurları, Belediye ekiplerimiz, zabıtalarımız, bizlerin aç kalmaması için gayret gösteren garsonlar, lokantalar vardı. Ben onlarında bayramlarını kutluyorum.” dedi.
BİR DAHAKİ BAYRAMLLAŞMA TAŞ MEDRESE’DE
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan ayında yardım duygularının zirveye çıktığını belirtti. Sahibül hayratın Ramazan ayı boyunca hayır yapmakta yarıştıklarından söz eden Çoban; “Veren el alan elden üstündür prensibince ellerinden geldiğince yardımlarını, sadakalarını, ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Sahibül hayratın da Ramazan Bayramı kutlu olsun. Gönül isterdi ki; Mısır’da da, Suriye’de de, Mayanmar’da da, Filistin’de de, Irak’ta da, Afganistan’da da birlik beraberlik içerisinde savaş, kardeş kavgası olmadan bayrama erişelim. Ama olmadı. Dileğimiz inşallah bu tür ülkelere de, insanın yaşadığı her yere huzurun gelmesidir. İnşallah bu ülkede yaşayanları da Cenabı Allah mutluluğa kavuştursun, bayramlarını canı gönülden tebrik ediyoruz” diye konuştu.
BAYRAM HERKESE GELDİ
Ramazan ayında kimilerinin oruç tutarken kimilerinin tutamadığı kaydeden Burhanettin Çoban, oruç tutmayanlar arasında büyük bir özveri ile saygıda kusur etmeyenlerin olduğunu ifade etti. Bu insanların da bayramını kutlayan Çoban şunları söyledi: “Çünkü bayram hepimiz için geldi, herkes için geldi. Velhasılı herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsun, Cenabı-ı Hak bu ülkeye her zaman barışı, selameti, huzuru, muvaffakiyeti nasip etsin. Bir dahaki bayramlaşlma töreninde inşallah Taş Medrese’de bir araya gelmeyi diliyoruz”
ALLAH HİDAYET VERSİN
Vali İrfan Balkanlıoğlu bayramlaşma törenine katılan herkesin bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. Vali Balkanlıoğlu, Allah’tan herkesi aileleri ve evlatlarıyla beraber nice bayramlara ulaşmayı kendilerine nasip etmesini temenni etti. Sayılı günlerin çabuk bittiğini, bu anlamda Ramazan ayının da başlayıp bittiğini belirten Balkanlıoğlu; “Ramazan ayı çok şükür Türkiye’de huzur içerisinde geçti. Ancak Başkanımızın da temas ettiği gibi dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı vardı. İnsanın içine sinmiyor. Bir de İslam medeniyeti son dönemlerde özellikle dışarıya iyi mesajlar vermiyor. İslam’ın kelime anlamı barış ve kardeşliktir. Olması gereken budur. Dinimiz İslamiyet ve Müslümanlık maalesef dışarıda yanlış anlaşılacak durumdadır. Nerede bir İslam coğrafyası varsa orada bir sorun vardır dedirtecek şekilde cereyan ediyor. Allah bütün insanlara, Müslümanlara, hidayet, akıl, fikir versin. Allah yardım etsin.” ifadelerini kullandı.
TRAFİK KURALLARINA
RİAYET EDİLMELİ
Ramazan ayının bitmesi ile başlayan bayramla birlikte trafik kazaları ile karşı karşıya kalınabildiğinden yakınan Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Trafik kurallarına riayet etmeyen bazı insanlar çıkabiliyor. Ancak akşamları haber bültenlerini izlemek için televizyonu açmayı insanın eli gitmiyor. Yüzlerce insanımız yollarda, oto yollarda can veriyor. Oysa yakınlarına güzel haberlerle, sevinç ve sevgi ile giderlerken yakınlarına acı haberleri gidiyor. Bunların geneli trafik kurallarına riayet etmemek gibi birçok çeşitli nedenden kaynaklanıyor. Sürücülerimizin de bu konuda çok dikkatli olup milletimizi ve yakınlarını üzmemeleri son derece önemli.”
AFYON BÜYÜK
HAYIRLARA İMZA ATTI
Orucun birçok hikmeti bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de aç kalarak bunun ne demek olduğunu tartma fırsatı olduğundan söz eden Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “İmkânı olduğu halde yemek yememek suretiyle açlığın insan bünyesinde ne denli olumsuz etkilere yol açtığı bizzat yaşanmaktadır. Bundan maksat, imkânı olmadığı için 365 günü adeta oruç tutarak geçiren mağdur insanlara yardım edilmesidir. Afyon bu anlamda büyük hayırlara imza attı. Birçok sivil toplum örgütlerimiz, hali vakti yerinde olan insanlarımız sağ olsunlar ihtiyaç sahibi insanlarımıza hep yardımcı oldular. Belediyemiz ve sivil toplum örgütlerimizin hazırladıkları aşevleri her kesimden insanımıza hizmet etti. Evlere kadar yemekler, kuru gıdalar götürüldü. Onları tebrik ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Çünkü bu dünyada herkes birbirinden sorumludur. Elinde imkânı olanlar imkânı olmayanlardan sorumlu. Gücü kuvveti olanlar olmayanlardan sorumlu. Koruyup kollamak herkesin görevi olmalı. Çevremize karşı duyarlı ve farkında olmalıyız.”
BAYRAM SAYESİNDE KAYNAŞILIYOR
İnsanların mağduriyetinin farkında olunması gerektiğine değinen Balkanlıoğlu, orucun bu durumu fark ettirdiğini söyledi. Afyon insanının bu anlamda çok büyük güzel sınavlar vermesi nedeniyle onları tebrik eden Vali Balkanlıoğlu; “Bayram sayesinde kaynaşmalar oluyor. Her kesimden ve siyasi görüşten insanımız bayramlaşma vesilesi ile bir araya geliyor. Küsler barışıyor, büyükler ziyaret ediliyor. Komşulara gidiliyor, çocuklar büyüklerin ellerini öpüyor. Onlara harçlık veriliyor. Bu tür hasletler bizim milletimize mahsus. Başkaca milletlerde yok. O nedenle bayramın bu yönü de çok önemli. Küs insanlar barışır. Üç günden fazla küs kalmak Müslümanlıkta yoktur. Gerekçesiz yere birbirimizin kalbini kırıyoruz. Bayramlar bunların yok edilip, kaynaşıldığı günlerdir. Geçen Ramazan aramızda olup da bu Ramazan aramızda olamayan pek çok insanlar var. Allah rahmet eylesin. Ölümün genci ihtiyarı da yok. Sırası olan ölüyor. Fani geçici olduğumuzu bilerek bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum. Allah hayırlara vesile kılsın.” dedi. (Kocatepe)

Vali Paşa’yı kutladı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, albay rütbesinden tuğgeneral rütbesine terfi eden İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’i tebrik etti. Vali Balkanlıoğlu Allah’tan, Tuğgeneral Gülmez’e ailesi ile birlikte nice başarılı görevleri icra etmesini diledi. (Kocatepe)