Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un oksijen deposu yaylalarından “SİYANÜRLE ALTIN” çıkarılacak mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, “Emirdağ yaylalarında” siyanürle altın çıkarılmasına izin verilip verilmeyeceğini sordu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
“HANGİ FİRMALARA, KAÇ YIL SÜREYLE MADEN ARAMA RUHSATI VERİLDİ?”
Milletvekili Av. Burcu Köksal, önergesinde Afyonkarahisar’a bağlı Emirdağ İlçesi’ndeki yaylalarda hangi firmalara kaç yıllık süreyle maden arama ruhsatı verildiğini sorarak, “Emirdağ yaylalarında maden arama ruhsatı verilen firmalar için yayla yolunun özel olarak yapıldığı iddiaları doğru mudur?” dedi.
“BAKANLIĞIN ÖNCELİĞİ İNSAN
SAĞLIĞI MI, YOKSA YABANCI
ORTAKLI FİRMALARIN
ALTIN ÇIKARMASI MI?”
Köksal, önergesinde söz konusu bölgede sondaj çalışması yaparak numune alan firma ya da firmaların altın rezervi buldukları takdirde siyanürle altın çıkarmalarına izin verilip verilmeyeceğini de sorarak, “Emirdağ yaylalarında siyanürle altın çıkarılması durumunda insan sağlığına, çevreye ve doğaya olabilecek zararları Bakanlığınızca göz önünde bulundurulmuş mudur? Bakanlığınızca öncelik insan sağlığı, çevre ve doğanın korunması mıdır? Yoksa yabancı ortaklı firmaların altın çıkarması mıdır?” ifadelerini kullandı.