Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile sorunlarına İrşat Bürosu’nda çözüm aranacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Aile sorunlarına İrşat Bürosu'nda çözüm aranacak

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, “Mutlu Aile, Sağlıklı Nesil” projesi başlattıklarını belirtti. Kaya, Afyonkarahisar’da aile içinde yaşanan sorunlara çözüm yolu bulunması için Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu kurulduğunu bildirdi

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Kadınların şiddet görmesinin milli ve manevi kültürle bağdaşmadığını belirten Kaya, Afyonkarahisar’da Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu kurduklarını bildirdi. Kaya, “İl müftülüğümüz bünyesinde 20 Temmuz 2010 tarihinde açılan Aile İrşat ve Rehberlik bürosu hizmetlerine devam etmektedir. Bu günkü basını bilgilendirme toplantısının ana amaçlarından birisi de bu büromuz ve faaliyetlerini tanıtmak olacaktır. Büronun amaçları ise, toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, gerektiğinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmaktır” dedi.
Vatandaşlar
bilgilendirilecek
Aile İrşat ve Rehberlik Büro-su’nda bir kadın ve bir erkek vaizin görevlendirildiğine dikkat çeken Müftü Kaya, “Mesai saatleri içerisinde müftülüğümüz bünyesinde vatandaşlarımızın soru ve sorunlarına çözüm üretmektedir. Halkımızı bilgilendirmek ve bilinç-lendirmek amacıyla uzman kişiler davet ederek konferans ve seminerler tertip etmektedir” ifadelerini kullandı.
Ayet ve Hadis’ten örnek verilecek
Müftülük olarak 2 yıllık bir proje geliştirdiklerini, projenin koordinatörlüğünün Vaiz Beytullah Aktaş tarafından yapılacağını hatırlatan Kaya, şöyle devam etti:
“Eğitimsiz fertlerin gayesiz ve bilinçsiz evlilikleri yüzünden kadına yönelik şiddet artmaya, boşanmalar yaygınlaşmaya başlamıştır. İşte bu nedenle müftülüğümüz Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ‘Mutlu Aile-Sağlıklı Nesil’ adıyla aileye yönelik 2 yıl süreli, önemli bir proje hazırlamıştır. Projenin amaçları, aile ve çocuk konusunda toplumu Ayet ve Hadisler ışığında bilgilendirmek, aile müessesesinin önemini ve evliliğin gayesini anlatmak, nikahsız birlikteliğin sakıncaları konusunda bilgilendirme yapmak, aile içi şiddet ve boşanmanın olumsuz etkilerini anlatmak, genç nüfusun fazlalığının önemine dikkat çekmek, bu proje çerçevesinde, camilerde vaaz ve hutbelerle, cami dışında ise konferans, seminer, panel ve çeşitli sohbet toplantılarıyla vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmayı arzu ediyoruz.”

Dekandan Müftü Kaya’ya ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Turhan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Güler İl Müftüsü Mustafa Kaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Maria Müslümanlığı seçti

Tanıştığı Türk genciyle evlenmeyi düşünen Rus Maria, bu sırada İslam dinine ilgi duyarak Müslümanlığı seçti. Afyonkarahisar İl Müftülüğünde düzenlenen törenle, kendisine Meryem ismi verile-rek, ihtida belgesi düzenlendi. (Kocatepe)