Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Partisiz koalisyon olmaz – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AK Partisiz koalisyon olmaz

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, 7 Haziran seçimlerinde halkın iradesini ortaya koyduğunu, herkesin bu iradeye saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Koalisyon tartışmaları hakkında da görüşlerini açıklayan Tutumlu, “En yakın koalisyon ihtimali AK Parti-CHP ile AK Parti-MHP görülüyor. Bizim de bu noktada tercihlerimiz var” dedi

Murat ARISOY

AK Parti İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısında gündem “koalisyon” oldu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, bütün partilerin sorumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Tutumlu, “Seçimlere kadar siyasi partiler bir rekabet içinde olurlar, bu da doğaldır. Meclis oluştuktan sonra her milletvekilinin görevi ülkenin en iyi biçimde yönetimine katkı sunmaktır. Seçim öncesi rekabet ortamını seçim sonrasında devam ettirmeye çalışmak, kimseye fayda sağlamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi iyi bir hükümet kuracaktır. Erken seçimi söylemek zor, bu ülkeyi de yorabilecek bir şey. Halkımız 7 Haziran’da iradesini ortaya koymuştur” dedi.
EN YAKIN İKİ İHTİMAL
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşan tabloya göre en yakın iki koalisyon ihtimalinin AK Parti ile sağlanabileceğini hatırlatan Tutumlu, “AK Parti’nin olmadığı bir koalisyon bu Meclis aritmetiğinde mümkün değil. Bu sonuçlar onu gösteriyor. Her ne kadar diğer partiler ‘Yüzde 60’lık blok, yüzde 40’lık blok’ diye ikiye ayırsa da bu rasyonel değil. Diğer 3 parti, özellikle MHP ile HDP çok temel ayrışmalara sahipler. Bunları aynı koalisyon içinde buluşturmak akla aykırı gözüküyor. Aklın bize söylediği, AK Parti’nin olmadığı bir koalisyonun mümkün olmayacağı, zorlama ile olsa bile Türkiye’nin temel sorunlarını çözmeyeceği görülüyor. En yakın koalisyon ihtimali AK Parti-CHP ile AK Parti-MHP görülüyor. Bizim de bu noktada tercihlerimiz var. AK Parti-MHP koalisyonu düşünce yakınlığı açısından ve uzun vadeli olma açısından, uzun vadeli olması açısından daha mantıklı görülebilir. Bu tabii temenniden ibaret” ifadelerini kullandı.
HÜKÜMET BİR ÖNCE KURULMALI
Hükümetin bir an önce kurulması gerektiğine işaret eden Tutumlu, şu vurguyu yaptı:
“Türkiye’nin geleceği için elbette kısa sürede bir hükümet kurulmalı, bu hükümet en geniş mutabakatı sağlamalı. Koalisyon ortak mutabakat ile kurulabilir. Şimdiden öne sürülen taleplerden ileride vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. Herkesin çözüme yönelik bir çaba içinde olması şarttır. AK Parti, bu ülkenin kazanımlarının heba olacağı herhangi bir çözümsüzlük içinde olmaz. Bu hükümetin uzun vadeli olması ve Türkiye’nin yönetiminde bu güne kadar olan kazanımları sürdürmesi ve artırması yönünde programa sahip olmalıdır. AK Parti bu konuda her zaman olduğu gibi sorumlu bir tavır sergilemektedir. Bundan sonrada sorumlu bir tavır sergilemeye devam edecektir. İnşallah diğer siyasi partilerde bu olgunluğa erişirler ve Türkiye 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşacak yeni hükümetiyle yoluna devam edecektir. Özellikle bölgemizde bu kadar sorun varken bir an önce bu hükümetin kurulması da elzemdir. Eğer hükümet kurulamaz ise bundan en çok zarar görecek olanlar AK Parti değil çözümsüzlüğü gösteren ve hükümet kurması önünde engel çıkartan diğer siyasi partiler olacaktır.”
ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATILDI
AK Parti’nin son 13 yılda ülkeye önemli hizmetler yaptığını söyleyen Tutumlu, “AK Parti kurulduğu günden bu yana ülkeye çok büyük hizmetler yaptı. 13 yılda Türkiye’yi ekonomik anlamda çığır atlattı. Alt yapı anlamında çok büyük hizmetler gerçekleştirdi. Dünya’da Türkiye’nin saygın bir ülke haline getirdi. Bölgesinde belirleyici güç haline getirdi. Ekonomisi sürünen sürekli yabancı finans kuruluşlarından IMF gibi dünya bankası gibi ekonomik anlamda boyunduruğu altında bulunan bir ülkeden bağımsız politikalar geliştirebilen ekonomik anlamda bu finans kuruluşlarına ihtiyaç duymayan bir konuma geldi. Bu ülkenin 1960 sonrasında yakalayabildiği nadir bir güç oluşturdu. Ak parti bunların zayi olmaması için koalisyon ve kısır siyasi çekişmelere kurban edilmemesi için, bu ülke insanının kazanmış olduğu kazanımlarının yeniden kaybetmemesi için elinden gelen gayreti sarf ediyor” dedi.
MİLLETVEKİLLERİNE YOĞUN İLGİ
Basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken de AK Partili milletvekillerinin 17 ilçeyi ziyaret ettiğini belirtti. Ötken, “Milletvekillerimiz mazbatalarını aldıktan sonra 17 ilçemize teşekkür ettiler. Aynı zamanda fikir alışverişinde bulundular. Milletvekillerimiz gittikleri ilçelerde yoğun ilgi ile karşılaştılar. İnşallah hükümet kurulduktan sonra yoğun çalışmalara devam edecekler” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti