Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akşener 28 Mayıs’ta Afyon’da miting yapacak

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
Akşener 28 Mayıs’ta Afyon’da miting yapacak

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş partide dün sabah basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Toplantı sırasında milletvekili adaylarına yönelik henüz net bir açıklama yapılmadığını belirten Gümüş, seçim ittifakı kapsamında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın büyük bir ihtimalle memleketi Afyonkarahisar’dan milletvekili adayı gösterileceğini söyledi.
“MUHARREM İNCE’YE
YER VERİLMESİ MANİDAR”
İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, partisinin lideri Meral Akşener’in medyada yer alamamaktan yana şikâyet ettiğini hatırlattı. Bu durumdan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de şikâyet etmeye başladığını söyleyen Gümüş, “Ama şu anda bakıyoruz ki Muharrem Bey bizden şanslı. Ülke bazında yer almaya başladı. Her zaman teşekkür ettim, yerel basın da olmasa bizim sesimizi duyuracağımız iletişim araçlarımız olmayacak. Muharrem Bey’e ülke genelinde bu kadar yer verilmesinin biraz manidar olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünelim. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi Sayın Erdoğan siyaseti dizayn etmeye çalışıyor. Rakibinin kim olacağına kendisi karar vermeye çalışıyor. Bundan dolayı Muharrem İnce ülke basınında yer almaya başladı. Neticesinde de iki turlu bir seçim olduğu için ikinci turda da Sayın Muharrem İnce ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan ikisi beraber seçime girmek istiyorlar” dedi.
“SİYASET KUTUPLAŞTIRMA
ÜZERİNDEN GÖTÜRÜLÜYOR”
Yakın geçmişte ki siyasi tablolardan örnekler veren Gümüş, “O zaman ki siyasi tabloları kafamda canlandırmaya çalışıyorum. Aynı 12 Eylül darbe öncesinde olduğu gibi sağ-sol çatışmaları. Çünkü diyecekleri olay o solcu ben sağcıyım diyecekler. O dinsiz, ben dindarım. Ben muhafazakârım bunları yapacaklar. Bunları yapmalarının en büyük nedenlerinden bir tanesi de şu anda ki kamuoyu araştırmalarıdır.  Yapılan kamuoyu araştırmalarında eğer son iki tura Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce kalırsa Türkiye’nin siyasi yapısı açısından gerçekçi olmak gerekir. Günümüzde Türkiye’nin sol, sosyal demokrat dediğimiz kesim en iyi zamanında yüzde 35 oranda oy almıştır. Bu da yüzde 35’lik ve yüzde 35’lik yapı var anlamına gelir. İşi öyle bir noktaya getirdiğiniz zaman sürekli basın toplantılarında söylediğimiz siyaseti kutuplaştırma üzerinden götürdükleri için yakın gelecekte ‘o solcu biz sağcıyız’ diye başlayacaklar. Dindarsan bize oy vereceksin, dininin sevmiyorsan ötekine oy vereceksin işaretleri şu anda sosyal medya da görülmeye başlandı” diye konuştu.
“DÜRÜST OLMAYACAKSAK ALLAH
BİZE İKTİDAR NASİP ETMESİN”
“Sanki cumhur ittifakına karşı çıkanlar dinsizmiş gibi görülmeye çalışılıyor” diyen Erdal Gümüş, “Diyorum ki, Allah’tan SP’de var da hani yıllardır birbirlerini biliyorlar. Ondan biraz kurtarıyoruz gibi geliyor. Ama onu da kurtarmıyoruz, cumhur ittifakına girmeyip kabul etmediği anda hanımının İngiliz olduğunu öğrendik. Sanki yeni evlendiğini, böyle olunca da her zaman söylediğim gibi siyasetin dürüst, omurgalı, ahlaklı olması gerektiğine inananlardanım. Eğer biz böyle siyaset yapmayacaksak Allah bize de iktidarı nasip etmesin diyorum” şeklinde konuştu.
AKŞENER AFYON’DA
MİTİNG YAPACAK
28 Mayıs Pazartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da miting yapacağını açıklayan Gümüş şöyle konuştu: “28 Mayıs Pazartesi günü Genel Başkanımız Afyonumuzda bir miting yapacak. Bu mitinge de elimizden geldiği kadarıyla hızlı bir şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Artık İYİ Parti’nin kaderi oldu. Rahatça 2 ya da 3 ay sonra bir miting yapacağız gibi bir şeyimiz kalmadı bizim. Gelecek hafta Afyon’da miting yapacağız diyorlar bir hafta içerisinde miting ayarlayacağız. En çok sıkıntıyı da zaten planlama da yapıyoruz. Ama biz koşturup acele etsek de şikâyetçi değiliz. İnsanlarımızda ki umudu gördüğümüz zaman, yaptıklarımızın belirli yerlere ulaştığını gördüğümüz zaman o yorgunluklarımız gidiyor”
“BENİM NEDEN YOK DİYE
SORGULANMALI”
Ülke medyasının İYİ Parti’ye yer vermemesine rağmen günde iki ilde miting yaparak herkese ulaşmaya çalışacaklarını söyleyen Gümüş sözlerine şöyle devam etti: “Herkese ulaşarak derdimizi anlatmaya çalışacağız. Çünkü insanlarımızda şöyle bir durum var. Eğer gerçekleri insanlarımıza ulaştıramazsanız, biraz okuma özürlü bir toplum olduğumuz için biliyorsunuz ekonomide son günlerde bayağı bir artış var. Yani bir devalüasyon var. Dolar 4,5 TL oldu. Vatandaşla konuştuğumuzda ‘Benim dolarım mı var. Benim eurom mu var?’ diyor. Mazota benzine zam geldiğinde ‘Benim arabam mı var?’ deniliyor. Benim neden yok sorgulamasının yapılması gerekiyor. Bunu dedirtmediğimiz müddetçe başarılı olma şansımız yoktur.” Erdal Gümüş, toplantı sırasında milletvekili adayları listesinin açıklanmadığını, seçim ittifakı kapsamında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın büyük bir ihtimalle memleketi Afyonkarahisar’dan milletvekili adayı gösterileceğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti