Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un ihtiyacı fuar merkezi – Kocatepe Gazetesi

Afyon’un ihtiyacı fuar merkezi – Kocatepe Gazetesi
Afyon'un ihtiyacı fuar merkezi

Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı’nda yapılan
konuşmalarda şehrin büyük ve modern bir fuar merkezine ihtiyacı olduğu belirtildi

Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı’nın ikincisi, dün öğleden sonra saat 14.00’de fuar alanında düzenlenen törenle açıldı. Fuar, 13 Eylül’de sona erecek.
BUTİK KENTİN
BUTİK FUARI
Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı Koordinatörü Mehmet Abdioğulları törenin açılış konuşmasını yaptı. Mermer heyecanının dünya mermer başkenti olarak isim yapan İscehisar ilçesinde başladığını söyleyen Abdioğulları; “Beş bin yıllık geçmişi ile parlayan İscehisarımızın mermer ile ekonomimize sunduğu katkılarla bu heyacan başladı. Hasan Dinçer ile Mustafa Dinçer Marmara adasından bizlere konuk oldular. Marmara adamız vardır aynı geçmişe sahiptir. Dünya mermer başkenti olarak bizim bu noktaya gelmemizi sağlayan sektör temsilcilerimiz, sanayici ve işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben bu fuara butik bir Anadolu kentinin butik bir fuarı olarak bakıyorum. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız sayesinde pek çok eksiğimizi giderdik. Katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Fiziki imkanları iyileştirmeye çalıştık geçen yıl yağmurla boğuşuyorduk. Sayın Belediye Başkanımız güvenlik ve ıslah çalışması ile bizleri rahatlattı. Ama yine de yeni ve modern bir fuar alanına ihtiyacımız var. Bereketli bir fuar diliyoruz” dedi.
AFYON’UN FUAR
MERKEZİNE İHTİYACI VAR
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, artık mermer fuarının her geçen yıl daha çekici hale geldiğini söyledi. İhracaat açısından bu fuarın önem taşıdığını dile getiren Serteser; “Yıllardır ihracaatımızın yüzde 50’ni mermerden sağlayan bir şehiriz. Tabii ki Burdur, Bucak gibi komşu illerimiz ve ilçelerimiz de bu konuda önemli miktarda ihracaat yapıyorlar. Ama takdir edildiğin de eskiye gittiğimiz zaman bu konuda en eski Afyonkarahisar ilini görürüz. Mermer memleketi olan Bucak ve Burdur’dan gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu fuarın 130 katılımcısı var. Kapalı alan olarak 3 bin 500 metrekare kapalı, 10 bin metrekare açık alanda hizmet veriliyor. Katılımcıların 35’i Afyonkarahisar’dan, 90’ı Türkiye’nin değişik illerinden, 5 tanesi de yabancı ülkelerden. Biz bu fuarı daha büyütmek istiyoruz. Şu anda imkanlarımız bunlar. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın mermer ve diğer fuarlara ciddi katkılar sunuyor. Bu vesile ile kendisine çok teşekkür ediyorum. Geçmişe göre fiziki şartlar iyileştirilse de bizim hakikaten bir fuar merkezine ihtiyacımız var. On iki aylık periyotta fuarların yapılacağı bir merkeze ihtiyacımız var. Biz de inşallah İzmir fuarına yaklaşacağız” diye konuştu.
“FUARA DESTEĞE
HAZIRIZ”
Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Arama Ruhsatları Daire Başkanı Ali Eyüp Yadigar, fuarın Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi. Kendilerinin genel müdürlük olarak mermer fuarına destek vermeye hazır olduklarını belirten Yadigar; “Geçen yıl bu fuara katılmıştık. Bu yıl da tam kadro katıldık. Tüm mermer sektörünün torunlarını burada dinlemeye hazırız. Geçen süre içerisinde katılımcıları bekliyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEFTE FUAR
MERKEZİ VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AS Fuarcılık ile Mehmet Abdioğulları’nın güzel bir fuar organizasyonunu bu yıl hayata geçirdiğini belirtti. Çoban şunları söyledi: “Gerçekten hem makine, hem doğaltaş, hem de el sanatları ve iş makineleri üzerine bu fuarımızı gerçekleştirdi. Bakıyoruz ki her geçen yıl fuarımız büyüyor, gelişiyor. Gerek Mehmet Abdioğulları’nın konuşmasında bahsettiği yeni bir fuar alanının gerekse de Hüsnü Serteser’in fuarın geliştirilmesi yönünde bahsettiği projeler Afyon için en elzem projelerdir. Özellikle spor kompleksimizin olduğu alanda oteller bölgemizde de devletimizin hala boş arazileri var. Her ne kadar imar planında buralar turizm alanı gözüküyor ise de fuar alanına çevrilmesi mümkündür. İnşallah Sayın Valimizin öncülüğünde, TSO’nun da desteği ile seçimlerden sonra Afyon’da ki ilk gündem maddelerinden bir tanesinin bu olması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten büyük bir fuar alanı olmasını arzu ediyorum.”
ÜRETİM KUTSAL DEĞER
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner açılış programının son konuşmasını yaptı. Vali Güner, Afyonkarahisar’a yatırım yapacak tüm iş adamlarının destekçisi olacağını ifade etti. Güner; “Afyonkarahisar halkı olarak en büyük hayalimiz. İzmir’de bulunan fuar alanlarının ve potansiyelinin daha fazlasını Afyonkarahisar’da da görmektir. Ben üretim konusunda herkesin emrindeyim. Bu şehirde bunu görmeyen yok. Üretim, istihdam sğalayan insan bizler için kutsaldır. Böyle insan insanların en hayırlısıdır. Önemli olan çok şeye sahip olmak değil hayırlı bir insan olmaktır.” dedi. Fuarın açılış kurdelesini kesen protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından stantlar gezildi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Türkiye Çin için kaynak ülke

Çin’nin Ekonomik ve Ticaret Müsteşarı Zhu, ülkesinin Türkiye’nin ana ticaret ortağı
olarak konumunu devamlı yükselttiğini açıkladı. Zhu, Çin’in, Türkiye’nin ikinci ithalat kaynak ülkesi, 11. ihracat hedef ülkesi ve 3. ticaret ortağı olduğunu belirtti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticaret Müsteşarı Guangyao Zhu, AS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar açılışında, ülkesinin Türkiye ile çok eskilere dayanan bir işbirliği içerisinde bulunduğunu söyledi.
Zhu şöyle konuştu:
“Atalarım, bundan 2 bin yıl önce İpek Yolu’nu inşa ederek iki ülke arasındaki ticaret bağını kurdular. Bugün ise ipek yolu, iki ülke arasında ekonomik işbirliğini temsil ediyor. Çin, Türkiye’nin ana ticaret ortağı olarak konumunu devamlı olarak yükseltiyor. Çin, artık Türkiye’nin ikinci ithalat kaynak ülkesi, 11. ihracat hedef ülkesi ve 3. ticaret ortağı olmuştur. Çin ve Türkiye arasındaki ticaret verileri hacmi 2014 yılında yüzde 3,63 artarak 23 milyar dolar olmuştur. Türkiye’nin, Çin’den ithalat hacmi ise yüzde 8,75 artarak 19,3 milyar dolara çıkmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)