Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de durmak yok – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'de durmak yok

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği Bayramlaşma Töreni, 6 Eylül 2011 Salı günü Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu üyeleri ile akademik ve idari personeli katıldı.
Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, sözlerine AKÜ’de geleneksel hale gelen ve göreve geldiklerinden bu yana ilk bayramlaşma töreni olduğunu belirterek, tüm personelin geçmiş bayramını kutladı. Prof. Dr. Solak, “Yaşamın telaşı içerisinde gönülden birbirimize bağlı olsak da gündelik telaş içerisinde her zaman bir arada bulunamıyoruz. Bayramlar; birlik, beraberlik, dostluk duygularını, aile bağlarını güçlendiren ve yarınlara taşıyacağımız tüm değerleri paylaştığımız en önemli, en güzel zamanlarımızdır. Bu zaman dilimlerini her zaman huzur içinde, kuruma karşı aidiyet duygusu en yüksek düzeyde, çalışma barışı sağlamış, personelin güler yüzle işe gelip gittiği Üniversitemizde sizlerle yaşamak ve gerçekleştirmek yönetim olarak en büyük dileğimizdir. Bayramlar sayesinde dostluklarımız daha da pekişecektir. İdrak ettiğimiz bu bayramın milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum. Nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Prof. Dr. Solak, AKÜ’nün 2011-2012 eğitim-öğretim yılı faaliyetlerinin hızla devam ettiğini ve Tıp Fakültesi 5. sınıf eğitiminin dün itibariyle başladığını ifade ederek, özellikle bütçe görüşmeleri için Ankara’ya aniden çağrılması nedeniyle, 5 Eylül 2011 tarihinde yapılması planlanan Bayramlaşma Töreninin 6 Eylül 2011 tarihine ertelendiği açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Solak, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni eğitim-öğretim yılı için bir tören yapacağız. Doktora payesi vereceğimiz programlar olacak. 200 yataklı hastaneyi hızla tamamlama gayretindeyiz. Özellikle Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinin çevre düzenlemesini bu hafta itibariyle bitiriyoruz. İç onarım için ihale bitti. Sadece Kamu İhale Yasasına göre bir süreç var onu bekliyoruz. Hastane içine 1.5 trilyonluk alımı sağladık. Şu anda 30 kalem civarında cihaz gelmeye devam ediyor. Bugün de özellikle refakatçi sistemi hemen hemen çözüme ulaşmış durumdadır. 1 Ocak’tan itibaren ücretsiz refakatçi yemeği vereceğiz. Her odaya çekyatlar yerleştirilerek, refakatçilerin hastane içerisindeki düzenini kontrol altına alacağız. Polikliniklerde monitör sistemiyle, gelen hastalarımız kendi isimleri üzerinden kendi hasta sağlık hizmetlerini takip edebilecekler. Eğitim-öğretim rehberlerinin Türkçe dilde olanını tamamladık. İngilizce dilde olanını da kısa zamanda tamamlayacağız. Dolayısıyla 2011-2012 eğitim-öğretim dönemine hızla giriyoruz. Bir tarafta yaklaşık 10 bin öğrencinin kayıt işlemleri devam ediyor. Diğer tarafta da önce Azerbaycan Merkezi Klinika ile yaptığımız “Eğitim, Öğretim, Sağlık ve Kültürel İşbirliği Protokolü” ve önümüzdeki aylarda Saraybosna’daki iki üniversite ile yapacağımız anlaşma yürürlüğe girecek. Yabancı öğretim elemanı ve öğrenci sirkülasyonuna da başlayacağız. Bu ayın sonuna doğru geniş bir açıklama ve bir de basın toplantısı düzenle-yerek, Üniversitemizin gelecek yıl eğitim, öğretim, uygulama, araştırma, beşeri ilişkiler ile ilgili ve Teknoloji Merkezimizin açılması gibi çalışmalarımız ve hizmetle-rimizi sizlerle paylaşmayı planlıyorum.”
Bayramlaşma Töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti