Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye, 18 yılda AK Parti ile büyük merhaleler kat etti”

AK Parti Merkez İlçe

AK Parti Merkez İlçe Kongresinde Ziya Coşkun Karadeniz Başkanlığa seçildi: “Türkiye, 18 yılda AK Parti ile büyük merhaleler kat etti”

 

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe 7. olağan kongresinde mevcut Başkan Ziya Coşkun Karadeniz göreve seçilerek güven tazeledi. Konuşmalarda AK Parti iktidarının 18 yıllık performansı anlatılırken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin AK Parti ile büyük merhaleler kat ettiğini söyledi

 

“İnandığın yolda yürü” sloganı ile yapılan AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta da katıldı. Kongre sonucu başkanlığa geçtiğimiz aylarda atanan Ziya Coşkun Karadeniz seçildi.
GENİŞ KATILIMLI TEDBİRLİ TOPLANTI
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığının 7. olağan seçimli genel kurul toplantısı 5 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra TCDD Vagon Kafe Kır Bahçesinde yapıldı. Toplantı koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak, maskeli ve tüm katılımcıların ateşlerinin ölçülmesiyle gerçekleşti. Her konuşmacıdan sonra kürsü dezenfekte ile silindi. Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler önceki dönem Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, önceki dönem AK Parti Milletvekili Halil Ürün, geçmiş dönem Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Semai Kaya, Belediye ve İGM Üyeleri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
“BAYRAK YARIŞIDAN ÖTE BÜYÜK MÜCADELENİN ADIMLARI”
Genel kurul divanı AK Parti Afyonkarahisar Koordinatörü Kurtcan Çelebi’nin Başkanlığında; İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Fatma Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Talha Hüseyin Akkaya’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından katılımcılara hitap eden Divan Başkanı AK Parti İl Koordinatörü Kurtcan Çelebi, kongrelerin siyasi partilerin muhasebe ve murakabe dönemleri olduğuna dikkat çekerek, kongrelerin bayrak yarışından öte büyük mücadelenin adamları olduğunu söyledi.
“20 BİN YENİ ÜYE HEDEFLENİYOR”
Siyasi konuşmalarla devam eden genel kurulun ilk konuşmasını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz yaptı. Karadeniz, Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in tensibi ve İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’in teveccühüyle 15 Mart’ta planlanan kongrenin pandemi nedeniyle ertelendiğini belirti. Karadeniz , “Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi’nde Başkan adayı olarak tarafıma tevdi edilen görev benim için büyük bir onurdur. Koronavirüs salgını nedeniyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir dizi önlemler alınarak, süreçte en az yara almak için mücadele edildi. O süreçte alınan önlemlerden bir tanesi de Genel Merkezimiz tarafından kongrelerin ileri bir tarihte yapılmasına ilişkin karardı. 15 Nisan 2020 tarihinde Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız nezdinde, İl Başkanımız Hüseyin Sezen tarafından tebliğ edilen, yetki belgesi ile atamamız gerçekleşti. 12 Haziran tarihi itibariyle de yine Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ve İl Başkanlığımızın tensipleri neticesinde Merkez İlçe yönetim kurulu üyelerimizin ataması gerçekleştirildi. Genel Başkanımızın 1 milyon yeni üye hedefini belirlemesi ile İl Başkanımızın kaptanlığında 20 bin yeni üyeyi en kısa zamanda davamıza kazandırma için sahada canla başla mücadele edeceğiz ki, şehrimizde, ilçemizde, mahallemizde herkesin gönlünü kazanmadan ve orada kalıcı hale gelmeden kendimizi görevimizi yerine getirmiş sayamayız, saymayacağız.” diye konuştu.
“KÖYLERDE SU KANALİZASYON OLMAYAN YER KALMADI”
İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban,18 yıllık AK Parti iktidarında özellikle 2005’den sonra 5302 sayılı kanunla gelen yeniliklerle İl Özel İdarelerinin köylerde müthiş bir hamle başlattığını söyledi. Çoban, KÖYDES Projesiyle birlikte neredeyse köylerde su, kanalizasyon olmayan hiçbir yer kalmadığını ifade etti.
“BORÇ YOK, ALT YAPIYA AĞIRLIK VERİLİYOR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantıda yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimleri sonrası görevi devir aldıktan sonra gelinen sürede AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarif ettiği “Gönül Belediyeciliğini” bire bir uygulamaya gayret ettiklerini söyleyerek, Zeybek, “Tabi borçsuz belediye olmaz. 2019’da almış olduğumuz tasarruf tedbirleri ile borçlarımızı tamamen kapattık. Alt yapı çalışmalarına ciddi önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR TEŞKİLATÇILIKTA BAŞARILI”
AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezende, 19 yıldır Afyonkarahisar’da partisine gönül vermiş, hizmet etmiş herkese genel merkez adına şükranlarımı sunarak konuşmasına başladı. Afyonkarahisar’ın AK Parti’nin temellerinin atıldığı il olduğunu belirten Sezen şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde ilimizin özel bir yeri vardır. Hamd olsun Konya’dan sonra da teşkilatçılık anlamında en başarılı teşkilatlardan birisi ilimizdir. Merkez İlçe Başkanlığımızın 7. olağan kongresiyle birlikte teşkilat olarak 10. kongremizi icra ediyoruz. 20 Eylül’e kadar da ilçelerimizin tamamın kongrelerini bitireceğiz. Bu başarımızın altında kuruluşundan bugüne gerek Merkez İlçe Başkanlarımız, gerek kıymetli vekillerimiz, şimdiye kadar hizmet etmiş İl Başkanlarımızın ve partimizin her bir ferdinin emeği vardır.”
ÖZKAYA, MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, çiftçinin dostuymuş gibi görünüp çiftçinin zarara sokulmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştu: “Patates fiyatlarında bir kısım sıkıntılar yaşanıldı. Tarihte ilk defa Tarım Kredi Kooperatifleri, Türk Şeker A.Ş. ve Atatürk Orman Çiftliği yetkilileri Afyonkarahisar’a gelip patates aldılar. Birileri çıkmış ‘Efendim bunlar 10 bin ton alıp geri gidecekmiş’ Vallahi siz de bunu aynen çiftçiyi batırmak için söylüyorsunuz. Biz diyoruz ki çiftçinin üreticinin yanındayız. Bugün bir sıkıntı varsa devleti getirdik, devlet alım yapıyor ve fiyatı regülasyon yapıyor. Bırakın gitsin demiyoruz. Almaya devam ediyoruz ama birilerinin dediğini siz de söylüyorsunuz. Kim çiftçinin dostu? Kim çiftçinin dostuymuş gibi görünüp de çiftçiyi zarara sokmaya çalışanların yanında böylece anlamış oluyoruz. Sizinle bizim aramızda dağlar kadar fark var. Bizim yaptıklarımıza sizin hayaliniz bile yetişemez.”
“DÜNYADA EN ÇOK KÖPRÜ YAPILAN YER AFYONKARAHİSAR’DIR”
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin AK Parti ile beraber çok büyük bir merhale kat ettiğini söyleyerek, “Geçmişte Başbakanlar güçlü devletlerin liderleri önünde el pençe divan dururdu ama şimdi çok güçlüyüz ve gurur duyacağımız bir yönetim var. Eskiden böyle konuşulamazdı. Bütün silah ve teçhizatlımızı yurt dışından alıyorduk. Allah’a şükürler olsun artık yüzde 80’i Türkiye’de yapılıyor. Artık İHA, SİHA, ATAK helikopterleri, dünyanın en donanımlı harp gemilerini kendimiz yapıyoruz. Gerekirse yedi düvele karşı koyma gücüne sahibiz. Neler yapmadık ki; Anlatsak saatlerce bitmez. Merkezi hükümetimiz şehrimize 30 milyar, eski para ile 30 katrilyon yatırım yaptı. Yollar, hastaneler, iki tane üniversite kuruldu. Biz de Afyonkarahisar’ın bir evladı olarak buraya bakanlığım döneminde 63 tane baraj ve gölet inşa ettik. 610 bin dekar araziyi suladık. 800 milyon liralık zirai gelir artışı sağladık. Afyonkarahisar bozkırdı. Şu anda her tarafı yeşil bir şehir oldu. 107 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Her tarafı yeşillendirdik. Afyonkarahisar’da doğru düzgün köprü yoktu. Dünyadan en çok köprü yapılan yer Afyonkarahisar’dır.” ifadelerini kullandı.
“ASIL OLAN DAVADIR”
Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünün son konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta yaptı. “Bu davanın mayasında eşini, evladını, çoluk çocuğunu evinde bırakıp onlarla adeta bir sefere gidercesine yola çıkan yiğitlerin inancı var, aşkı var, heyecanı vardır.” diyen Usta, “AK Parti’yi bugüne getiren, teşkilatlarımızdaki bu aşk ve heyecandır. Elhamdülillah il merkezlerinin olmadığı günlerden, son derece geniş imkânlar sağlayan ilçe teşkilat binalarımıza kadar bütün imkânlara ve şartlara sahibiz. Ancak önemli olan mekânlar değil; bu mekânlarda bu kutlu davanın ruhunu yaşatmaktır. Bu ruh, milletimize hizmet yolculuğunun tezahürüdür. Bu yolculuk, milletimize olan sevdanın yolculuğudur.” dedi.
KARADENİZ BAŞKAN SEÇİLDİ
Kurul raporlarının tek tek okunup ibra edilmesinin ardından Seçime gidildi. Seçimde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının toplam 433 delegesinden 234’ü üç sandıkta oy kullandı. Üç sandıktan toplam 8 geçersiz oy çıktı. 226 delegenin geçerli oyunu alan Ziya Çoşkun Karadeniz ve ekibi göreve seçildi. Karadenizi’in Başkanlığında; Ahmet Seçkin, Ahmet Taş, Ahmet Yağdıran, Ahmet Yıldız, Aziz Eruslu, Emine Çetin, Enes Kelem, Hasan Peynircioğlu, Halil Akbulut, Halil Çelik, Halit Özdemir, Hasan Çambunar, Hasan Hüseyin Düşgün, Hüseyin Demirkan, Kadir Can, Mehmet Korkmaz, Mustafa Uğraş, Necmi Yüzbaşı, Neslihan Karalı, Rabia Aycan Kesemen, Recep Çelik, Safyete Pehlivan, Selçuk Çatalkaya, Selime Tabur, Serkan Mumyakmaz, Sezer Sayılı, Suat Sivrikaya, Subhiye Büyükkebabçı Metin, Tayfun Şanlı yönetim kurulu üyeliğine seçildiler.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi