Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un potansiyeli, Çin’in ilgisini çekti

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'un potansiyeli, Çin'in ilgisini çekti

Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Afyonkarahisar protokolü ile bir araya geldi. Gong Xiaosheng, Afyonkarahisar’ın madencilik ve tarım potansiyelini değerlendirmek istediklerini söyledi

Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Korel Termal Otel’de Afyonkarahisar protokolü ile bir araya geldi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları Afyonkarahisar Vakfı Başkanı İhsan Beşer ile Çin Kültür Ataşesi Yu Jian katıldı.
“YATIRIMCILARI
DAVET EDİYORUZ”
Toplantıda konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Afyonkarahisar’daki potansiyelin farkında olduklarını, özellikle madencilik, mermer ve tarım ile ilgili çalışma yapmak istediklerini bildirdi. Gong Xiaosheng, “Afyonkarahisar, mermer ve madencilik açısından çok önemli bir bölgedir. Afyon’un tarımsal olarak da önemli bir bölgede olduğunu biliyoruz. Çinli yatırımcıları Afyon’a getirmeye çalışıyoruz. Yatırımcıları özellikle Afyonkarahisar’a davet ediyoruz” dedi.
TÜRKİYE ÜZERİNDEN
AVRUPA’YA
Çin’de önde gelen bir madencilik derneğinin Türkiye’yi incelediğini Afyonkarahisar’la özel olarak ilgilendiğini kaydeden Büyükelçi Gong Xiaosheng, Avrupa’ya satış yapmak isteyen bir hazır gıda firmasının da Afyonkarahisar’a yatırım yapabileceği sinyalini verdi. Gong Xiaosheng, “Çin’de hazır gıda üreten bir fabrikanın yetkilileri, geçen dönemde Türkiye’ye geldi. Avrupa’ya Türkiye üzerinden hazır gıda satmak istiyorlar. Afyon’u ilgili fabrikaya özel olarak önereceğim” şeklinde konuştu.
2012’nin Türkiye’de Çin Kültürü Yılı, 2013’ün ise Çin’de Türk Kültürü Yılı ilan edildiğini söyleyen Gong Xiaosheng, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle birlikte ticaret hacminin de artacağına inandığını kaydetti. Gong Xiaosheng, bu bağlamda Çin’de mermerciliğin geliştiği önemli kentlerden biri olan Fujyan ile Afyonkarahisar’ın kardeş şehir olmasını teklif edeceğini bildirdi.
TEK KUTUPTAN
KURTULMAK İÇİN…
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Çin’in özellikle son yıllardaki atılımıyla en çok gelişen ülkeler arasına girdiğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla tek kutuplu olan dünyada denge unsuru olabilecek, tecrübesiyle, gücüyle denge oluşturabilecek bir güce ihtiyacı var. İnşallah Çin gelişmesini böyle devam ettirirse dünya tek kutuplu olmaktan kurtulacaktır. Çin çok büyük bir ülke, üretim kabiliyeti çok fazla” diye konuştu.
Çinli işadamlarının Afyonkarahisar’da yatırım yapmasından büyük memnuniyet duyacaklarını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Belediye Başkanımız’la da görüştük. Çinli işadamlarının burada yatırım yapmaları hâlinde yardımcı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“GÜZEL HABERLERLE GELDİ”
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları Afyonkarahisar Vakfı Başkanı İhsan Beşer de Büyükelçi Gong Xiaosheng’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beşer, şöyle konuştu:
“Bugün Sayın Büyükelçi, çok güzel haberlerle geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerde Türk halkına verdiği değeri biliyoruz. Sayın Büyükelçim Afyonkarahisar’a gelirken önemli haberler getirdi. İki ülke arasındaki Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında ticaret hacmi gelişecek. İki ülke arasında ticaret artacaktır. Bu ticaretin adı mermer ve madenciliktir.” (Kocatepe)

Ürün, 1 Mayıs’ı kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği adına Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng’e plaket takdim etti. Ürün, takdimden önce yaptığı kısa konuşmada iş ve emek denilince akla Çin’in geldiğini belirtti ve Büyükelçi Gong Xiaosheng’in 1 Mayıs Bayramı’nı kutladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti