Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akagündüz güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Akagündüz güven tazeledi

Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanlığı’nın seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Tek aday ve listeninyer aldığı genel kurulda derneğin eski Başkanı Süleyman Akagündüz ve listesi göreve seçildi

Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi genel kurul toplantısının divanı Mahmut Emin Birliktir’in başkanlığında, Ahmet Ege ve Atilla Kılınç’tan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını derneğin eski ve yeni Başkanı Süleyman Akagündüz yaptı
Gökmen rahmetle anıldı
Vefat eden Halımoru Muhtarı Veysel Gökmen’i rahmetle anan Akagündüz, dernek olarak yürüttükleri çalışma ve faaliyetleri anlattı. Derneğin kuruluşu itibariyel şehre hizmet ettiğini ifade eden Süleyman Akagündüz; “Her zaman söylediğimiz gibi muhtarlık makamı devletin en uç karakolu, milletin ilk temsilcisidir. Halkımızın mahallede, köyde halkın sevincini ve tasasını ilk paylaştığı kişidir. Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi olarak ilimizdeki tüm sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan kongrelerine ve toplantılarına katıldık. Derneğimizi ziyaret eden siyasetçilerimize Afyonkarahisar’ın sorunlarını anlatan dosyalar takdim ettik. Halkımız çözüm önerileri sunuyorsa bu dosyalara onları da ekledik. Mesela, iki sene önce patates üreticimiz zorda kalmış, mahsulünü tarladan toplamaz olmuştu. Sayın Bakanımız Eroğlu’na sunduğumuz dosya ile bu durumu anlattık. Sağ olsunlar sayın bakanımız ilgilendi, resmi dairelerin patatese olan taleplerini artırdı, patates üreticisinin mahsulünü tarlada kalmaktan kurtardı.” dedi.
Makam ve mevki
geçici hatırlatması
Türkiye Muhtarlar Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında faaliyet, yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Eşrefpaşa Mahalle Muhtarı Kamil Dikyamaç, mevkidaşları muhtarların saygınlıklarını seçildikleri sandıklarda kazandıklarının altını çizdi. Bu saygınlığa karşılık yaptığı gözlemlerde bazı muhtarların asli görevlerini bırakarak başka görevler yapmalarından yakınan Dikyamaç; “Bazı muhtar arkadaşlarımın asli görevleri dışında başkaca görevlere soyunmaları saygınlığın yıpranmasına neden oluyor. Lüften asli göreviniz olan; Fakirin derdine derman olmak, avukatı olmak, ekmeğine yağ olmayı yapınız. Bizler yani muhtarlar hak bildiğimiz yolda fakir fukara kardeşlerimizin derdine tercüman oluyoruz. Olmak zorundayız. Ben hepinizi bir kardeşiniz olarak yürekten kutluyorum. Bizde eğri değil doğru odun olmalı. Mahkemeye kadıya mülk değil. Makam ve mevkiler hep geçicidir. Bu gerçeği unutmayalım.” diye konuştu. Genel Kurul toplantısına AK Parti Milletvekili Halil Ürün, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, CHP İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çeliktaş, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, SP İl Başkanı Adnan Şenel, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Nihat Koçak ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Akagündüz başkan seçildi
Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Süleyman Akagündüz olurken yönetim kurulu üyeliklerine; Kemal Akman, Mehmet Özkan, Şükrü Dikilitaş, Yılmaz Kızılkaya, Halit Karayiğit, M. Vedat Boztaş, Ömer Ortaç, Abuzer Karamoçu, Mahmut Yıldırım, Cafer Konca seçildiler. Denetim kurulu üyeliklerine; Arif Yorulmaz, Ahmet Demir, Musa Bacak getirildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti