Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un müteahhitler kenti gibi bir havası var”

“Afyon’un müteahhitler kenti gibi bir havası var”
"Afyon'un müteahhitler kenti gibi bir havası var"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, gündemdeki konulara ilişkin düşüncelerini, bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Kentin “müteahhitler şehri” gibi göründüğünü belirten Güleç, Afyonkarahisar’ın gelişmesi için tüm yetkililerin çabalaması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, İnyo Kafe’de basın mensupları ile bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Güleç, Kalkınma Bakanlığı verilerine göre Afyonkarahisar’ın 43’üncü gelişmiş il olduğunun hatırlatılması üzerine, “Bir şehrin yaşanabilir kentler sıralamasında üst sıraya çıkması, gelişmiş olması için sağlık imkanlarının en üst düzeyde olması lazım. Afyon’da sağlık konusunda bir sıkıntı var. Afyon’da sosyal yaşam alanları ile ilgili bir eksiklik var. Afyon’un müteahhitler kenti gibi bir havası var. Bunları çözmesi lazım. Afyon’da zenginimiz de var, şehir gelişiyor büyüyor da. Afyon Valiliği, Afyon Belediyesi, İl Genel Meclisi, Afyon sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin bu konuyu masaya yatırması lazım. Burada verileri daha net alırız diye düşünüyorum” diye konuştu.
“ALKOL YASAĞININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Afyonkarahisar Valiliği’nin aldığı alkol yasağı kararına da temkinli yaklaşan Güleç, “Valilik, bu konuda geniş kapsamlı bir yasaklamaya gidilmesi gibi bir karar aldı. Daha sonra bu daraltıldı sadece Hıdırlık, park alanları denildi. Hıdırlık’ta aileleri, dinlenmek isteyen insanları rahatsız eden bir yapı varsa yasak konulabilir. Ama bunu genişleterek insanların hayat alanına müdahale edebilecek bir yapıya dönüşürse burada sıkıntı var demektir. Bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
“KANDİL SÖNDÜRÜLMELİ”
Ülke gündemi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Güleç, terör sorununun bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti. Güleç, “Türkiye terörü bitirmek durumundadır. Bunun için gerekli mücadele tüm yönleriyle ortaya konulmalı, Kandil söndürülmelidir. Ulus kavramı erozyona uğratılmadan ve Cumhuriyet’in kurucu felsefesi korunarak gerekli tüm önlemler ortaya konulmalıdır. Ülkemiz temel hak ve hürriyetlerin korunduğu gerçek demokratik yapıya kavuşturulmalıdır. Türkiye’de her gün demokrasi konuşulduğuna göre demokrasi sorunu vardır. Meclis, halkın oyuyla seçilmiş tutuklu vekiller sorununu çözmelidir” dedi.
ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALDIRILMALI
Özel Yetkili Mahkemeler’in de kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Güleç, şöyle devam etti:
“Dünün Türkiye dünün darbe dönemleri mahkemesi, DGM’yi bugünkü Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırması bir an önce gereklidir. Çünkü hukukun evrensel ilkelerine göre, çağdaş ceza normlarına aykırı yargılama yöntemleri olan bu mahkemeleri 21. Yüzyıl Türkiye’si taşımaz. Ayrıca Türkiye’de hukuk siyasetin bir parçası olmaktan bir an önce çıkarılmalıdır.” (Kocatepe)