Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Bosna-Hersek Kış Festivali’ne damgasını vurdu

AKÜ Bosna-Hersek Kış Festivali’ne damgasını vurdu
AKÜ Bosna-Hersek Kış Festivali'ne damgasını vurdu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarının “Bosna-Hersek Kış Festivali”ndeki konseri ve sema mukabelesi yoğun ilgiyle karşılandı

Klasik Türk ve Tasavvuf Müziği konserleri ve sema mukabelesi organizasyonları ile yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalar yürüten “Destar Ensemble Topluluğu”, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Saraybosna Büyükelçiliği’nin daveti ile 17-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenen “Bosna-Hersek Kış Festivali”ne katıldı.
Sanat yönetmenliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Uğur Erdem Ürer’in yaptığı topluluk, 17-20 Şubat 2012 tarihleri arasında Bosna-Hersek’te katıldıkları “Bosna-Hersek Kış Festivali” kapsamında verdikleri konser ve sergiledikleri sema mukabelesi büyük beğeniyle karşılandı. Aynı zamanda Bosna-Hersek devlet televizyon kanalı TVSA’da yayınlanan Dobre Vibracije programına konuk olarak katılan topluluk üyelerinden Öğr. Grv. Uğur Erdem Ürer ve Öğr. Grv. Burak Kaynarca, AKÜ Devlet Konservatuvarı hakkında bilgiler verdiler. Türk kültürünün zengin kaynaklara sahip sanat dallarından biri olan Klasik Türk ve Tasavvuf Müziği ile konser ve gösterileri hakkında da Bosna-Hersek halkını bilgilendiren topluluk üyeleri, 18 Şubat 2012 akşamı Fojnitsa Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen sema mukabelesi ve 19 Şubat 2012 akşamı Muhsin Rizvic Salonu’nda gerçekleşen konser de izleyicilerin yoğun ilgisini topladı. Konser sonunda Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, topluluğa teşekkür ederek, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’yı fethinde yayınladığı Andname’yi (Bosna Fermanı) hediye etti.
Destar Ensemble Topluluğu ise şu isimlerden oluşuyor: Uğur Erdem Ürer, Burhan Kul, Burak Kaynarca, Ömer Bildik, Erhak Elinç, Bahadır Okyar, Uğur Gürol Gökçe, Ali İhsan Aksu, Fatih Ekici, Yaşar Çuhadar, Mehmet Barış Lakerta. (Kocatepe)