Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un geçmişi Kent Müzesi’nde hayat bulucak

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'un geçmişi Kent Müzesi'nde hayat bulucak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2014-2019 yılları arası seçim vaatleri arasında bulunan Kent Müzesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Müzesi’nde geçmişine tanıklık etmiş her türlü eşya, obje, belgeleri toplayıp koruyarak gelecek kuşaklara
aktarımasına köprü vazifesi yapılacağını söyledi

Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler, mimarlar, oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile işadamlarının katıldığı tanıtım toplantısında projenin içeriği hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Tanıtım sonrası ise katılımcıların görüş ve önerileri alındı.
KENTİN KÜLTÜREL GELİŞİMİNE KATKIDA
BULUNULACAK
Zafer Kent Ormanı’na çıkan yol üzerinde inşa edilecek Kent Müzesi; Gözlem Evi, Afyon Maketinden oluşan bir kompleks olarak turizme kazandırılacak. Afyonkarahisar Belediyesi bu proje ile birlikte içerisinde tarihi kale, Ulu Camii, Kent Ormanı, Mevlevi Müze gibi Afyon’un tarihi ve kültürünün bir arada yaşandığı turizm merkezine katkı sağlayacak bir gezi alanı oluşturmayı hedefliyor.
Toplantının açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Ayfer Örten yaptı. Projenin amacı hakkında katılımcılara bilgi vererek konuşmasına başlayan Ayfer Örten; tarih boyunca birçok medeniyetin renkli kültüründen beslenen kentimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, kentin hafızası olmak ve kentin kültürel gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
“İNSAN ODAKLI MÜZE
OLUŞTURULACAK”
Afyonkarahisar coğrafyasında hayat bulmuş değerleri kavramak, korumak ve yarınlara taşımak isteyen, bu kentin havasını solumuş, suyunu içmiş her bireye ciddi sorumluluklar düştüğünü söyleyen Başkan Yardımcısı Ayfer Örten; “Afyonkarahisar için bir Kent Müzesi yaparken, asırlar boyunca bu topraklara ilmek ilmek işlenmiş medeniyetleri bir binaya sığdırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle sorumluluğumuz çok ağırdır. Bu işi ancak farklı disiplinlerden uzman kadroların katılımıyla çok titiz ve çok ciddi bir çalışma süreciyle aşabileceğimizi düşünüyoruz. Projenin başından sonuna kadar azami derecede şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde yapıcı eleştirilere açık, paydaşların hassasiyetini gözeten ve ortak akıl ürünü konseptler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. ‘Eşya’ odaklı değil ‘insan’ odaklı bir müzecilik anlayışının bize bu yolda yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Kendi uzmanlık alanlarına ömrünü vakfetmiş siz değerli büyüklerimizden ve tüm Afyonkarahisar halkından, Kent Müzesi projesine desteklerinizi bekliyoruz. Afyonkarahisar kent müzesi, siz değerli halkımızın elinde bulundurduğu kentimizin geçmişine tanıklık etmiş her türlü eşya, obje, belgeleri toplayıp koruyarak gelecek kuşaklara aktarılmasında bir köprü vazifesi üstlenerek kentimizin zengin kültürünü kent halkıyla paylaşacaktır” diye konuştu.
MİMARLAR PROJEYİ ANLATTI
Projenin mimarlarından İsmail Efe ve Salih Karatepe, projenin detayları hakkında bir sunum yaptı. Sanat Tarihçisi Zatinur Tur ise Kent Müzesi ön hazırlık çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Yapılan değerlendirmelerin sonunda söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise eleştiri ve sorulara yanıt verdi. Katılımcıların büyük ilgi ile izlediği tanıtım toplantılarının önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)