Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akrones Termal “Gastro Büfe” kurdu

Gastronomi şehri Afyonkarahisar’daki termal

Gastronomi şehri Afyonkarahisar’daki termal otellerin mutfak bölümlerinde oluşturulan “Gastro Büfe”lerde, kente gelen misafirlere yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuluyor. Yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Akrones Termal Otel’de en çok kente özgü sucuk, keşkek ve kaymağa ilgi gösteriliyor

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında dahil olan Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri, şehre tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Termal otellerin mutfaklarında oluşturulan “Gastro Büfe”de, Afyonkarahisar’ın coğrafi işaret tescilli “sucuk, pastırma, kaymak, ekmek kadayıfı, Şuhut keşkeği” gibi lezzetlerin yanında yöresel damak tatları, “Dana tandır, Afyon kebabı, patlıcan böreği, göce köftesi, haşhaş çorbası, sakala çarpan çorbası ve Arap aşı” gibi yöresel damak tatları yer alıyor.
“MİSAFİRLERİMİZE YÖRESEL LEZZETLERİMİZİ SUNUYORUZ”
Akrones Termal Otel Halkla İlişkiler Müdürü Şule Tokpunar, Afyonkarahisar’ın dünyadaki 36’ncı gastronomi şehri olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin “Termal Başkenti” olduğunu dile getiren Tokpunar, şunları kaydetti:
Afyonkarahisar Akrones Termal Otel Halkla İlişkiler Müdürü Şule Tokpunar, gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerini gelen misafirlere sunmak istediklerini söyledi. O yüzden de açık büfelerine kente özgü yemek ve tatlıları da dahil ettiklerinin altını çizen Tokpunar şöyle devam etti: “Dünyada 36 gastronomi şehri var. Afyonkarahisar Türkiye’de 3’üncü şehir olarak gastronomi şehri ilan edildi. Biz de her gün misafirlerimize ilimizin yöresel lezzetlerini tattırmak için bir büfe hazırladık. Bu büfede her gün keşkek, sakala çarpan çorbası, mercimek pilavı, kaymaklı ekmek kadayıfı, arabaşı gibi lezzetlerimizi misafirlerimize tattırıyoruz. Misafirlerimiz bu hizmetimizden oldukça memnun. Çünkü hiç ismini duymadıkları, tatmadıkları yemekleri burada tatmış oluyorlar. Buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Ben ilimizin gastronomi şehri ilan edilmesinde destek olan emek veren tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”
“FAVORİ LEZZET KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI”
Tokpunar, otele gelen misafirlerinin “Gastro Büfe”deki favori lezzetlerinin ise kaymaklı ekmek kadayıfı ile keşkek olduğunu vurguladı.
Otel misafirlerinden Akif Uzun, bir eğitim toplantısı için Afyonkarahisar’da bulunduğunu ve kentin yöresel lezzetlerini yakından tanıdığını ve çok beğendiğini belirtti.
Uzun, “Şehrin yöresel lezzetleri olan Arap aşı ve keşkeği beğenerek tüketiyoruz. Otelde oluşturalan ‘Gastro Büfe’deki yemeklerin de gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Sadece bu lezzetleri tatmak için Afyonkarahisar’a gelinir. Biz, tatil için bazı şehirlere sürekli gidiyoruz ve oralardaki otellerde çoğu zaman yöresel yemekleri bulamıyoruz. Genelde genelgeçer restoran yemekleri oluyor. Ama yöresel lezzetler de otellere ayrı bir hava katıyor. Bu da biz tatilcileri çok mutlu ediyor.” diye konuştu.
Otel misafirlerinden Orhan Güngörür de “Gastro Büfe”den aldığı yemekleri çok lezzetli bulduğunu, kaymaklı ekmek kadayıfının favorisi olduğunu vurgulayarak, pek çok otelde yöresel lezzet bulunmadığını dile getirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti