Aile Yılı'na Eğitimle Destek

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 'Aile Yılı' etkinlikleri kapsamında önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik "Koruyucu Aile Tanıtımı" eğitimi düzenledi. Eğitim, Sosyal Çalışmacı Hikmet Esra Şenol tarafından verildi ve katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Aile Yılı'na Eğitimle Destek

Eğitimde, koruyucu aile sisteminin çocukların sağlıklı gelişimi üzerindeki kritik rolü vurgulandı. Sosyal Çalışmacı Şenol, koruyucu aile olmanın koşullarını, başvuru süreçlerini ve devletin bu ailelere sağladığı destekleri detaylı bir şekilde anlattı. Yetim ve kimsesiz çocuklara sıcak bir yuva sunmanın toplumsal önemine değinilen eğitimde, katılımcıların bu konuda bilinçlenmesi ve çevrelerindeki insanları da teşvik etmeleri hedeflendi.

Aile Yılı'na Eğitimle Destek

Bu tür eğitimler, ailelerin ve bireylerin koruyucu ailelik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlayarak, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyüme fırsatı yakalamasına olanak tanıyor. Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün bu girişimi, "Aile Yılı" temasının ruhuna uygun olarak toplumun tüm kesimlerinde aile olmanın ve çocuklara destek olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Aile Yılı'na Eğitimle Destek

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme