Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Uluslarası Öğrenci Buluşması Yoğun İlgi Gördü

AKÜ, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği, Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri ve AKÜ Genç Ofis iş birliği ile “Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği yoğun ilgi gördü.

AKÜ, Afyonkarahisar Gençlik ve

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği, Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri ve AKÜ Genç Ofis iş birliği ile “Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği düzenlendi. AKÜ Sosyal Tesislerde düzenlenen etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ile Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ayhan Koyuncu ile birlikte uluslararası öğrenciler ve akademik personel katıldı.

 

“HEPİMİZ BİR MİLLETİZ, HEPİMİZ KARDEŞİZ”

AKÜ Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin açış konuşmasını yapan Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ayhan Koyuncu, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna bağlı olarak Afyonkarahisar’da hizmet verdiklerini söyledi. Dernek olarak yabancı kavramına inanmadıklarını ifade eden Koyuncu, “Biz yabancı kavramına inanmıyoruz. Uluslararası ya da misafir öğrenci diyoruz. Öğrencilerimize sizler burada yabancı değilsiniz, burada evinizdesiniz, burası sizin de eviniz anlaşıyını hissettirmey çalışıyoruz. Bizim temel sloganımız; ‘hepimiz bir milletiz’, ‘hepimiz kardeşiz.’ Dolayısıyla burada kendinizi evinizde hissetmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gerek hukuki, gerek sosyal gerekse ekonomik olarak çeşitli açılardan elimizden geldiğince gücümüz yettiğince destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

AKÜ Uluslarası Öğrenci Buluşması Yoğun İlgi Gördü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KASAPOĞLU: HEPİMİZ KARDEŞİZ

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise dünyanın yeni bir dünya düzenine ihtiyacının elzem olduğunu belirtti. Kasapoğlu, “Hepimiz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyetinin yapmak istediği de Orta Doğu’yu, Afrika’yı ve Türkî Cumhuriyetlerinde Türkiye’nin köprülüğünde yeni bir dünya, yaşanabilir bir dünya kurmak. Yüzyıldır soykırım zalimlerinin, 100 yıldır sahte kahramanların, Afrika’yı, Orta Doğu’yu ve Türkî Cumhuriyetlerini ne hale getirdiğini gördük. En son Gazze’yi görüyoruz. İnanılmaz bir soykırım yapılıyor. Bu soykırımda, Amerika ve İngiltere gibi bu zalim ceberrut devletlerin sahte kahraman olduklarını görüyoruz. Bir avuç Gazze’ye koskoca savaş gemilerini gönderiyor. Dolayısıyla dünyanın yeni bir dünya düzenine ihtiyacı şiddetle elzemdir. Yeni bir dünyayı gençler ile birlikte kuracağız. Biz kardeşiz. Ya dinde ya da fıtratta kardeşiz.” ifadelerini kullandı.

“BİZ, BÖLÜNÜP PARÇALANIRSAK HEP BİRLİKTE YOK OLACAĞIZ”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise konuşmasında gençlerle her zaman beraber olduklarını ifade etti. Peker, “AKÜ Uluslararası Öğrenci Birim Koordinatörlüğümüzü kurduktan sonra zaman zaman bir araya geliyoruz. Geçen yıl da burada yoğun katılımlı bir program düzenlemiştik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün böyle bir teklifi olduğunda olumlu baktık. Çünkü bizlerin birlikte, bir ve beraber olmak için bir kaynaşmaya ihtiyacımız var. Bu kaynaşma da bu tür toplantılarda daha çok olabiliyor. Farklı ülkelerden olsak dahi, bir olabilirsek hep birlikte ‘tok’ olacağız. Ama bölünüp parçalanırsak hep birlikte ‘yok’ olacağız. Yok, olmamak ve beraber olmak için birlik ve beraberliğimizi daim etmemiz gerekiyor.” dedi.

AKÜ Uluslarası Öğrenci Buluşması Yoğun İlgi Gördü

“40 ÜLKEDE TÜRKİYE MEZUNLARI DERNEĞİ KURULMUŞ”

Uluslararası öğrencileri asla yabancı olarak görmediklerini kaydeden Peker, şunları söyledi: “Üniversite Yönetimi olarak bir şekilde hepinizle iletişime geçiyoruz. Bütün problemlerinizi elimizden geldiğince en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz. Bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğiz. Sizler, bizlerin misafirisiniz. Biz, burada sizleri asla yabancı olarak görmüyoruz. Bizim yönetmeliğimizde de uluslararası öğrenci kabul yönergesi olarak geçer. Dolayısıyla ben sizleri, bir misafir, bir kardeş olarak görüyorum. Sizlerin bizim gönlümüzde yeriniz, her zaman ayrı. Geçen yıl bir toplantıya katılmıştım. Çok hoşuma gitti. 40 ülkede Türkiye Mezunları Derneği kurulmuş. Yani öğrenci olarak gelmişler, bizden mezun olmuşlar. Kendi ülkelerinde kimisi bakan, kimisi CEO, kimisi ise üst düzey yönetici olmuş. Oralarda Türkiye Mezunları Derneği kurmuşlar. Çok güzel bir şey. Hayatımızın en önemli anlarından birisi üniversite yıllarımızdır. Üniversite yıllarında edindiğimiz arkadaşlıklar, dostluklar asla unutulmaz. Bu da asla unutulmayacak bir şey. Buradan ayrılsanız da yine biz beraberiz.” Açış konuşmalarından sonra Afganistan, Endonezya, Filistin, Irak, Kazakistan, Mısır, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’den gelen uluslararası öğrencilerin temsilcilerinin konuşması ve ülkelerin stantlarının gezilmesinin ardından etkinlik; uluslararası öğrencilerin ülkelerine özgü yemeklerin ikram etmesiyle sona erdi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti