Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahilik önemli bir kültür hizmeti

Ahilik önemli bir kültür hizmeti
Ahilik önemli bir kültür hizmeti

Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, il Kutlama Komitesi üyeleri ile birlikte Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.
 Nazik kabullerinden dolayı Vali Tutulmaz’a teşekkür eden ESOB Başkanı Konak, Ahiliğin kültürümüzde çok önemli yerinin olduğunu ifade ederken, Ahiliğin Afyonkarahisar’da esnaflar adına yaşatılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.
AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
800 yıl önce ortaya çıkan Ahiliğin meslek edindirmesinin yanında ticari ahlakı insanlara öğreterek insanı en iyi şekilde şekillendiren bir kültür olduğunu belirten ESOB Başkanı Konak, amaçlarının geçmişimizden gelen bu güzel değeri yaşatarak, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.
SOSYAL VE
KÜLTÜREL HAYATI DÜZENLEYEN YAPI
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tutulmaz, Ahilik teşkilatının toplumsal, sosyal ve kültürel hayatı düzenleyen bir yapı olduğunu belirtti. Ahiliğin günümüzde de yaşatılmasının önemine değinen Vali Tutulmaz, daha iyi ve daha güçlü bir toplum için olmazsa olmazlardan biri olan Ahiliğin, esnaf ve zanaatkârın daha iyi ve daha kaliteli iş yapmasını sağlamak için önemli bir kültür hizmetinin yerine getirildiğini söyledi.
Afyonkarahisar’da kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere programları dâhilinde iştirak edeceğini belirten Vali Tutulmaz, Ahilik Haftası’nın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve mübarek olması temennisinde bulundu.