Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un geleceği için her ne pahasına olursa olsun Uzun Çarşı’yı yenileyeceğiz”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önümüzdeki hafta Uzun Çarşı’yı yeniden düzenleyecek çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Zeybek, “Oradaki esnaftan olur aldıklarımız var. Kısmen karşı çıkmaya çalışanlar var. Ama şehrin geleceği açısından, şehre kimlik katma açısından burayı he ne pahasına olursa olsun yapacağız.” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında gerçekleştirildi.
“RAMAZAN ETKİNLİKLERİYLE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Toplantı açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, iki yıl boyunca dünya genelinde Covid-19 pandemisiyle mücadele edildiğini, 2022 yılı Ramazan ayının Ramazan ruhuna uygun idrak edildiği için Allah’a şükrettiklerini söyledi. Zeybek, “Ramazan ayında birçok arkadaşımızla biraraya geldik. Ruhuna uygun bir Ramazan-ı Şerif ayı yaşadık. Zafer Meydanı’nda ilk defa İstanbul’da Sultan Ahmet Meydanı’nda yapılan Ramazan etkinliklerini örnek alarak bir etkinlik yapalım istedik. Halkımızdan aldığımız olumlu tepkilerle Çok şükür kazasız belasız, kavgaya, gürültüye meydan vermeden onu da atlattık.”
“NE PAHASINA OLURSA OLSUN UZUNÇARŞI’YI YAPACAĞIZ”
Kış sezonunun sona ermesiyle birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nin ciddi çalışmalar yapacağını söyleyen Zeybek, “Gayemiz el ele vererek Afyonumuzu yaşanılabilir bir şehir haline getirmektir. Tek düşüncemiz ve tek gayemiz budur. Kurumlarla ikili ilişkilerimiz gayet güzel. İnşallah önümüzdeki hafta Uzun Çarşı’ya gireceğiz. Oradaki esnaftan olur aldıklarımız var. Kısmen karşı çıkmaya çalışanlar var. Ama şehrin geleceği açısından, şehre kimlik katma açısından burayı he ne pahasına olursa olsun yapacağız. Afyon’a güzelliği kazandırmış olacağız.” diye konuştu. Nisan ayı Belediye Meclis Toplantı tutanağı oybirliğiyle kabul edildi.
İKİ OKUL YAPIMI İÇİN UYDUKENT’TE ARAZİ TAKAS EDİLECEK
03 M 0127 plakanın İbrahim Çelik üzerinden Mahmut Çelik üzerine, 03 T 0 257 plakalı aracın İbrahim Kocaağa üzerinden Bekir Tüzmek üzerine yasal süreleri içerisinde devrini uygun gören Trafik Komisyonu raporları oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, Fen Lisesi’nin karşısında Uydukent’te bulunan eski Yetiştirme Yurdu binasının bulunduğu yere bir hayırsever tarafından ilk ve orta dereceli okullar yaptırılacağını açıkladı. Zeybek, bu arazi ile Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ait bir arazinin takas edileceğini ifade etti. Karşılıklı takas şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine oybirliğiyle yetki verildi. 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Halkoyunları Grup yarışmasının Afyonkarahisar’da yapılması için Belediye ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, 25-26 Haziran 2022 tarihinde Afyonkarahisar’a 800 halk oyuncusunun yarışmaya katılmak için geleceğini söyledi.
BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILDÖNÜMÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILACAK
Belediye de bakanlık talimatı üzerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye tarafından Mayıs ayı içerisinde Ayak Tenisi Turnuvası düzenlenmesine karar verildi. Mehmet Zeybek, Büyük Zaferin 100. yıldönümü nedeniyle birçok etkinlik yapıldığını Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün de bu konuda Ayak Tenisi Turnuva çalışması olduğunu dile getirdi. Belediye’nin Büyük Taarruzun 100. yıl kutlamaları kapsamında Mayıs ayında halka yönelik şair Serdar Tuncer söyleşisi düzenlenmesine, organizasyon giderlerinin Belediye tarafından karşılanmasına karar verildi.
BELEDİYE ÜÇ MEGAVATLIK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ KURACAK
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak olan güneş enerji sistemleri kurulumunun finansmanı için özel veya kamu bankalarından, İller Bankası’ndan 40 milyon TL kredi kullanılması, sözleşme yapmak ve imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliğiyle yetki verilmesine karar verildi. Zeybek, 3 megavatlık bir güneş enerji sistemi kurulacağını, bu nedenle İller Bankası’ndan kredi kullanılacağını ifade etti. Belediye’nin Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlemesine ve kampanyaya katılacak 12 okula Belediye tarafından ödül verilmesi için Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılması için Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Kocatepe ve Gazi Mahallesi olarak bilinen uygulamada Harbiş olarak geçen semtin bazı yapı adalarında imar plan çalışmalarından kaynaklı oluşan imar plan uyuşmazlıklarının giderilmesini uygun gören Bayındırlık ve İmar komisyonu raporu kabul edildi. Karşıyaka Mahallesinde 4262 ada, 1 parselde sağlık alanı olarak imar plan değişikliği yapılmasına karar verildi.
DEKORATİF SOKAK AYDINLATMASI YAPILACAK
Burmalı Mahallesi Millet Caddesi’nin Uzun Çarşı yola bakan kısımlarında cephe iyileştirme ve dekoratif sokak aydınlatması, Yeşilyol-Ordu Bulvarı caddelerinde kent estetiği açısından ledli dekoratif direklerde aydınlatma yapılması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, tasarruflu olması için ledli ışıklandırma yapacaklarını ifade etti. Mehmet Zeybek, Uzunçarşı çalışmasında yüzde 70 oranda Belediye olarak maliyeti karşılayacaklarını geriye kalanı katkı payı olarak alınacağını belirtti. Zeybek, “Buna rağmen bazıları şey yapıyor. Ama bu çalışmayı oraya yapacağız.” dedi.
Büyük Taarruzun 100. yılı konulu şiir yarışması düzenlenmesi için Belediye ve Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) arasında işbirliği protokolü yapılmasına, protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine karar verildi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı 1 Haziran 2022 Çarşamba akşam saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti