Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un Sağlıklı Şehir projesi finalde

“Afyonkarahisar-Sağlıklı Şehir” projesi, 30

“Afyonkarahisar-Sağlıklı Şehir” projesi, 30 başvuru arasında ilk 5’e kalarak finalist oldu

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) kurumsal paydaşları arasında olduğu “Afyonkarahisar-Sağlıklı Şehir” projesinin, 30 başvuru arasında ilk 5’e kalarak finalist olması üzerine Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğretim Görevlisi Murat Şen tarafından Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı için hazırlanan sağlık ve esenlik turizmi temalı “Afyonkarahisar-The Salutary City” projesi, Afyonkarahisar Valiliğinde masaya yatırıldı. Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İhsaniye, Sandıklı, Gazlıgöl, Yaylabağı ilçe kaymakamları, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, ATSO, Zafer Kalkınma Ajansı, AFJET ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.
BAKANLIK’TAN HEYET GELECEK
Toplantıda sunum yapan Öğretim Görevlisi Murat Şen, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı (EDEN-European Destinations of Excellence) hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin 20 farklı ilinden yapılan toplam 30 başvuru arasından ilk 5’e kalmasının büyük bir başarı olduğunun altını çizen Öğretim Görevlisi Şen, 9-10 Mart 2020 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyetinin şehre gelerek değerlendirmelerde bulunacağını söyledi.
Diğer finalist şehirlerin İzmir, Ankara, Balıkesir ve Kayseri olduğunu belirten Öğretim Göretim Şen, Türkiye adına kazanan şehrin Ankara’da ve AB Başkenti Brüksel’de yapılacak törenlerle kamuoyuna duyurulacağını ve yıl boyunca Avrupa Komisyonu bültenlerinde şehrin tanıtımının yapılacağını kaydetti.
AFSÜ olarak Afyonkarahisar’a hizmet edecek projelerin paydaşı olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını söyleyen AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar’ın Avrupalı Seçkin Destinasyonlar ağına dâhil olmasının hem şehrimizin hem de AFSÜ’nün Avrupa kamuoyunda tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Aslan, “Ağa dâhil olan Avrupa destinasyonları ile enformasyon ve sağlık turizmi alanında iletişim ve işbirliği imkânlarının geliştirilmesi, AFSÜ ve şehrimiz adına önemli kazanımlardan biri olacaktır.” dedi.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programında daha önce Türkiye’den, Edirne (2008), Kars-Kuyucuk Gölü (2009), Bitlis-Nemrut Krater Gölü (2010), Ankara-Hamamönü (2011), Sakarya-Taraklı (2013) ve Gaziantep (2015) yer almıştı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti