Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akkoyun, Afyon’dan iki Türkçü yazarı ele aldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS Bölümü Sinema ABD Başkanı, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun, Türkçü yazarlar konulu yazısında Emine Işınsu Öksüz ile birlikte Afyonkarahisar’dan Dr. Mehmet Saadettin Aygen’e yer verdi

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS Bölümü Sinema Anabilim Dalı Başkanı, Söke İşletme Fakültesi Dekanı, Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Afyonkarahisar basınıyla ilişkilendirdiği iki Türkçü yazara da yer verdiği bir yazı kaleme aldı. Akkoyun; Dr. Mehmet Saadettin Aygen ve Emine Işınsu Öksüz’ü irdeledi.
“İZ BIRAKANLAR HAFIZALARDA
CANLI KALIR”
Prof. Dr. Turan Akkoyun, canlıların kendilerine bahşedilen ömrü yaşayıp, imtihanlarını tamamladıktan sonra ebediyete intikal için essah âleme, Türk kültüründeki ifadeyle “Uçmaya vardığını” ifade etti. Uçmaya vardıktan sonra ardlarında iz bırakanların, hafızalarda canlılığını muhafaza ettiklerini belirten Akkoyun, “Peygamberimiz dualarında; ‘Allah’ım! Bedenime sağlık ver, gözüme sağlık ver, sağlığı benim varisim kıl (son nefesime kadar beni sağlıklı eyle). Halim ve kerim olan Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın sahibi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.’ buyurmaktadır. Buradan da insanlara sağlık hizmeti verenlerin ve sağlıklı hizmet edenlerin yeri daha iyi anlaşılabilir.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON’DAN İKİ YAZAR ÖN PLANDA”
Trabzon’da yayımlanan ancak yaygın yayın statüsündeki Yazar Gazetesinde “Ebedî Sağlık” başlıklı bir makale kaleme alan Prof. Dr. Turan Akkoyun yazısında Afyonkarahisar basınıyla ilişkilendirdiği iki Türkçü yazardan Mehmet Saadettin Aygen ve Emine Işınsu Öksüz’e yer verdi. Akkoyun, “Dr. Mehmet Saadettin Aygen, ebedî sağlıklı eserlere imza atanları aktarabilme adına, hekim olarak görev yaptığı Afyonkarahisar’da 40 yıla yakın yoksul hastalarından hiçbir ücret talep etmeyen, gerektiğinde ulaşım ve ilaç takviyesi yapan bir hekimdi. Bunların ötesinde Afyonkarahisar Camileri v.d. eserleri yanında on binden fazla makale kaleme almıştır. Kendisi ‘Pepe Doktor’ lakabıyla halk arasında tarifi zor bir muhabbet kazanmıştır. Dr. Mehmet Saadettin Aygen kültürel ve sosyal araştırmaların haricinde Kerkük, Kıbrıs, Batı Trakya, Kırım, Türkistan, Ahıska Türklerine uzanan makaleler yazmıştır. Aynı şekilde Türk edebiyatının önemli kalemlerinden bir annenin kızı olarak dünyaya gelen ve kendini geliştirip annesinden ziyade kendi kalemiyle düşünce hayatının önde gelen isimlerinden Emine Işınsu ‘Küçük Dünya’ ve sonrasında roman, senaryo, piyes, deneme ve hikâye türünde birçok eseri kazandırmıştır. Ebeveyninin ve eşinin soyadı kullanmadan yürüdüğü yazı hayatının zirvesine yürümüştür.” dedi.
“İKİ KALEM RAHMET VE
SAYGIYLA YAD EDİLDİ”
Akkoyun sözlerine şöyle devam etti: “Adı zikredilen iki Türkçü kalemin Afyon basınıyla bir müşterekliği bulunmaktadır. İlki Demokrat Parti iktidarı döneminde yayınlamaya başladığı Türkeli, bugün en uzun zamandır yayınlanan gazetedir. İkincisi, yine Menderes döneminde ilk şiirini Afyon basınında yayınlanmıştır. İki kalemin şahsında Türk kültürüne sağlıklı katkı sağlayanların tamamını rahmet ve saygıyla yâd ediyoruz.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti