Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, Saraybosna Üniversitesi ile protokol imzaladı

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ, Saraybosna Üniversitesi ile protokol imzaladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Saraybosna Üniversitesi Müzik Akademisi arasında işbirliği protokolü imzalandı

SARAYBOSNA MÜZİK
AKADEMESİ KONSER VERECEK
Boşnakça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç ayrı dilde hazırlanan protokol, 8 Şubat 2013 tarihinde Saraybosna Müzik Akademisi’nde AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve Saraybosna Müzik Akademisi Dekanı Prof. Dr. Ivan Cavovic tarafından imzalandı. Protokolün imza töreninde, ilk olarak Türkiye’de bir konserin düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Buna göre, Saraybosna Müzik Akademisi’nden bir grup akademisyen ve sanatçı, Nisan ayı içerisinde Afyonkarahisar’a gelerek, masterclass, konser, konferans gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirecekler.
KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Her iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere de büyük destek olacağı düşünülen protokol gereğince eğitim-öğretim, bilimsel ve sanatsal etkinlikler, bilimsel araştırmalar, yaratıcı ve yorumlayıcı sanatsal alanlarda ortak çalışmalar yapılması planlanıyor. İmzalanan protokol ile öğrenci ve eğitimci değişimleri, ortak lisansüstü eğitim, ortak diploma, birleştirilmiş sanat toplulukları ve konser etkinlikleri ile bilimsel etkinliklerde kurumlararası işbirliğinin de gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
DESTAR TOPLULUĞUNA ÖZEL ÖDÜL VERİLDİ
AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarınca oluşturulan ve sanat yönetmenliğini Erdem Uğur Ürer’in yaptığı “Destar” adlı topluluk, geçen yıl Saraybosna’da gerçekleşen “28. Saraybosna Kış Festivali”ne katılmış ve büyük beğeni kazanmıştı. Bu beğeni, bir ödülle tescillenerek, Destar Topluluğuna “Gümüş Kar Tanesi Seyirci Özel Ödülü” verildi.
Savaş sürecinde bile kesintisiz devam etmesi özelliğiyle tanınan, Türk Büyükelçiliği’nin de önemsediği ve uluslararası sanat camiasında önemli bir yere sahip olan festivalin ödül töreni, 8 Şubat 2013 tarihinde Saraybosna’da yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ateşesi Cengiz Erzuzun’un yanı sıra geçtiğimiz yıl yapılan festivalde ödül alan sanatçılar ile bu yılki katılımcı sanatçı ve topluluk üyeleri, ulusal ve uluslararası basının yer aldığı törene Destar Topluluğunun ödülünü almak üzere AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve Müdür Yardımcısı Okt. Fakı Can Yürük katıldı. Ödülü Festival Direktörü İbrahim Spahic’ten alan Doç. Dr. Türkmen yaptığı konuşmada, Bosna Hersek insanını ve kültürünü önemsediklerini, bundan sonraki festivallere de katılmak istediklerini belirterek, aldıkları ödülden duyduğu mutluluğu dile getirdi ve İbrahim Spahic’e teşekkür etti.
SARAYBOSNA
BÜYÜKELÇİLİĞİ ZİYARET EDİLDİ
Uluslararası işbirliklerini güçlendirme çalışmaları kapsamında Saraybosna’da bulunan AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve Müdür Yardımcısı Okt. Fakı Can Yürük, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız’ı da makamında ziyaret etti.
Ziyarette Yıldız’a Saraybosna ziyaretlerinin içeriği hakkında bilgi veren Doç. Dr. Türkmen, bundan sonraki süreçte de Bosna Hersek ve Saraybosna’ya daha sık gelerek, Türk kültürünü tanıtmayı istediklerini dile getirdi. Yıldız ise ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan “Destar” adlı topluluğun “28. Saraybosna Kış Festivali” kapsamında “Gümüş Kar Tanesi Seyirci Özel Ödülü” almalarından ve Saraybosna Üniversitesi Müzik Akademisi ile imzalanan işbirliği protokolünden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında Doç. Dr. Türkmen tarafından kendilerine takdim edilen ve AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarınca kaydı yapılan CD’ler hakkında da bilgi alan Yıldız, çalışmalarından dolayı, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarını tebrik etti. Ziyarette iki ülke arasındaki işbirliklerinin artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti