Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahilik Haftası kutlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ahilik Haftası kutlanıyor

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından kutlanacak olan Ahilik Haftası başladı. 19-25 Eylül 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirildi

Vali Yardımcısı Niyazi Ergut’un öncülüğünde gerçekleşen ziyarete; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir KONAK, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M.Emin Birliktir, Bilim Sanat ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ömer Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Süleyman Uğur ÜNSOY, Ahilik Sekreteri Mehmet Zeybek katıldılar.
Vali Yardımcısı Niyazi Ergut’un Ahilik Haftası kutlama programı ile bilgi vermesinin ardından konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; ziyarete katılanların şahsında tüm esnafımıza ve sanatkârımıza Ahilik Haftasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Ahilik geleneğinin Anadolu’da köklenip Selçukluya kadar uzanan bir gelenek olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Ahi geleneğinin etkisinin hala sürdüğünü ve Afyonkarahisar’da da bu geleneğe bağlılığın hala görüldüğünü ifade etti.
Esnaflığın ve Esnaf olmanın gereğinin yapılması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; esnafın eline ve sözüne güvenilir kimse olduğunu belirterek, aksi durumlarda; “esnaf değilmiş, esnaf olsa böylemi yapar” sözlerinin sıklıkla duyulduğunu söyledi.
Anadolu’nun her yerinde varlığını ve etkisini ortaya koyan esnaf ve sanatkârımıza Ahilik Haftasının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Ziyarette konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, kutlanacak olan Ahilik Haftası hakkında bilgiler verdikten sonra, Vali Balkanlıoğlu’na esnaflara verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Ziyarette; Ahilik’in temelinde, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma prensiplerinin yanı sıra milli birlik ve bütünlük, vatan müdafaası ve vatanseverliğin ön planda tutulduğu ifade edildi.
Ziyaret sırasında, karşılıklı bilgi alış verişinde de bulunuldu. (Kocatepe)