Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Danışmanlığı Merkezi açılacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Aile Danışmanlığı Merkezi açılacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, İGM üyelerine il müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar ve faaliyetleri içeren bir sunum yaptı

İLERLEME SOSYAL
DEVLET YÖNÜNDE
Geçen yıl Nisan ayında İGM üyelerine bir sunum yaptığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, yapılan çalışmalara ek olarak, kanun, kural, tüzük, yönetmelik değişiklikleri hakkında bilgi vereceğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulduktan sonra toplumda aileye, kadına, çocuklara bakış açısında devrimsel bir zihinsel yaşandığının altını çizen Çizmeci; “Önceki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dönemindeki anlayış değişmiştir. Değişim devam etmektedir. Sosyal devlet olma yönünde ilerleyişimiz sürdürülmektedir. İl Müdürlüğü olarak yaptığımız işleri kategorilere ayıracak olursak; Aileye yönelik işler, çocuklara yönelik işler, kadınlara ve yaşlılara yönelik yaptığımız çalışmalar, şiddetle ilgili çalışmalar, engellilere yönelik, şehit yakınları ve gazilere yönelik yaptığımız çalışmalar var.” dedi.
MAYIS’TA HİZMET VERECEK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca başlatılan evlilik öncesi eğitim programının, şu anda bazı Belediyelerce uygulandığını, il müdürlüğü personelinin konu hakkında eğitim aldığını belirten Osman Çizmeci, nikah akdinin yerel yönetimlerce yapıldığını söyledi. Evlenecek çiftlere evlilik öncesi eğitim verildiğini kaydeden Çizmeci; “Aile danışmanlığı il müdürlüğü bünyesinde yapılıyor. Aile Danışmanlığı Merkezi müdürlüğümüzün bulunduğu iş yerinin zemin katında hizmet verecek. İhalesi yapılıyor. Yaklaşık 200 metrekarelik bir alanda hizmet verilecek. İhale süresi iki ay. Mayıs ayı gibi Aile Danışma Merkezimizi açmış olacağız. Bilinçsizce hareket eden eşlere yönelik aile danışmanlığı yapılacak. Eşler arasındaki haklar, anlaşmalı ayrılık, şiddetten uzak durma noktasında bilinçlendirme, bilgilendirme hizmeti yapılacak. Aile eğitimi için eğiticinin eğitimi programı başlayacak. Aile eğitim programı Afyonkarahisar’da da başlayacak.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti