• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de Karadeniz coşkusu – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de Karadeniz coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan Karadenizli gençler, Tulum Şenliği’nde bir araya geldiler. Kampüste bulunan Anfi Tiyatro’da toplanan gençler, kolbastı oynadılar, horon çektiler Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan Karadenizli gençler, AKÜ’de okuyan Muhammet Kasparoğlu ve Hasan Mesut Çin’in düzenlediği Tulum Şenliği’nde bir araya geldiler. Öğrencilerden herhangi bir ücretin talep edilmediği şenlikte, AKÜ’lü Karadenizliler, kendi memleketlerine has türkülerle halk [&hellip]

AKÜ'de Karadeniz coşkusu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan Karadenizli gençler, Tulum Şenliği’nde bir araya geldiler. Kampüste bulunan Anfi Tiyatro’da toplanan gençler, kolbastı oynadılar, horon çektiler

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan Karadenizli gençler, AKÜ’de okuyan Muhammet Kasparoğlu ve Hasan Mesut Çin’in düzenlediği Tulum Şenliği’nde bir araya geldiler. Öğrencilerden herhangi bir ücretin talep edilmediği şenlikte, AKÜ’lü Karadenizliler, kendi memleketlerine has türkülerle halk oyunlarını sergilediler. Öğrenciler, tulum eşliğinde horon çekerken çalınan müziklerle kolbastı oymayı da ihmal etmedi. Öğrenciler arasında Trabzonspor ve Çaykur Rizespor’un formalarını giyenlerin olduğu da gözlerden kaçmadı.
Şenlik’i düzenleyen öğrencilerden Hasan Mesut Çin, Karadeniz kültürünü yaşatmak için çalıştıklarını belirtti. Muhammet Kasparoğlu ise gelecek sene Anfi Tiyatro’nun Karadenizlilerle dolacağını söyledi. (Kocatepe)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme