Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlulara çocuk tavsiyesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonlulara çocuk tavsiyesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu öncülüğünde başlatılan ve İl Müftülüğü tarafından koordine edilecek olan ‘Mutlu Aile Sağlıklı Nesil’ projesi ile ilgili ilk toplantı gerçekleştirildi. Çocukların mutlu aile ve sağlıklı nesillerin mimarı olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarlı ailelere çocuk yapmalarını tavsiye etti.

Vali Balkanlıoğlu’ndan, ‘Mutlu Aile, Sağlıklı Nesil’ Projesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu öncülüğünde başlatılan ve İl Müftülüğü tarafından koordine edilecek olan ‘Mutlu Aile Sağlıklı Nesil’ projesi ile ilgili ilk toplantı gerçekleştirildi

Valilik toplantı salonunda Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan ‘Mutlu Aile, Sağlıklı Nesil’ proje toplantısına, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Müftüsü Mustafa Kaya ile proje uygulayıcı kurum amirleri katıldılar.
Yozlaşmaya başlayan
aile müessesesi korunacak
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Mutlu Aile Sağlıklı Nesil’ projesi ile ilgili bilgiler verdi. Projenin koordinatörlüğünün İl Müftülüğü tarafından yapılacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, topluma sosyal meselelerde en etkili mesajın din görevlileri tarafından iletildiğini, bu nedenle yozlaşmaya başlayan aile müessesesinin korunmasında din görevlilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.
Projenin uygulayıcı kurumlarının amirlerinin de İl Müftülüğüne bu konuda destekçi olmalarını isteyen Vali Balkanlıoğlu; “Nüfusumuzun artması, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirebilmek için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bir projede Afyonkarahisar Valiliği olarak biz başlattık. Projemizin adı ‘Mutlu Aile, Sağlıklı Nesil’ projesi. Proje kapsamında, projemizin uygulayıcı kurumlar halkımızı bu konuda bilinçlendireceklerdir. Özellikle halkımızla iç içe olan ve halkımıza mesajı en iyi şekilde ileten Müftülerimize, hafızlarımıza bu konuda büyük iş düşmektedir. Bu projeyle ailelerdeki geçimsizlik nedeniyle boşanmalar ortadan kaldırılmaya çalışılacak. Eşler arasındaki sevgi ve saygı anlatılarak, eşlerin birbirlerine sevgisi ve saygısı arttırılacak. Aile müessesinin devamı, huzur ve mutluluğu için proje kapsamında birçok çalışma yapılacak.”dedi.
Aileler huzur ve mutluluk
için mutlaka çocuk yapmalı
Aile olmanın, kadın ve erkeğin evlilik kararı alması ile başlayarak, bir çocuk sesinin evde duyulması ile “İşte tam bir aile olduk” hissinin yaşanmasının önemli olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Çocuğun aileye katılması ile başlayan bu güzel duygular sonrasında; anne baba için yeni sorumluluklar başlar. Bu sorumluluklarla baş edebilmek, mutlu bir evliliği sürdürebilmek ve aile birliğini koruyabilmek bazı bireyler için zor olabilir. Bu konuda da Devlet olarak sıkıntı içinde olan ailelerimizin yanında olacağız. Proje kapsamında ailelere, aile yaşamları hakkında bilgiler sunulacak. Ayrıca; Ailenin ve aile mutluluğunun temeli olan çocuk, yapılması konusunda bilgiler verilecek. Aileler bu kutsal mües-sesenin devamı, huzur ve mutluluğu için mutlaka çocuk yapmalıdırlar. Çocukları var ise tek kalmamalı. Tek çocuklu ailelerde çocuk tek başına kendine has bir dünya kuruyor. Aile; tüm ilgisini, sevgisini, şefkatini bu çocuğa veriyor. Aile adeta bu çocuğun esiri olu-yor. Ama bu çocuğun birkaç tane kardeşi olması halinde hayata bakış açısı değişir. Kendisinin dünyada yalnız olmadığını anlar. Paylaşmayı, birlikteliği, sevgiyi, kardeşliği öğrenir. Bu bakımdan ailelerin çocuk sayısındaki artışı sağlamamız gerekmektedir. Çocuk, mutlu aile ve sağlıklı nesillerin mimarıdır. Boşanan ailelerin çoğuna bakıyoruz çocukları olmayan aileler. Belki çocukları olsa durum daha farklı olacak. Çocuk yapmak isteyip de maddi sıkıntılar nedeniyle çocuk sahibi olmayan veya birkaç çocuk daha yapamayan ailelere de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerekli destek verilecektir. Nüfus da doğurganlık hızı, çocuk sayısı ve genç nüfus azalmaktadır. Yaşlı insanlara soruyoruz, kaç kardeştiniz diye! 8-9 diyor, kaç çocuğun var diyoruz! 3-4 diyor, kaç torun var diyoruz 1-2 diyor, gittikçe azalan bir trend var ve bu trendin önüne geçilmelidir. İnsanlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuk sevgisinden mahrum kalmamalı kutsal müessese olan ailelerini dağıtmamalıdırlar.”dedi.
Çoban: Doğum seti hediye ediyoruz
Ailede çocuk sayısının azalması Genç nüfusun azalmasına ve yaşlı nüfusun artmasına neden olduğundan bununda bölgelerarası dengesizliğe yol açtığını belirten Vali Balkanlıoğlu; “Uygulamaya konulan proje ile Neslimizin sağlıklı olması ve nüfus dengemizin bozulmasının önlenmesi, ailede boşanma sebeplerinin ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddetin azaltılması ve tamamen ortadan kalkmasının sağlanması hedeflenmektedir. ” dedi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, din görevlilerinin toplum içerisindeki etkinliğini vurgulayarak yapılacak her türlü programa destek olacağını söyledi. Belediye Başkanı Çoban, Belediye olarak yeni bir uygulama başlatarak her doğan çocuğun ailesine içerisinde yeni doğan bir bebeğin kullanabileceği ürünlerin bulunduğu bir doğum seti hediye ettiklerini belirtirken ayrıca çok çocuklu ailelere Afyonkarahisar Belediyesinin tüm imkânlarının seferber edileceği söyledi.
Aile ve çocuk konusunda
yanlış bilgiler düzeltilecek
Toplantıda, İl Müftüsü Mustafa Kaya’da projeyle ilgili İl Merkezi ve ilçelerimizde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Müftü Kaya, ‘Mutlu Aile Sağlıklı Nesiller’ projesi ile aile ve çocuk konusunda toplumu ayet ve hadisler ışığında bilgilendireceklerini belirterek, “Bu konunun gerek aile ve gerekse toplumlar için önemini anlatmak, aile ve çocuk konusunda yanlış bilgileri düzeltmek, evliliği ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek, nikâhsız beraberliklerin nesil ve toplum sağlığı açısından zararları yanında, dinen haram olduğunu anlatmak, herhangi bir maze-reti olmadığı halde geç evlenmenin veya hiç evlenmemenin ortaya çıkardığı mahruzları ifade etmek, boşanmaların artmasıyla ortaya çıkan sosyal yaralara dikkat çekmek ve evliliğin en önemli hizmetlerinden biri olan çocuk sahibi olmak olduğunu toplumumuzun gündemine taşıyacağız.”dedi.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan ‘Mutlu Aile, Sağlıklı Nesil’ projesinin uygulayıcı kurumları arasında, İlçe Kaymakamlıkları, Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Sosyal Etüd Proje müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Muhtarlıklar bulunuyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti