Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Devlet Konservatuarında Görev Değişimi

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Çağhan Adar, görevini Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a devretti.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevinde devir teslim töreni gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katıldığı devir teslim töreninde Prof. Dr. Çağhan Adar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a devretti. Törene; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Dündar ile birlikte Fen Edebiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları katıldı.

“İDARECİ AKADEMİSYENLERİMİZİN GERÇEK MESLEĞİ AKADEMİSYENLİKTİR”

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, idari görevlerin süreli görevler olduğunu ifade etti. Karakaş, “Uzun süre idarecilik yapan biri olarak esas işimizin akademisyenlik olduğunu ifade ediyorum. İdareci olarak görev yapan akademisyenlerimizin, gerçek mesleği akademisyenliktir. İdarecilik, belli sürelerle yapılan görevlerdir. Verildiği zamanda hakkıyla yapılması gereken görevlerdir.” dedi.

“KONSERVATUARIMIZ KÜLTÜR SANAT HAYATINA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEK”

 Devlet Konservatuvarının bir trendi olduğunu ve bu trendi devam ettireceklerini söyleyen Rektör Karakaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Konservatuvarımızın ayrı bir yeri var. İdarecilik yaptığım dönemlerde konservatuvarın sorunlarıyla ve talepleriyle hep ilgilendik; bundan sonra da ilgilenmeye devam edeceğiz. Biz, bütün kurumlarımızla doğal olarak ilgileniyoruz ama konservatuvarın da önemli bir yeri var. Sanat kültür hayatımızda konservatuvar önemli bir rol üstlendi. Konservatuvarımız, hem Üniversitemizin hem de Afyonkarahisar’ımızın kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya devam edecek. Üniversitede mevcut olan eğitim kurumları, sadece formal eğitim veren kurumlar değildir. Kurum olarak üniversitenin tek misyonu da eğitim değildir, bunun yanında araştırma geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkı faaliyetleri vardır.  Kültürel hayata, sanatsal ve toplumsal hayata katkı sunan bir boyutu ve işlevi de var. Bu işlevleriyle buluştuğu zaman üniversite gerçek bir üniversite oluyor.  Üniversiteyi bütün işlevleriyle hareketlendirmek, büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Bu görev değişimi bir bayrak değişimi veya bir nöbet değişimidir. Çağhan Hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, Mustafa Hocama hayırlı olsun diyorum. ” Prof. Dr. Çağhan Adar, Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a hayırlı olsun temennisinde bulunurken Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız da Prof. Dr. Çağhan Adar’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Çağhan Adar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a devretti.

AKÜ Devlet Konservatuarında Görev Değişimi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti