Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonlular kapasitesiz mi, AFJET’İ KİM KURDU?”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu’nun Kocatepe Gazetesi’ne yaptığı AFJET Genel Müdürlüğü atama açıklamasını eleştirdi. Mısırlıoğlu, “Sayın Bakan AFJET’in ilk kuruluşunu kim yaptı? Afyonlular kapasitesiz mi? Kendi ilinde böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın?” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, Karaağaç ve Çalışlar köylerinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle selzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Toplantı başlangıcında İYİ Parti üyesi olan; Emekli Öğretmen Fatma Zehra Sezer’e, emekli asker Sait Erol’a ve İnşaat Mühendisi Cem Özkınık’a rozetlerini Mısırlıoğlu taktı.
“KÖYLÜNÜN KAYBI BÜYÜK”
Muhammet Mısırlıoğlu, “İYİ Parti İscehisar İlçe Başkanı Necmi Özsarı nezaretinde ilçe yönetimi olarak Çalışlar Köyü Muhtarı ve köylülerden oluşan bir grupla köy muhtarlık binasında Cumartesi günü meydana gelen ve ciddi zarar ve ziyana yol açan sel felaketi üzerine istişare toplantısı yapıldı. Yapılan istişare toplantısında köy muhtarı ve köylüler ikindi vakti sağanak şeklinde çok hızlı bir yağmur yağdığını ve yağan yağmurun üç farklı bölgeden sel felaketine dönüştüğünü sel baskını sonrası tarım alanlarının ve yerleşim bölgesinin ciddi oranda zarar gördüğünü söylediler. Her yıl benzer sel durumlarının olduğunu. Yetkililerin yapılan çalışmalar sonrası gölet kanal ve baraj yapılarak bu durumun düzeltilebileceği ve bunun için bazı planlamalar yapıldığı ancak bunların hiç birinin hayata geçirilmediği söylendi. Geçmiş dönemde Sayın Veysel Eroğlu’nun bu hususta köylüye baraj yapılacağına dair defalarca söz verildiği toplantıda hazır bulunan eski muhtarlarda dâhil vatandaşlarımız dile getirdiler. Özellikle Giresunlar Şehitliğinden başlayarak köy meydanına gelen alan olmak üzere Akbel mevkiinden gelen bölgede yoğun yağışların olduğu dönemlerde köylünün mağdur olduğunun ve defalarca yetkililere bu hususta müraccat edilmesine rağmen somut adım atılmamasından köylünün geneli şikâyetçi. Bir köylümüz yağış yarım saat önce olsaydı tarlalarda çalışan insanların birçoğunun sele kapılarak can kaybının yaşanacağını ‘Ben bir büzün önünde 4-5 çocuğun oyun oynadıklarını gördüm, sel bir anda geldi ve aklıma ilk o çocuklar geldi Allah tan o çocuklar eve gelmiş.’ sözleriyle dile getirdi. Köylü ve muhtar tarım sezonunda turşuda kullanılmak amaçlı salatalık ürünü ektiğini ve sadece tarlaya ekilen tohumun tahmini 4 milyon tutarında bir tohum maliyetinin olduğunu beyan ettiler. Köylü ve köy muhtarı bu yıl tahmini 3 bin ton salatalık ürününü tahmini 6-7 TL satış fiyatından 18-20 milyon bir hasat geliri hedeflediğini ve bu ürünün çoğunluğunu bu sel baskını sonrası kaybettiklerini söyledi.” dedi.
“AFYON’DA EKMEĞE ZAM KAPIDA”
“Afyonkarahisarımız’da ekmeğe zam kapıda. Ev ekmeği 18-20 TL arasında.” diyen Mısırlıoğlu, “Emeklimiz perişan 2 bin 500 TL emekli maaşını alabilmek için saatlerce bankamatik önünde bekliyor. Allah aşkına bir emeklimiz evine kaç lira ile dönüyor, bir sorun bakalım. 15 gün sonra Kurban Bayramı. Vereceğiniz bin 100 TL emekli ikramiyesi ile emeklimiz bırakın kurban bayramında kurban kesmeyi çocuklarına, torunlarına nasıl harçlık verebilirim in hesabına başladılar. Bu sadaka gibi verdiğiniz emekli ikramiyesi ile emeklimiz şeker mi, kolonya mı, tatlı mı alır, çocuklara harçlık mı verir hesap yapın beyler. Emekli ikramiyesi asgari ücrete endekslenmeli.” şeklinde konuştu.
“YUMURTADA SABIR TAŞI ÇATLADI”
Elektriğe yüzde 30’luk zammın yolda olduğunu dile getiren Mısırlıoğlu, “Ekmek 5 TL oluyor, mazot 30 TL oldu. İki yaşında ki çocuğun elinden şekerini alsan dünyayı yıkar, koca koca insanların hayatları çalınıyor iktidardan ses çıkmıyor. Yumurtada sabır taşı çatladı. Zor günler geçiren yumurta sektörü, kayıt dışı tavukçuluğun yarattığı haksız rekabet ve maliyetin altındaki satışlar nedeniyle ekonomik kriz tehdidi altında. Ekonomik sıkıntılar içinde üretimini sürdürmeye çalışan yumurta üreticileri, bir yandan da kayıt dışı tavukçuluğun yarattığı haksız rekabet ile boğuşuyor. Hayvan ürün maliyetlerinin yüksek olması ve tüketicinin alım gücünün düşüklüğü, hayvansal ürün tüketimini kısıtlamaktadır. Yumurta sektörü yaklaşık 4 milyar TL ciroya sahip 100 bin kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Irak’a yumurta ihracatının mümkün olduğu dönemde altın günlerini yaşayan Afyon’daki yumurta üreticileri, bugün iflasın eşiğindedir. Çok yakında sektör bir kaç holdingin eline kalır. Binlerce insanın ekmek yediği yerler yok pahasına kapanır.” ifadelerine yer verdi.
“SAYIN BAKAN AFJET’İN KURULUŞUNU KİM YAPTI?”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun Muhtarlar Derneğini yıllar sonra hatırladığını ileri süren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “AKP Milletvekili Sayın Veysel Eroğlu yıllar sonra ilimizde Muhtarlar Derneği olduğunu hatırlamış. Eroğlu Muhtarlar Derneği ziyaretinde her zaman olduğu gibi gene döktürmüş. Veysel Hoca ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza büyük değer veriyor. Muhtarlarımıza her zaman destek olduk olamaya da devam edeceğiz.’ demiş. Sayın Eroğlu, muhtarlarımızın sana söyleyemediklerini sana ben söyleyeyim,. Muhtarlarımız zor şartlar altında hem yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor, hem de hizmet etmeye. Muhtarlarımız köyü, mahallesi için cebinden para harcıyor. Öyle Muhtarlarımıza sizlerin yanındayız demekle bu iş olmuyor. Uzun yıllar bakanlık yapmış Veysel Eroğlu yaptığı açıklamalarla şaşırtmaya devam ediyor. AFJET Genel Müdürlüğüne atanan İsmail Kara ilgili yaptığı açıklamada, ‘AFJET’e bu kapasitede bir Afyon’lu bulamadık.’ diyor. Sayın Bakan AFJET’in ilk kuruluşunu kim yaptı? Afyonlular kapasitesiz mi? Kendi ilinde böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın? Milletimizle el ele, kol kola, omuz omuza; Adaletle özgürleşen, güvenle yaşayan, liyakatle eşitlenen, sevgiyle güçlenen, üreterek kalkınan, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’ye hep birlikte kavuşacağız. Çok az kaldı. YKS2022 ve TYT2022’de sınava giren genç kardeşlerim Sınavlarınız nasıl geçerse geçsin şundan emin olun ki; Çabalarınızın, taleplerinizin ve hayallerinizin karşılığını aldığınız bir Türkiye’ye az kaldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

“BAŞARISIZLIĞIN BAŞ SORUMLUSU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ”
Afyonkarahisar’ın eğitim başarısının çok düşük olduğunu dile getiren Mısırlıoğlu, “Eğitim seviyemiz yerlerde sürünmeye devam ediyor. Başarısızlığı sadece kırsal nüfusumuzun fazla olmasına bağlayan zihniyet oldukça eğitimde üst sıralara çıkmamız hayaldir. Yorulmuş, yıpranmış ömrünü tamamlamış bir İl Milli Eğitim müdürü eğitimdeki başarısızlığımızın baş sorumlusudur. Hafta sonu 147 bin yavrumuz ve 10 bin öğretmenimiz tatile çıktı. Tabi adı tatildir. Öğretmenlerimiz ekonomik sorunlarla boğuşurken öğrencilerimiz yarınların endişesiyle bu yaşlarında kara kara düşünürken ne tatil ama. Eğitimdeki son rezalet 2021-2022 Eğitim öğretim yılının kapanış merasiminde ilimizde yaşandı. İlimiz protokolünün katıldığı törenler tam bir rezalete dönüştü. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda okulun son günü yaşanan rezaletin fotografı. Belediye protokolün güneşten korunması için çadır kurmuş. Dünyanın en kıymetli varlıkları çocuklarımızı 3 saatten fazla ayakta protokolü bekletip Güneşten yağmurdan korumak için hiç bir tedbir alınmamıştır. Bu fotoğraf eğitimin neden başarısız olduğunun ispatıdır. Çocuklarımızdan okul sevgisini yok ettiniz. Çocuklarımız bir an önce okuldan kaçmak istiyor. Aman protokol güneş altında oturmasın. Çocuklar anne babalar ne olursa olsun. Buradan İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz. Okullarımızın 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır olması için yaz tatilinin iyi değerlendirilmesi, okulların ihtiyaçlarını tek tek tespit ederek, gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Eğitimin olmazsa olmazlarından birisi tüm çocukların eşit eğitim imkânından faydalanmasıdır. Bunun kısa vadesi, orta vadesi, uzun vadesi olmaz. Derhal eğitimde eşitlik sağlanmalıdır. Atanamayan tüm öğretmenler atanmalı, sözleşmeli kadrolu ayrımına son verilmelidir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti