Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de kayıtlar 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ’de kayıtlar 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, dün açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, kayıt yaptıracak yeni öğreniciler için duyuru yayınladı. Duyuruda kesin kayıtların 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtildi

Rektörlük, AKÜ’yü tercih ederek kazanan yeni öğrencilerin kayıtlarda sıkıntı ve sorun yaşamaması için bir duyuru yayınladı. İnternet sitesinden yayınlanan duyuruda, yeni gelecek öğrencilerin izleyeceği yol haritası ile ilgili bilgiler verildi. Kayıt yapacak öğrencilerin kesin kayıt yaptırmaya gelmeden önce AKÜ internet sitesinden ön kayıt yaptırması gerektiği belirtilen açıklamada, kesin kayıtların 3-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği ifade edildi. Ön kayıt işlemleri 28 Temmuz 2015 tarihinde açılacak olan http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx yapılacak. Kesin kayıt yaptırmak için yatırılacak üniversite harçları ise Vakıflar Bankasına yapılacak.
E-KAYIT YAPTIRILABİLECEK
Yapılan açıklamada, kesin kayıtların üniversiteye gelmeden de gerçekleştirilebileceği aktarıldı. E- Kayıt sistemi ile E- Devlet şifresi alarak kesin kayıt yaptırılabileceği belirtilirken, E-Kayıt işlemlerinin ise 28 Temmuz- 5Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.
AKÜ’yü kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarını üniversiteye gelerek yaptırmak istemeleri durumunda şu belgeleri getirmesi gerekiyor: “Mezuniyet belgesinin aslı, Üniversitemizde gelerek kayıt yaptırmak isteyen ikinci öğretim (İÖ) ve Uzaktan eğitim öğrencilerinin öğrenim ücreti ve katki payi ödemesine ilişkin banka dekontu, Afyon Sağlık Yüksekokulu bölümlerine kayıt yaptıracak öğrencilerin resmi yataklı tedavi kurumlarından alacakları sağlık kurulu raporu.
Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı programına kayıt yaptıracak öğrenciler için ÖSYM kılavuzunda yer alan açıklamalardan 122 nolu koşulda belirtilen şartlara uygun sağlık raporu 4,5 cm X 6cm boyutunda 6 adet fotoğraf Ön Kayıt çıktı belgesi.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti