Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de Hilal-i Ahmer konferansı verildi

29 Ekim-4 Kasım Kızılay

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Kızılay Topluluğu ortaklığında Hilal-i Ahmer konferansı gerçekleştirildi

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Sarısaman tarafından Hilal-i Ahmer’in anlatıldığı konferansa Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Mehmet Okyar birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Konferansta ilk olarak konuşan Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Mehmet Okyar, toplumda Kızılay denildiğinde ilk akla gelenin kan ve kurban olduğunu söyleyerek, “Kızılayın savaşta ayrı bir görevi, barışta ayrı bir görevi, felaket anlarında ayrı bir görevi var. Bunların hiçbirinin olmadığı dönemde de daha farklı görevleri var.” dedi.
Daha sonra konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Sarısaman ise, Kızılay gibi kuruluşların ortaya çıkışının bir süreç ile bağlantılı olduğunu kaydererek, “Hilal-i Ahmer’e giden süreçte değineceğimiz kişi Henry Dunant’dır. Henry Dunant, Kızılay gibi yardım kuruluşlarının fikir babası görünümünde.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti