Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’lü öğrenciler Afyon’un sosyolojik sorunlarını inceliyorlar

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'lü öğrenciler Afyon'un sosyolojik sorunlarını inceliyorlar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilgileri sahada pratik yapabilmelerine olanak sağlayan çalışmalar yapılıyor

Uygulamalarda öğrenciler Afyonkarahisar’ı ilgilendiren konuları bilimsel çalışma konusu yapıyorlar. Bu çalışmalarla, AKÜ Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin öğrenim gördükleri alanla ilgili uygulamalı çalışmalarla ilgili temel tecrübelere sahip olmaları amaçlanıyor.
AKÜ Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencileri mezun olmadan önce son öğretim dönemlerinde aldıkları Kır Sosyolojisi dersi bağlamında sahada uygulamalı çalışmalar yaparakteorik düzeydeki bilgilerini pratik etme fırsatı buluyorlar. Sosyoloji öğrencilerinin sosyal yapıları ve sorunlarını yerinde görebilmeleri için Kır Sosyolojisi dersi kapsamına her yıl uygulamalı çalışmalar yapılıyor. 2012 Bahar Yarıyılı Döneminde, Kır Sosyolojisi dersinde uygulamalı çalışma için Ataköy ve Erenler Köyleri karşılaştırmalı olarak ele alınmak üzere seçildi. Konuyla ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, bu köylerin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları ile incelenmesi hedeflenirken bu iki köyün seçilmesinin temel nedeninin ise kente oldukça yakın olmaları ve kentle bütünleşme süreci içerisine girmiş olmaları olduğu bildirildi. Özelde ise Ataköy’ün, kentin genişlemesi ile adeta kent içinde bir köy haline gelmiş olmasının büyük etken olduğu bildirilen açıklamada, Erenler’in ise üniversite ile karşı karşıya olması ve bunun etkileri ile onu üniversite yerleşkesi karşısında bir köy konumuna getirmesi olduğu ifade edildi. Açıklamada, köylerin bu özel durumlarından dolayı ortaya çıkan kır-kent gerilimi ve bunun Kır Sosyolojisi dersinde uygulamalı çalışma konusu yapılması, AKÜ Sosyoloji Bölümünün bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra derslerde de, içerisinde bulunduğu bölgeyi dikkate aldığının göstergelerinden birisi olduğu ifade edildi.
AKÜ Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Kır Sosyolojisi dersi öğretim elemanı Öğr. Gör. Osman Metin’in gözetiminde gruplar halinde çalıştıkları köylere yaptıkları ziyaretlerle yerinde gözlem yaparak, konuları ile ilgili verileri topluyorlar. Ayrıca bu çalışmada veri toplama tekniklerinden derinlemesine mülakat tekniklerini kullanarak, köyde yaşayan vatandaşlardan konuları ile ilgili doğrudan bilgi alnıyor. Öğrenciler topladıkları verileri sunarak, yaptıkları çalışmalar hakkında diğer çalışma gruplarını bilgilendiriyorlar. Böylelikle her grup çalıştıkları köylerle ilgili bütünsel bakış açısını da yakalarken benzer uygulamalı çalışmalar, AKÜ Sosyoloji Bölümü kapsamındaki diğer uygulamalı derslerde de yapılıyor. İlgili dersler kapsamında oluşturulun araştırma grupları, öğretim elemanlarının gözetiminde Afyonkarahisar’ın sosyolojik sorunları ve sosyal yapı özellikleri üzerinde çalışmalar yapıyorlar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti