Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akar ve İmga’ya vefa – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Akar ve İmga’ya vefa

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan Erdal Akar Parkı ile Vali Haluk İmga Caddesinin (Hıdırlık Yolu) açılışı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Park ve caddenin açılış töreni birçok önemli ismi de bir araya getirdi

Açılışa Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Sait Açba, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamları katıldı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin Bedrik Mahallesinde yaptığı, muhteşem bir görünüme sahip olan Erdal Akar Parkı ile şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun giderilmesi adına Hıdırlık’ı Kent Ormanı’na bağlayan bölgede yapılan Vali Haluk İmga Caddesi törenle hizmete girdi. Bedrik ve Taşpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan park ve caddenin açılış töreni birçok önemli ismi de bir araya getirdi. Muhteşem kale manzarasıyla büyüleyen parka ismi verilen eski belediye başkanlarımızdan merhum Erdal Akar’ın ailesi, Erdal Akar döneminde görev alan Belediye Meclis Üyeleri ile Hıdırlık’ı Kent Ormanı’na bağlayan caddeye ismi verilen Afyonkarahisar eski Valisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga da açılış törenine katıldı.
LEBLEBİCİOĞLU DUYGULANDIRDI
Törende açılış konuşmasını Türkeli Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Galip Leblebicioğlu yaptı. Leblebicioğlu; “1965 senesinde hıdırlıkta gün gelecek şelaleler akacak hıdırlıktan kaleye teleferikle geçeceğiz demiştim. Yavaş yavaş o günlere geliyoruz. Bu parka emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Leblebicioğlu’nun okuduğu şiir törene katılan herkesi derinden etkiledi. Leblebicioğlu’nun ardından söz alan Erdal Akar’ın oğlu Dr. Erkan Akar’ın babasının adının bu güzel parkta yaşatılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bu parkı yaparken belediyede yeterli iş makinesi yoktu. İl özel idaresinden yardım istedik. Biz burada 5 bin metrekare bir park düşünürken bu gün 30 bin metrekare park yaptık. Bu parkın yapımında yardımcı olan tüm belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Çoban’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba; “Bu parka iki değerli hizmet adamının ismi verildi. Şehre iz bırakan ve gönüllere iz bırakan kişiler bunlar. Bu parka onların isminin verilmesi bizim için gururdur. Parkın yapımında Belediye Başkanımız canla başla çalıştı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açba’nın ardından kürsüye Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Burada Afyonun tanıtımı için belgesel çektik. Afyonda kalenin en güzel manzarası bu parktan görünmektedir. Bedrik Mahallesi halkına park hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu
İMGA, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Vali Balkanlıoğlu’nun ardından kürsüye Afyonkarahisar eski Valisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga; “Muhteşem bir manzara var bu parkta. Rahmetli arkadaşım Erdal Akar isminin verildiği ve benim ismim verildiği caddeyi açıyoruz. Bu hizmeti buraya yapan emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Değerli şiiri ile beni duygulandıran değerli ağabeyimiz Gali Leblebicioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Bedrik Mahallesi Muhtarı eski Valisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Başdanışmanı Haluk İmga’ya plaket takdim etti. Protokol parkın en üst seviyesinde çay içtikten sonra Vali İmga Caddesinin açılışını gerçekleştirdiler. (Kocatepe)