Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ailede iyilik en büyük nimettir”

2019 yılı Aile Haftası
"Ailede iyilik en büyük nimettir"

2019 yılı Aile Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar İl Müftülüğü Konferans Salonunda “İyilik Ekseninde Aile” temalı bir panel düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panele, Müftülük Vaizi Müzeyyen Kabukçu ve ADRB Vaizleri Yıldız Mumyakmaz ve Bilge Uçar panelist olarak katıldı.
“EN GÜZEL TANIM EFENDİMİZDEN GELMİŞTİR”
Kur’an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik yapılan panelde konuşan Yıldız Mumyakmaz, “İnsan bu dünyaya iyilikler ve hayırlar yapmak üzere gelen bir yolcudur. Peki iyilik nedir? Bu konuda en güzel tanımı Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘İyilik gönlünün huzura kavuşturan ve içine sinen şeydir’ diyerek yapmıştır. İnsanı da toplumu da aileyi de iyilik yaşatır. İyilik ailede başlar. İnsanın iyilik yapması gereken öncelikli kişiler ailesidir. Dışarıya gösterdiğimiz nezaketi, zarafeti ve anlayışı ailemizden esirgemeyelim. Zira iyilik, suya düşen bir damlanın halkalar misali etrafa yayılması gibi ailede başlayıp, topluma sirayet eder.” dedi.
“EN BÜYÜK MİRAS İYİLİK”
İl Müftülüğü Vaizi Müzeyyen Kabukçu, panelde yaptığı konuşmasında, “Müslümanlara yakışan davranışlar Kur’an-ı Kerim’de açıkça belirtilmiştir. İyilik, Rabbine sığınmak, onun emrettiği davranışları yapmaktır. Öze dönüştür. Çünkü bütün iyi ve güzel duygular insanın fıtratında vardır. İyilik sadakadır. Yaratılana, onu yaratandan dolayı hürmet etmektir. İyilik yaşamak için varoluş sebebidir. İyilik, nesillerden nesillere aktarılan en güzel mirastır. Birbirlerine cennet yoldaşı eşler de birbirine iyilikle yaklaşmalı, en zor zamanlarda bile sevgilerini yitirmemelidir. Bazı problemlerin kendiliğinden çözülemeyeceğini bilmeli, gerektiğinde yardım almayı ihmal etmemelidir.” ifadelerini kullandı.
“İYİLİK ÇOCUĞA EKİLEN EKİNDİR”
Panelde, anne ve babaların çocuklarıyla kurdukları ilişkiyi iyilik kavramı üzerinden ele alan ADRB Vaizi Bilge Uçar, konuşmasında, “Çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük iyilik, onların özüne saygı duymaktır. Çocuğun fikrine başvurmak, özgüven gelişimine katkıda bulunmak ve onu kayıtsız şartsız sevgi ile beslemektir. Efendimiz (s.a.v.)’in de çocuk yetiştirme metodunun böyle olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Çocuklara öğretilen iyi davranışların, onların özüne ekilen tohumlar olduğuna vurgu yapan Uçar, “Bu tohumlar zamanı gelince açacaklar ve Allah’ın izniyle filizlendiğini göreceksiniz.” dedi.