AKÜ fizik tedavi uluslararası tescil aldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ardından fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akreditasyon almaya hak kazanan ikinci hastane oldu. Akreditasyonla AKÜ'nün hem eğitim hem de tedavi alanında uluslararası yeterliliği tanındı Akreditasyonla ilgili Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen AKÜ Rektörü Prof. [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) ardından fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akreditasyon almaya hak kazanan ikinci hastane oldu. Akreditasyonla AKÜ’nün hem eğitim hem de tedavi alanında uluslararası yeterliliği tanındı
Akreditasyonla ilgili Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde basın toplantısı düzenleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında en ileri teknolojinin kullanıldığını söyledi. GATA ile birlikte fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye’nin en üst düzey hastanesi ünvanına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, “Daha önce akreditasyonu yapılan doğal taş ve mermer laboratuarından sonra uygulama araştırma hastanemizde fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında da akreditasyon aldık. Akreditasyon belgemizle Türkiye’de Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Rehabilitasyon Merkezi’nden sonra tam donanımlı merkez olarak kabul edildiğimiz tescillenmiş oldu.” dedi.
SPORCU SAĞLIĞI MERKEZİ KURUYORUZ
Kısa süre içinde AKÜ Sporcu Sağlığı Merkezi’ni de hayata geçireceklerini açıklayan Prof. Dr. Solak sözlerini şöyle sürdürdü: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Anabilim Dalı hareket sistemi hastalıklarının tanı tedavi ve rehabilitasyonu sağlayan önemli kliniklerden biri. Hastanemiz 100’ü aşkın yatağının yanı sıra tam donanımlı fizik tedavi ve rehabilitasyon birimleri ve klinikleri ile Afyonkarahisar başta olmak üzere bölge ve ülke insanımıza ileri teknoloji ileri donanımla hizmetini sürdürüyor. Bu kapsamda ulusal yeterlilik ekipleri 3’üncü ziyaretlerini yaparak kliniğimizin bütün birimlerini gözden geçirdiler. Cihaz, donanım, verilen hizmetlerin kalitesi ve hijyenik şartlar gibi kendilerinin öngördüğü şartları incelediler. Kısa süre içinde fizik tedavi ile ilişkili sporcu sağlığı merkezini kuracağız. Bu bölgeye kampa gelecek sporculara, futbol takımlarına hizmet vereceğiz. Bunun yanı sıra Tıp eğitimi ile mühendisliğin belirli branşlarında da akreditasyon eğitimlerimiz sürüyor.”
Akreditasyonun hastanenin kalitesinin tescillenmesi açısından önemli olduğunu belirten AKÜ Rektör Yardımcısı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, fizik tedavi ve rehabiletasyon bölümünde uzman doktor ve fizyoterapistlerin yetiştiğini de söyledi. Klinikte tedavi alan hastaların hastaneyi her yerde övgüyle anlattığını kaydeden Prof. Dr Yıldırım, “Hastalarımız, bizler ve Afyon halkı buranın kalite ve imkanlarını biliyorduk. Ancak bu durumun akredite alması onaylanması çok önemli. Akreditasyon kurumu hem eğitim açısından hem hizmet konusunda üst seviyede olduğunu ispatlayarak, bunu belgeyle tescilledi.” şeklinde konuştu.
Akreditasyon çalışmalarının yaklaşık bir yıl sürdüğünü söyleyen Başhekim Yardımcısı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, çalışmalar sonrasında Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği akreditasyon kuruluna başvuruda bulunduklarını söyledi. Akreditasyon Başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşat Dinçer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Akarırmak ve Süleyman Demirel Üniversitesi Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Savaş’tan oluşan heyetin kliniği 3 kez A’dan Z’ye denetlediğini aktaran Dündar akreditasyon sürecini şöyle anlattı: “Ekipmanlarımıza baktılar. Uzmanlık eğitimi alan asistanlarımızla konuşup, eğitim programımızı incelediler. İnceleme sonrası hastaneyle ilgili; ‘En son teknolojik donanıma sahip ve bütün hastalıkların rehabilitasyona hizmet verebilecek çok komplike bir merkez. Bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olabilirsiniz. Sizi hem uluslararası hem ulusal alanda fizik tedavi ve rehabilitasyona yeterli ve uygun bulduk’ diyerek akredite onaylandı.”
DOKTORLARIMIZ HER HASTA
VE CİHAZI GÖREREK YETİŞİYOR
Uygulanan tedavilerin yanı sıra uzmanlık eğitiminin önemine de değinen Doç. Dr. Dündar, AKÜ’de yetişen doktor ve fizyoterapistler her hastayı ve cihazı görme fırsatı bulduğunu belirtti. Hastanede yapılan tedavileri de anlatan Dündar sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’deki pek çok fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bu cihazların ancak yüzde 20’si var. Örneğin üniversite hastaneleri arasında robotik rehabilitasyon cihazı GATA ile birlikte bir tek bizde var. Beyin ve omurilik felci geçiren, omurilik yaralanması geçiren hastalar bu cihaz sayesinde çok erken yürüyebiliyorlar. Bu da onların motivasyonunu arttırarak rehabilitasyondan aldığımız verimi üst seviyeye çıkarıyor. Kardiyak rehabilitasyon ünitesinde hastaların kalp ve akciğerini güçlendiriyoruz. Oksijenle yaşayan hastalar oksijen kullanmayı bırakarak rahat nefes alıp verebiliyorlar. Bel ve boyun fıtıklarının ameliyatsız tedavisini sağlayan çok bir cihazımız var. Türkiye’nin 4 bir yanından hastalar bu cihaz için hastanemize geliyor. Türkiye’de sadece hastanemizde bulunan yürüme analiz laboratuarımız var. Ayrıca 6 adet kaplıca ve egzersiz havuzumuz bulunuyor. Kaplıca ile fizik tedaviyi birleştirdik.”
Basın açıklaması sonrası hastaneyi basın mensuplarına gezdiren Rektör Prof. Dr. Solak, Başhekim Prof. Dr. Yıldırım ve Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dündar, tedavileri anlattı. Hastalarla sohbet eden AKÜ yönetimi, bir basın mensubunun vücut yağ-kilo endeksini ölçtü. (Kocatepe Haber Merkezi)
Bakmadan Geçme





