Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AK Parti çevreci kimliğini millet bahçeleriyle ortaya koydu”

“AK Parti çevreci kimliğini millet bahçeleriyle ortaya koydu”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Tahsin Aydın, pandeminin sosyalleşme alanları ihtiyacını doğurduğunu söyledi. Aydın, “AK Parti millet bahçeleri ile çevreci kimliğini gerçek anlamda ortaya koymuştur” dedi

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Tahsin Aydın, Cirit kayalığında İl Yönetim Kurulu üyeleri Kadir Tarkan, Beytullah Kaplan, Kadın Kolları yönetimi ve Gençlik Kolları yönetimi kurulu üyeleriyle beraber fidan dikti.
“İLK KISITLAMASIZ CUMARTESİ
5 HAZİRAN’A RAST GELDİ”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Tahsin Aydın, “Bir yılı aşkın zamandır hepimizin en önemli gündemlerinden biri olan, her birimizin hayatına dokunan ve yaşamımızı büyük ölçüde etkileyen koronavirüs salgını sürecini yaşıyoruz. Salgınla mücadele konusunda ülkemizin aldığı kapsamlı önlemler sayesinde, uzun zaman sonra ilk kısıtlamasız Cumartesi gününde 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Cirit Kayalığı Millet Bahçesin’debir aradayız.” dedi.
“SOSYALLEŞME ALANLARININ
ÖNEMİ ORTADA”
Tahsin Aydın, etkileri hayatın her alanında hissedilen küresel salgın sürecine dikkat çekti. Aydın şu ifadelere yer verdi: “Küresel salgın süreci tüm insanlığa bir nefes sıhhatin önemini gösterdiği gibi, uzun zaman evlerinde kalmak durumunda kalan bizler için de açık ve yeşil alanların, ailelerimizle, arkadaşlarımızla birlikte güzel vakit geçireceğimiz sosyalleşme alanlarının ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştur. ‘Kademeli normalleşme dönemi’ olarak tanımladığımız bu dönemde maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeyi sürdürerek daha güzel günlerin yakın olduğuna inanıyoruz.”
“AK PARTİNİN CEMRELERİ
TÜM ŞEHİRLERDE ÇALIŞACAK”
“Çevreyi korumak ve yaşatmak konusunda güçlü bir iddianın sahibiyiz. Bugüne kadar ortaya koyduğu hedefleri bir bir gerçekleştiren AK Parti’miz dün olduğu gibi bugün de sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla yoluna devam etmektedir.” diyen Aydın şunları kaydetti: “Günümüzde Cumhurbaşkanımız tarafından farklı şehirlerimizde açılışı gerçekleştirilecek 11Millet Bahçesi ve diğer yatırımlar, çevreye saygılı şehirler ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeni eserler olarak milletimize kazandırılacaktır. Bugün dünyamız, çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak ‘Cemre’ ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde bin gencin katılımıyla başlattık. Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek.”
“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”
Tahsin Aydın, iklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması, kuraklık, aşırı hava olayları, kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla adımlar atmaya devam ettiğini vurguladı. Aydın; “İklim değişikliği bir süredir mücadele ve uyum çalışmalarının ulusal çapta ve uluslararası platformda ele alındığı en önemli gündem maddelerindendir. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizin küresel meselelerdeki liderliği ve öncü rolü çok önemli olmakla birlikte biliyoruz ki bu mücadele için tüm dünyanın, şehirlerimizin ve her bir vatandaşımızın ortak çabası gereklidir. İşte, yüreklerimizde hissettiğimiz bu sorumlulukla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre gönüllüsü Cemrelerle birlikte buradan çok güçlü bir mesaj veriyoruz: Doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilinciyle gelecek nesillerimize; yeşiliyle mavisiyle daha temiz bir çevre bırakmak, farkındalık ve duyarlılık sahibi bireyler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi